Започва процедура по дълга на "Сливен" от 500 хил. лв. към НАП

Йордан Лечков ще трябва да се разплаща с държавата

© Мария Съботинова

Йордан Лечков ще трябва да се разплаща с държаватаСпонсорираният от Йордан Лечков клуб ОФК "Сливен 2000" има двуседмичен срок, за да определи как ще изплаща дълг от почти половин милион лева към Националната агенция по приходите (НАП).


Частният съдебен изпълнител Милен Бъзински, който събра дълговете на ЦСКА към "Сливен", е определил срок до 15 август НАП - Сливен, и "Сливен" да постигнат споразумение за начина на изплащане на 496 529.86 лева. Те трябва да го информират платени ли са задълженията и ако не - по какъв начин ще става това.


Процедурата е на базата на член 191 от ДОПК, според който, когато срещу длъжника са започнали принудителни изпълнителни действия, държавата се смята винаги са присъединен взискател. Сумата се дължи от "Сливен" на НАП.
"Досега аз и ЦСКА бяхме проблемът на Йордан Лечков. Бихме желали да видим в двуседмичен срок как той си изпълнява задълженията. Бях определян като какъв ли не, но той засегна моята професионална чест, което за мен е недопустимо", коментира за "Дневник" частният съдебен изпълнител Милен Бъзински.


Преди време в интервю за Би Ти Ви Лечков беше заявил, че иска да види "очичките на този съдия-изпълнител, за да му тегля една, както аз си знам".


През миналата седмица в резултат на намесата на изпълкома на БФС, чийто член е Лечков, ЦСКА изплати оставащите почти 300 хиляди лева от дълга към "Сливен". Средствата обаче отидоха преимуществено за погасяване на задължения на сливенския клуб към негови бивши футболисти.


Заради дълговете на "Сливен" сметките на клуба остават запорирани, а изплащанията трябва да минават през частния съдебен изпълнител.


"Отказваме се от хонорара, които ни се полага. Моето желание е да е ясно, че в тази страна има закони и те трябва да се спазват от всички", коментира Бъзински.


Писмото е изпратено и до БФС, тъй като на последното заседание на изпълкома не се взе решение по дълговете на "Сливен". Тогава президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че нямало подадена жалба.


При подобни задължения трябва задължително да има споразумение за изплащането им, за да може "Сливен" да получи лиценз за участие в първенството.


Писмото на Милен Бъзински до НАП и "Сливен"

© Дневник

Писмото на Милен Бъзински до НАП и "Сливен"


По-рано днес Лечков на пресконференция в Сливен заяви, че ЦСКА трябвало да спрат да го дразнят, защото пак щял да стане президент на БФС. Според него червените му дължат 84 хиляди лева лихви.


"Отказвам да влизам в дебати с тези нискоквалифицирани кадри. Неслучайно съм вицепрезидент на БФС. И да престанат да ме дразнят, защото Борислав Михайлов ще излезе в отпуск и тогава аз ще съм президент. Съвсем сериозно го казвам", заяви кметът на Сливен по отношение на червените.


"Ръководителите на този клуб са на селско-махленско ниво. Аз може и да съм тръгнал от село, ама съм с европейски манталитет", каза той.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK