Христо Стоичков става "Доктор хонорис кауза" на Пловдивския университет

Христо Стоичков ще бъде отличен и заради приноса му за стартирането на проекта за Спортен комплекс на ПУ "Паисий Хилендарски"

© Дневник

Христо Стоичков ще бъде отличен и заради приноса му за стартирането на проекта за Спортен комплекс на ПУ "Паисий Хилендарски"Бившият футболист и селекционер на националния отбор Христо Стоичков ще получи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Почетният знак на висшето училище и грамотата на старобългарски и латински ще връчи ректорът доц. д-р Запрян Козлуджов.


От университета заявиха, че Стоичков е най-успелият български футболист и един от най-известните българи в света. "Подкрепата му е високо ценена и винаги търсена при организацията и реализацията на обществени или държавни актове."


Стоичков ще бъде отличен и заради приноса му за стартирането на проекта за Спортен комплекс на ПУ "Паисий Хилендарски". Предложението за удостояването му със званието е направено от проф. Веселин Маргаритов, функционален декан по спорт и социални дейности в университета. Решението е прието на заседанието на Академичния съвет от 24 октомври.


Церемонията ще се състои в петък от 11.00 часа в аудитория 6 на ректората.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK