Алексей Петров отпадна от ръководството на спортен клуб "Левски"

Алексей Петров отпадна от ръководството на спортния клуб "Левски"

© Надежда Чипева, Капитал

Алексей Петров отпадна от ръководството на спортния клуб "Левски"Обвиняемият по делото "Октопод" Алексей Петров отпадна от ръководството на спортен клуб "Левски", което обединява клубовете с тази марка.


Петров беше наемател на столичния басейн "Спартак", а по спортна линия влизаше като президент на федерацията по карате-до. 


Президентът на волейболната федерация и на "Левски Волей" Данчо Лазаров, бившият председател на фенклуба на "Левски" Златин Тепсиев и бившият член на надзорния съвет на "Лев корпорация" Кирил Топалов също вече не са част от ръководство.
Общото събрание направи редица промени в управлението на СК "Левски", но дългогодишният председател Стоян Хранов остава  на поста за още един мандат.


Негови заместници ще са генералният секретар на спортната асоциация на МВР Люсиен Велчев, отговарящ за развитието на спорта и маркетинговата политика на дружеството, Стоян Стоянов за поддръжката на спортната база, д-р Андрей Кехайов по международна дейност и наука.


Като нов член в управителния съвет влиза Иван Джиджев, който представлява баскетболния "Левски". Той е управител и на "Универсиада" ЕАД, което притежава едноименната спортна зала. По-големият от двамата синове на Иван Вуцов - Руслан, също беше избран за член на съвета.


Двукратният олимпийски шампион Таню Киряков става председател на контролния съвет. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK