Тодор Батков: Касата на "Левски" е празна, аз я попълвам

Тодор Батков твърди, че по-скоро не би продал клуба

© Красимир Юскеселиев

Тодор Батков твърди, че по-скоро не би продал клубаСобственикът на "Левски" Тодор Батков потвърди, че ежемесечно дотира издръжката на клуба, тъй като постъпленията надхвърлят разходите.


Според него средно месечно дава по 200 хиляди евро, за да могат да се плащат редовно заплатите. Въпреки това на въпрос дали би продал клуба отговори: "По-скоро не".


"Че коя каса не е празна. Да, празна е. Месечно постъпва нещо, което покрива някакъв процент от нуждите и другото се допълва от стоящия срещу вас", заяви Батков в предаването на "Тази събота" по БиТиВи.
"Ситуацията в "Левски" е нормална. Ако приемем "Левски" като един колектив, от гледна точка на финанси, редовно плащане на заплатите, редовно погасяване на задълженията си вършим задачите нормално. Но за да е всичко наред, той трябва да побеждава", заяви той.


Батков отрече, че е взел пари назаем за издръжката на отбора от бившия старши треньор и настоящ главен мениджър Георги Иванов-Гонзо, заради които сега не може да го освободи. "Не, не, не. Няма такова нещо. Няма как да го има. Не съм такъв човек. Не съм чак толкова закъсал", каза той.


"Опитвам се да държа "Левски" в това състояние, за да има някаква дисциплина, ред и да се икономисва. Не може да се пилеят пари за глупости и за какво ли не", допълни Батков.


На въпрос колко е мръсен футболът, той отговори: "Не е много честна играта, причините са няколко. Прекомерно амбициозни футболни президенти, амбициозни, защото от футбола не се печели, освен от 4-5 отбора от Англия и Испания. Ако имаш отбор, който е шампион, всеки ще се замисли дали да прави разследване срещу теб, дали да те критикува, ако имаш някакви проблеми по-лесно се решават", добави той.  


На традиционния в последно време въпрос дали би продал отбора и на каква цена, Батков отговори: "По-скоро не, "Левски" не е типично, стандартно търговско дружество, което да се купи и продаде, особено в ситуацията във футбола. Готов съм да приема като мой партньор човек със сърце и пари, чисти пари. Ако месечно попълвам 200 хиляди евро за бюджета, съм готов да си поделим разходите."


Вчера Батков след тренировката на отбора отново отхвърли информациите, че ще продаде клуба на премиерския приятел Александър Сталийски. Той обеща да му "даде една акция", за да бил спокоен.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK