Феновете от "София-запад": Наркотиците не са открити в клуба, а в задния двор

Феновете на "Левски" от "София-Запад" отричат да имат нещо общо с откритите в офиса им наркотици

© Георги Кожухаров

Феновете на "Левски" от "София-Запад" отричат да имат нещо общо с откритите в офиса им наркотициФенклубът "София-запад" отрече връзка с разпространението на наркотици, след като вчера МВР обяви, че в офиса на клуба са открити кокаин и оръжие.


"Наркотиците и оръжието не са открити във фенклуба. Каквото и да е открито, то е от заден двор на кооперация, който не се стопанисва от нас и няма нищо общо с нашето помещение", се казва в декларация на феновете на "Левски".


"Полицията е ударила кръгла нула и при претърсването в самото помещение. За откритите по улиците и дворовете на София наркотици и пистолет ние не можем да отговаряме", допълват авторите на декларацията.
Според фенклуба наркотиците били внесени от полицията отвън в тяхното помещение, където се събирали фенове без оглед на "татуировките на посетителите, социалния им статус, политическите им пристрастия, етническата им принадлежност, нито от това какво пише за тях в информационните масиви на МВР".


"От всички задържани във фенклуба само един е негов член. Това е човекът, който разпява публиката в сектор Б", се казва още в декларацията.


Преди седмица той получи забрана от съда в Разград да посещава спортни мероприятия за една година. Причината е, че се качил на оградата в сектора за гости по време на мача "Лудогорец" - "Левски". "Разбира се, че ще се качи, нали той разпява публиката!? Това все пак е мач, а не парламентарен контрол", казват от фенклуба.


Феновете свързват инцидента от вчера с факта, че по време на мача привържениците "гласно изразиха мнението си за премиера, който присъстваше на стадиона". "Те започнаха спонтанно и неорганизирано. Нещо повече – членовете на "София-запад" все още не бяха на трибуните", добавят още в декларацията си.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK