Прокуратурата в Германия претърси офиси на футболния съюз

Президентът на Германския футболен съюз Тео Цванцигер (вляво) и генералният секретар Волфганг Нирбах

© Reuters

Президентът на Германския футболен съюз Тео Цванцигер (вляво) и генералният секретар Волфганг НирбахСлужители на прокуратурата във Франкфурт са претърсили местното седалище на Германския футболен съюз. Проверката е станала по подозрение в манипулиране на резултатите от тестовете за придобиване на лиценз за футболни агенти.


В края на октомври миналата година списание "Кикер" обвини служителите на футболния съюз във взимане на подкуп, за да бъдат предоставени отговорите на изпита.


Тестът се състои от 15 въпроса на ФИФА и 5 на германския съюз. През септември 2010 г. репортер на "Кикер" получи отговрите на 15-те въпроса от световната централа, след като заплати 2000 евро.
14 верни отговора са достатъчни за придобиването на лиценза. В следствие на разследването на "Кикер" УЕФА прекрати практиката да изпраща правилните отговори на националните федерации преди полагането на теста.


От футболния съюз потвърдиха за днешната акция срещу офисите на централата във Франкфурт, но подчертаха, че не са замесена страна.


"Акцията не е срещу футболния съюз. Властите разследват неназовани лица. Разбира се, ние ще съдействаме на прокурaтурата в текущото разследване като свидетел", заяви говорителят на футболния съюз Ралф Кьоткер.


Това е втората акция в офиси на Германския футболен съюз в рамките на по-малко от два месеца. На 24 октомври данъчни агенти предприеха действия срещу футболните рефери по подозрение в укриване на данъци.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK