Заводският тим на "Шкода" може да стартира в две български ралита

Новата цветова схема на "Шкода" за 2012 г.<br />

© Шкода

Новата цветова схема на "Шкода" за 2012 г.Заводският тим на "Шкода" може да стартира в две български ралита през 2012 г. - "Сливен" и "България", които са част от календарите на двата най-големи шампионата в Европа.


Чехите обявиха оставането си в Intercontinental Rally Challenge (IRC) и ще участват в избрани кръгове от Европейския рали шампинат (ERC).


Производителят потвърди и запазването на пилотския си състав в лицето на Ян Копецки и Юхо Ханинен, завършили съответно втори и трети през изминалия сезон зад шампиона Андреас Микелсен.
Целта пред "Шкода" за 2012 г. е да спечели за трети път титлите при пилотите и конструкторите в IRC с "Фабия S2000". През септември рали "Сливен" за първи път ще бъде домакин на кръг от най-атрактивния, популярен и оспорван шампионат в Европа.


През 2012 г. dnevnik.bg ще следи целия сезон в IRC

"Приоритетът на "Шкода" е да защити титлите, които спечелихме в последните две години, заяви спортният директор на тима Михал Храбанек. Трима пилоти със заводски подготвени автомобили ще се борят за отличието при производителите – Ян Копецки и Юхо Ханинен за "Шкода Моторспорт" и Андреас Микелсен за "Шкода Великобритания". С оглед на бъдещите ни цели, искаме да трупаме опит в дадени състезания от европейския шампионат."


Екипът от Млада Болеслав все още не е обявил в кои стартове от ERC ще се включи. Част от календара на шампионата традиционно е и рали "България". Засега е ясно, че програмата на чехите в ERC ще започне през януари с първия кръг в австрийското рали "Янер". Интересът на "Шкода" към европейския шампионат засилва предположенията за сливането му с IRC през 2013 г.


Заводският тим на "Шкода" може да стартира в две български ралита

© Шкода

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах