Костадин Стоянов също обвини лекаря на ЦСКА за допинга

Защитникът на ЦСКА Костадин Стоянов (с номер 24) твърди, че никога не е взимал стимуланти и че няма намерение да взима<br />

© Георги Кожухаров

Защитникът на ЦСКА Костадин Стоянов (с номер 24) твърди, че никога не е взимал стимуланти и че няма намерение да взимаЗащитникът на ЦСКА и националния отбор Костадин Стоянов обвини лекаря на ЦСКА Мирчо Крайнов за положителната си допинг проба. Футболистът уверява, че не е използвал непозволени стимуланти.


"Вярвах на доктор Крайнов. Вярвах му. Взех, каквото ми даде. И толкова. Не съм и никога няма да взема забранено вещество. Приемам себе си за професионалист. Спазвам правилата - и тези на клуба и отбора, и житейските. Държа на режима. Всичко това, защото като всеки друг колега на "Армията", искам да играя голям футбол", казва Стоянов в обръщение на сайта на клуба.


Досега той не коментира официално темата. Думите му идват в деня, в който Крайнов пое отговорност за случилото се. Според  изпълнителния директор на ЦСКА Венцислав Живков некомпетентността на доктора могат да донесат неприятности и за други футболисти.
Стоянов твърди, че вече се бори с напрежението. По думите му "това не е поредното сълзливо излияние в пространството".


"Позволявам си да наричам най-успелия роден отбор "мой", защото станах състезател в него. А до "Армията" и до националния тим на България пътят е труден. Повярвайте ми, по него няма указателни табели. Просто трябва да го извървиш сам. Къртовски труд, работа и пак работа. Тренировка след тренировка. Ден след ден. Е, аз го направих. И ми се получи. Играч на ЦСКА съм, и се гордея от този факт", добавя защитникът.


Той е благодарен, че всички в клуба са го подкрепили. "А това не се забравя лесно".


Втората допинг проба на Стоянов беше отворена във вторник и също е положителна. Очаква се след празниците БФС да вземе решение по случая. Селекционерът Любослав Пенев подкрепя футболиста и вероятно ще иска по-малко наказание.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK