Допинг пробите на Мишел Платини и Борис Галчев са отрицателни

Мишел Платини не е използвал забранени стимуланти

© Красимир Юскеселиев

Мишел Платини не е използвал забранени стимулантиРезултатите от допинг пробите на футболистите на ЦСКА Мишел Платини и Борис Галев са отрицателни, съобщи сайтът на клуба. Двамата бяха проверени след мача с "Литекс" от А група.


Така трима играчи на червените подлежат на наказание - защитниците Костадин Стоянов и Румен Трифонов и капитанът на тима Тодор Янчев, заради употребата на забраненото вещество метилхексанамин. Това е психостимулант, който се среща в сиропи за кашлица и в капките за нос.


И двете проби на Стоянов бяха положителни, както и първите на неговите двама съотборници. От ЦСКА предпочетоха да не отварят Б-пробите на футболистите, защото "резултатите от тях ще са същите".
Лекарят на ЦСКА Мирчо Крайнов пое цялата вина за положителните проби на играчите, които вече се явиха на изслушване в националния допинг център заедно с него и адвокатите на клуба. Независимо от това според антидопинговата наредба вината се носи от състезателите.


Очаква се Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет да обяви решенията за наказанията на Стоянов, Янчев и Трифонов до края на месеца.

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Добрия войник Швейк
  Добрия войник Швейк
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  2 години условно и 500 лева глоба за трето провинение.

  Fast überall wo es Glück gibt, gibt es Freude am Unsinn. ~Friedrich Nietzsche
 2. 2 Профил на angelboy8008
  angelboy8008
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Да вземе да им анулират резултатите(0:3) в мачовете на допингираните(незнаещоневинните)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 3. 3 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  След като клубът си призна винатата е естествено да накажат и клуба и играчите, като наказанията за играчите трябва да са по-леки. Редно е да се присъди служебна победа за Лудогорец след като всички проверени футболисти на ЦСКА са хванати с допинг в този мач.

 4. 4 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Много интересно дали перничаните ще съдят доктора за вреди, щото, щом е виновен, е редно ...
  Ако пък не го съдят, е ясно колко е виновен той, и колко някой друг

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 5. 5 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#3] от "b_d_s":

  Гладна кокошка просо сънува....вземи да прочетеш международните правилници вместо да ни пробутваш мечтите си...те между другото забраняват и правителствена подкрепа за даден отбор, нали?

 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#5] от "Владимиров":

  Що, кво казват правилниците по темата? Че аз помня наказание за отбора, не за играчите, ако са повече от двама.

  Виж, за правителствената помощ си прав, кой отбор щеше да получава едни пари от Асарел?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#6] от "Тони!":

  При отборни спортове наказание за отбора няма и не може да има. Наказанията за допинг са персонални за провинилите се играчи, ама трябва и да се чете, а не само да се мучи...
  А е връх на безочието да сравняваш 3 млн. на година с тригодишен договор със 100 000 еднократно...според елементарната математика е около 90 пъти по-малко...

 8. 8 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#7] от "Владимиров":

  А каква наглост е да свиеш 15 милиона от Кремиковци, когато не плащаше данъци и бавеше заплати с месеци, за да си купиш юбилейната титла? Или да те уредят с нов собственик-сметочистач (който не може да има нито преки, нито косвени ползи от скъпото удоволствие да притежава футболен отбор) на принципа "абе, ще чистите, ама тука вижте да помогнете..."?

 9. 9 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#8] от "iron_cross":

  Хайде да не сравняваме собственици, защото Лупи може и да не плащаше данъци, но поне ги беше обявил и Титан ги платиха, нали? Докато Батков осигуряваше Гонзо на 300 лв, а останалите 49 700 лв на месец му ги превеждаше в Кипър...едното се нарича забавяне на плащането, за което се начисляват законни лихви, но дългът си стои, а другото - укриване на данъци. Моля те, провери кое от двете е престъпление и кое - задължение...
  Не го оправдавам за кражбите и се радвам, че се махна, но Батков е не по-малко в лайната... или да ти припомням заменките на родопски гори за плажове по Черноморието....така че по-добре не засягай темата....аз не говоря за собствениците, а за това, че се продадохте на Доган...пък си мечтайте за руска банка....

 10. 10 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#7] от "Владимиров":

  Кой получава държавна издръжка от 3млн, че не съм запознат с тоя случай?
  И сподели откъде реши, че при отборни спортове не се наказва отбора, ми отделните играчи? На тая логика, феновете като хвърлят бомби може би наказват отделните фенове, а не отбора?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 11. 11 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#10] от "Тони!":

  Никъде не съм споменал държавна издръжка, а държавна подкрепа...
  Дали намираш логика или не си е твой проблем, аз ти говоря за правилниците....а примерът с феновете и бомбичките само показва колко си некомпетентен в материята - там наказанието е за отбора заради лоша организация и охрана на спортно събитие. Освен това,това наказание е от съответната спортна федерация и то не освобождава от наказателна отговорност по НПК съответните извършители. Това, че в България не ги хващат или ако ги хванат адв. Батков ги измъква, дори и когато са извършили убийство (Мл. Младенов) е въпрос на (не)добре написани закони и съдебна корупция...

 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#11] от "Владимиров":

  За момент изпускаш съществуването на Гергана Орлова, ма нейсе.
  Значи, за недобра охрана клуба може да носи отговорност, но за не добра медицинска дейност - не. Уникално!!
  Още веднъж да повторя - къде са правилниците, според които играчите носят отговорност, а не клуба?


  И ми дефинирай държавна подкрепа, както и дай повече информация за трите милиона - кой ги е получил, кога, от кого?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#5] от "Владимиров":
  Всъщност, БФС ни вкарва в абсурда да проверяват само по двама играчи от отбор, а според правилника наказание за отбор да се налага при трима с положителни проби. Реално те отварят чадър над отборите, които допингират състезателите си. В същото време на състезателите им се полагат сурови наказания. Изваждането на състезатели също в някаква степен въздейства на клуба и затова от ЦСКА признаха набързо вината на доктора за да може да минат метър. ЦСКА да не може да бъде наказан, защото няма заловени по 3-ма играча на мач (по причина, че са проверяване по двама, при проверени 5-ма не се и съмнявам, че щеше да има поне 3 положителни проби), а футболистите да отърват наказанието защото не са знаели и виновникът си е признал. ОК за ЦСКА, но къде е справедливостта за другите отбори, къде е гаранцията, че БГ футбола няма да отнесе някое международно наказание, къде е възпиращият ефект за останалите след като видят, че случаят се разминава със спиране на наказателни права във времето на паузата и уволнение на лекаря. В същото време е прозрачно колко масово клубът е злоупотребил и вероятно това е съвсем целенасочено, защото е направено в двата много важни вача за ЦСКА и с почивка за организмите на състезателите вмача с Литекс.
  Мисля, че ЦСКА трябва да получи адекватно наказание и то трябва да включва компенсация за нечестно спечелените точки с допингирани играчи. Има достатъчно факти за да вярваме съвсем обективно, че голяма част от отбора е приемал забранени вещества в два важни мача. Какво повече?

 14. 14 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#13] от "b_d_s":

  Грешиш! Пробите от мача с Литекс бяха отворени вчера и бяха отрицателни. Колкото до правилата, те не са на БФС, а на ФИФА....и стига глупости, не става въпрос за допинг, а за диуретик...има разлика между диуретици и стероиди...

 15. 15 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#12] от "Тони!":


  [quote#12:"Тони!"]За момент изпускаш съществуването на Гергана Орлова, ма нейсе. [/quote]
  Хайде сега, нима ще сравняваш хлапе, което не е имало сила да хвърли бомбичката до пистата с умишлено нападение с цел нараняване ли? Не оправдавам хлапакът, както и не мисля, че онези лумпени са искали да убият човека, но разликата в намеренията и последствията е очевадна....


  [quote#12:"Тони!"]Значи, за недобра охрана клуба може да носи отговорност, но за не добра медицинска дейност - не. Уникално!!
  Още веднъж да повторя - къде са правилниците, според които играчите носят отговорност, а не клуба? [/quote]
  Обърни се към ФИФА...


  [quote#12:"Тони!"]И ми дефинирай държавна подкрепа, както и дай повече информация за трите милиона - кой ги е получил, кога, от кого? [/quote]
  Ами ето: http://svejo.net/1310258-boyko-borisov-tarsya-golyam-sponsor-za-levski-darikfinance-bg

 16. 16 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#14] от "Владимиров":

  За мача с Литекс съм писал, че са дали почивка на състезателите и не са били с допинг. Още преди вчерашната официална информация се знаеше, че ще са отрицателни.
  Знам, че са на ФИФА правилата за трима заловени за да има санкция за клуба, но се питам нашето БФС какъв му е смисълът след като нарежда вземане проби, те се оказват на 100% положителни за единия отбор в мача и този отбор не се наказва, а си запазва резултатите и мястото в класирането? Говорим за забранени стимуланти!

 17. 17 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#16] от "b_d_s":

  Говорим за диуретици, а не за стимуланти.....прочети каква е разликата между двете вещества и тогава се изказвай...
  Ето ти малко информация, та белким видиш, че диуретиците не само не стимулират, а даже отнемат енергия чрез обезводняване...

  http://www.bb-team.org/articles/3460_zabraneni-medikamenti-v-sporta

 18. 18 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#17] от "Владимиров":

  Човече, нелепо е да ме приканваш да чета, след като сам не си прочел!!! Веществото, открито в пробите на футболистите на ЦСКА се нарича метилхексанамин и е психостимулант! Ефектите на добавката, която е давал докторът на ЦСКА са описани като "премахване на умората, затопляне в областта на гърдите и крайниците, завишени пулс, реакции, концентрация"!
  Аман от оправдания и опити да "замажем положението"!

 19. 19 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#18] от "b_d_s":

  Оффффффф писна ми от дървени философи........добавката Black Jack, която лекарят е давал на футболистите е психостимулант, а не метилхексаминът , който се съдържа в нея...той е диуретик...

  http://www.livesport.bg/Opravdanieto-na-TSSKA-kutsa--metilheksanaminat-zabranen-ot-2-godini--lekarite-ne-znayat.!-50263

 20. 20 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#19] от "Владимиров":
  Чети, чети:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Methylhexaneamine


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK