Хванатите с допинг играчи на ЦСКА са наказани до края на март

Капитанът Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов са наказани за три месеца<br />

© Дневник

Капитанът Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов са наказани за три месецаТримата футболисти на ЦСКА, хванати с допинг, са наказани за по три месеца. Капитанът Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов ще могат да играят отново след 23 март.


Дисциплинарната комисия на БОК реши да накаже минимално футболистите. Освен това наказанието им влиза в сила от датата на временното спиране на правата им от страна на БФС, което стана на 23 декември.


Тезата, която ЦСКА защитаваше, е, че виновен за скандала е бившият лекар на отбора Мирчо Крайнов. Той беше уволнен, а след това правата му бяха спрени от БФС.
В информацията на сайта на БОК председателят на комисията Николай Маринов добавя, че ще спази практиката на "сходните международни структури" да не коментира решението.


Първият играч на червените с положителна проба беше Стоянов. Тестът му е направен след мача с "Левски" и показва наличие на метилхексанамин. Тогава беше представена версията, че футболистът се е лекувал сам от настинка и е взел капки за нос, в които се съдържало забраненото вещество.


След това стана ясно, че капитанът Янчев и Трифонов също са с положителни проби. Техните тестове са били взети след срещата с "Лудогорец" (2:2).


Максималното наказание за тримата футболисти можеше да бъде спиране на състезателните права за две години. Коментари по казуса преди обявяването на решението направиха президентът на БОК Стефка Костадинова и спортният министър Свилен Нейков. И двамата изразиха мнение, че играчите са невинни. Според Костадинова при подобни случаи се наказват футболистите, а не лекарят.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK