Цеко Минев: Внушават се неистини за закононарушения на БФСки

Цеко Минев заяви, че федерацията не е нарушила законите при реализацията на проекта "Научи се да караш ски"

© Надежда Чипева, Капитал

Цеко Минев заяви, че федерацията не е нарушила законите при реализацията на проекта "Научи се да караш ски"Председателят на Българската федерация по ски (БФСки) Цеко Минев оспори констатациите на проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за нарушения по реализацията на програмата "Научи се да караш ски". 


В декларация до "Дневник", който публикува серия от материали по темата, той практически повтаря обясненията към доклада на АДФИ.


Минев твърди, че федерацията не е била задължена да обявява процедура по Закона за обществените поръчки, тъй като "се явява изпълнител, а не възложител".
По въпроса за избора на туроператорската фирма "Балкан Холидейс Сървисиз" за партньор на федерацията по "Научи се да караш ски" през 2008 г., той казва, че партньорите са били одобрени от Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) при представянето на проекта. 


"В критериите за избора и финансирането на проектното предложение няма заложени изисквания относно метода на разходване на средства. В представения от нас проект са подробно описани както видовете дейности и тяхната финансова стойност, така и абсолютно всички партньори, с които предлагаме да работим за осъществяване на проекта", казва Минев в декларацията.


Според него "Балкан Холидейс Сървисиз" не е получила 557 500 лв., а безвъзмездно е разпределила тази сума. 


"Решението на управителния съвет на БФСки да се спре на този туроператор се базира на изричното условие туроператорът да не получава възнаграждение за своята дейност", се казва в декларацията.


"По повод на тиражираните твърдения, че дружеството е "получило" повечето средства по проекта, следва да разясним, че дружеството единствено е разпределило тези средства по съответните пера на проекта така, както той е одобрен. Категорично заявяваме, че туроператорът не е придобил нито един лев от бюджетните средства по проекта, а ги е разходвал изцяло по съответните пера", добавя той. 


"Внушаването на неистини, свързани със закононарушение представлява обида към труда на всички хора, благодарение на които проектът стана възможен. Това е и обида към самите деца, участници в проекта и техните родители", завършва Минев. 


Както "Дневник" писа, за констатираните нарушения АДФИ е съставила акт и е издала наказателно постановление с глоба 5000 лв., което Минев оспорва по съдебен ред.Пълният текст на декларацията 


При реализирането на проекта "Научи се да караш ски" Българската федерация по ски (БФСки) няма никакво задължение по Закона за обществените поръчки, тъй като се явява изпълнител на определена дейност, а не възложител на такава! 


1. Сдружение "Българска федерация по ски" е участвало с проектно предложение, което е било одобрено и финансирано от Държавна агенция за младежта и спорта (ДАМС). Кандидатстването с този проект е станало възможно благодарение на отворена от ДАМС програма, свързана с финансиране на спортни дейности при децата. Тоест ДАМС е тази, която определя по какви проекти ще предостави финансиране и при какви условия.


В критериите за избора и финансирането на проектното предложение няма заложени изисквания относно метода на разходване на средства. В представения от нас проект са подробно описани както видовете дейности и тяхната финансова стойност, така и абсолютно всички партньори, с които предлагаме да работим за осъществяване на проекта. В този смисъл с одобряването на проекта с изричната заповед на председателя на ДАМС след съгласуване с Министерството на финансите федерацията вече действа в условията на обвързана компетентност както по отношение на видовете дейности и тяхната стойност, така и по отношение на партньорите си. Всяко друго действие на федерацията извън разписаното в проекта би се явило в противоречие с вече одобреното и би било основание за търсене на отговорност.


Финансовите средства са преведени след подписване на договор, в който ясно са определени правата и задълженията на сдружението, както и задължителното минимално съдържание на финансовият отчет по чл.6, т.5 от договора. Изпълнението на проекта е отчетено с Протокол за приемане на съдържателен и финансов отчет за целевото разходване на предоставените средства без забележки.


2. Основен партньор по проекта "Научи се да караш ски" е дружеството "Балкан Холидейс Сървисиз", един от водещите туроператори в България. Необходимостта от сътрудничество с туроператор е продиктувана както от задълженията, свързани с работата с деца, така и от необходимостта от изпълнение на различни съпътстващи дейности по проекта – транспорт, застраховки, изхранване на децата и т.н.


Решението на управителния съвет на БФСки да се спре на този туроператор се базира на изричното условие туроператорът да не получава възнаграждение за своята дейност. При изпълнение на проекта  "Балкан Холидейс Сървисиз" е действало безвъзмездно, в интерес на децата участници. По повод на тиражираните твърдения, че дружеството е "получило" повечето средства по проекта следва да разясним, че дружеството единствено е разпределило тези средства по съответните пера на проекта така, както той е одобрен.


В това се изразява и помощта на дружеството към проекта – с опита си да помогне за осъществяването на редицата съпътстващи дейности, свързани пряко или косвено с обучението на децата по ски. Категорично заявяваме, че туроператорът не е придобил нито един лев от бюджетните средства по проекта, а ги е разходвал изцяло по съответните пера.


3. И накрая, но не и по значение - с успешното провеждане на проекта "Научи се да караш ски" няколко хиляди деца получиха безплатно ефективната възможност да придобият умения в ски-спорта. Това е свързано с изключително добрата организация, създадена по проекта – транспорт до/от планината, сключване на застраховка за всяко дете, предоставяне на ски екипировка, предоставяне на храна, обучение по ски с компетентни ски инструктори.


Неоценима помощ в организацията ни бе оказана от друг партньор по проекта - Столичния инспекторат при Министерството на образованието и науката, чийто служители бяха с децата в реално време и можеха да наблюдават всички процеси. Внушаването на неистини, свързани със закононарушение представлява обида към труда на всички тези хора, благодарение на които проектът стана възможен, това е и обида към самите деца, участници в проекта и техните родители.


В БФСки няма постъпило нито едно оплакване от родител и/или дете, свързано с нарушения, напротив, получаваме само суперлативи за инициативата. В този смисъл категорично не приемаме поведението на лица, с нищо недопринесли до момента за общественото развитие, да стават съдници на такива прекрасни инициативи.

Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ще видим след като те разследва Цецо .

 3. 3 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Инспекторите са доказали с документи, написали са доклад, гледан от опитни юристи и са се подписали!!!

 4. 4 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Айде, и тук - световната конспирация.

 5. 5 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1449 Гневно

  Ех Цеко, Цеко... Използването на ефемизми не помага, "неистина" си е = лъжа, така че вместо да се пени6 за "обида към труда на всички хора" вземи да осъди6 въпросната Агенция... Ама не ти стиска, вероятно..., а?
  Няма и да повЕрваме че "туроператорът не е придобил нито един лев от бюджетните средства по проекта", по простата причина че в Мутростан "бизнес" се прави по един друг начин - чрез силови мярки, поставяне пред свър6ени факти, сечене, бетониране, символични глоби, а ако се наложи и "прекрояване" на закони, така че "правилните" хора да получат "своето". СРАМ, СРАМ, СРАМ че "държавата" търпи подобни безобразия, подобен рекет и подобно словоблудство (като тази "декларация"!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 6. 6 Профил на Лимонетко
  Лимонетко
  Рейтинг: 583 Гневно

  Цеко разбира ли какво означава "закон" и "държава" ???
  Той и Бойко не разбира, но мисля, че вече е научил какво се случва при непозволена държавна помощ. Ето, едни негови приятели си мислеха, че тях ЕК няма да ги види, но МАЛЕВ спря да лети, за да не изпадне във фалит. Поради години думкане на държавни пари, за които ЕК най-накрая наложи санкцията, а тя е връщането им в седморен (ли беше, не помня?) размер.
  Та Цеко е добре още отсега да запомни името Малев (съкратено от "Унгарско въздухоплавателно предприятие"

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на forummoderator
  forummoderator
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Моля, коментирайте темата на статията.

  http://www.economedia.bg/forum/
 10. 10 Профил на konstantinx2
  konstantinx2
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Много ми е интересно как изведнъж, малко преди старта на световното в Банско започва да се излива всякаква негативна информация относно Цеко Минев! Някой иска да провали цялото събитие и да ни видят чужденците що за хора сме ли? Явно когато човек работи за интересите на страната ни, веднага се намират хора, които искат да искат да съсипят всичко. Ами браво!

 11. 11 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#9] от "forummoderator":
  "Във всяка нормална страна цеко минев и компания отдавна щяха да са в затвора с дългогодишна присъда и пълна конфискация на откраднатото от всички НАС..."
  Надявам се, че коментара ми е точно и единствено само по темата...

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 12. 12 Профил на llyubaspasova
  llyubaspasova
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "партньорите са били одобрени от Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) при представянето на проекта." - Ето - много хубаво си го е казал човекът! Вие изкарахте поредната световна конспирация от това. Като имате някакъв проблем - изкарвайте си го на Държавната агенция за младежта и спорта - защото така е логично и закономерно мисля!

 13. 13 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  [quote#10:"konstantinx2"]когато човек работи за интересите на страната ни, [/quote]
  Какво точно е допринесъл Цеко за интересите на страната?

  Само не посочвайте автоматично кръговете за Световната купа по ски, защото което и да е голямо международно състезание не е по дефиниция добро - вижте примера с олимпиадата в Атина, само набута Гърция с още дългове.
  По сходен начин ако се калкулират щетите върху природата, върху националния парк със световно значение "Пирин", щетите от наводнения и свлачища в Банско поради презастрояване - съвсем не е сигурно, че кръговете от световната купа са от полза за България.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 14. 14 Профил на pippo
  pippo
  Рейтинг: 220 Гневно

  Обърнете внимание, че Радка Минева е съпруга на Цеко Минев и поради това БФСки и Балкан Холидеиз се явяват свързани лица.
  Освен това, Радка Минева е член на надзорния съвет на ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД. Собственик на банката с 28.9% е г-н Минев, както е видно от корпоративния сайт на банката – http://fibank.bg/bg/page/479. Цеко Минев е Председател на провереното СДРУЖЕНИЕ "БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО СКИ.
  Безспорно е, че в качеството си на председател на спортна федерация и според констатациите на АДФИ, г-н Минев неправомерно е разпределил средства в полза на дружество, управлявано от съпругата му. Съгласно т. 23а. от § 1. от ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ на ЗОП "Свързани лица" са съпрузи. Тоест БФСки е раздавало пари на свързани лица в нарушение на ЗОП.
  Освен това, има достатъчно основания да се счита, че дружеството БАЛКАН ХОЛИДЕЙЗ СЪРВИСИС ООД реално е собственост именно на г-н Минев, тъй като собствеността е неизвестна и прикрита чрез офшорни компании, а именно МАНТОВАКО ЛИМИТЕД, Кипър, Никозия, (99.97%) и КАПРАДО АКТИЕНГЕЗЕЛШАФТ, Лихтенщайн, Вадуц, (0.03%). Видно е от фирменото дело, че двете офшорни дружества се представляват по пълномощно от г-жа Минева.
  Публикация във в. Сега http://www.segabg.com/article.php?id=195874 свързва също собствеността на дружеството с Цеко Минев.
  Дори и в момента Балкан Холидейз е подизпълнител по СК (http://www.worldcup-bansko.com/index?id=1809&lang=en) в еБанско, което отново поражда основателни съмнения, че пак се троши народна пара за свързани лица.

  Обърнете внимание, че парите за стартовете се разпределят не през федерацията по ски, а през една фирма - Български Ски Пул, която при предишните стартове дори не беше 100% собственост на БФСки

 15. 15 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 518 Весело

  Не вярвам този човек да се е издънил по такъв нелеп начин. Скоро всичко ще се разкрие и много хора ще бъдат принудени да млъкнат.

  bezsmyrten
 16. 16 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 601 Весело

  Понеже въпросния господин е уморен от работа в полза роду да му се даде заслужена почивка като го освободим от длъжността му.

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 17. 17 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Яяяяя, Цеко се научил от Цецо
  Защо ли ми прилича на ситуацията, при която фирма, 100% собственсост на МВР, която (понеже не е МВР) закупува опели без обществена поръчка и после ги дарява на МВР

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/08/24/1144084_mvr_e_poluchilo_236_opela_kato_darenie_ot_sobstvenata/

  Той Цецо сигурно така го е и хванал... гледал е гледал документите и е възкликнал " Я тва го знам беееее"

 18. 18 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Ми той и батко казваше, че няма нарушение да даде на братко... и даже Станишев го защиваше като казваше, че ЕК имала двойни стандарти...
  Ама след това ЕК спря парите за България...
  Лошото е че сега парите ги дава не ЕК, а Българската Държава, която никога няма да каже, че Цеко не бива да дава поръчки на жена си или на себе си...

 19. 19 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  [quote#0"Цеко Минев"] В БФСки няма постъпило нито едно оплакване от родител и/или дете, свързано с нарушения, напротив, получаваме само суперлативи за инициативата. В този смисъл категорично не приемаме поведението на лица, с нищо недопринесли до момента за общественото развитие, да стават съдници на такива прекрасни инициативи.[/quote]
  Идеята на програмата е добра. Родителите, чиито деца са се учили безплатно да карат ски е малко вероятно да се оплачат. А какво да кажат другите родители, за това че би мгло два пъти повече деца да минат през програмата? И много ми е странно как един бизнесмен и банкер не се е сетил да потърси най-добрите оферти за изразходването на парите? Защо не казва нищо по въпроса за ски училищата?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 20. 20 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  бе що все такива ни управляват - Цецо, Цецка, Трайчо, Цеко,

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 21. 21 Профил на sisunka_a
  sisunka_a
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Да предостави документи за това къде и за какво са изразходвани средствата от държавната помощ и тези от спонсори пред съда и тогава ще видим кой крив, кой прав. В интерес на истината програмата "Научи се да караш ски" не бе никак лоша и доста деца от столицата се възползваха от нея.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на konstantinx2
  konstantinx2
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#13] от "Вени Г.":

  Ти наистина ли ни сравняваш с Гърция или просто така ми се струва? Рекламата и всички приходи от това състезание къде и за кого мислиш, че ще отидат? Само не ми казвай, че всичко е за него, защото видиш ли всички хотели в Банско са на Цеко Минев! Такива заучени фрази не ми се слушат.
  А искам и да те питам само, защо никоя друга страна не е пред фалит защото е станала домакин на Олимпиадата, а само Гърция? Проблемът май си е в тях, а не в състезанията?

 24. 24 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  "...Минев твърди, че федерацията не е била задължена да обявява процедура по Закона за обществените поръчки...

  Цеко, порядъчния човек и добър държавник дори, когато законът изрично не го задължава как да постъпи - избира прозрачния, пазарния, законовия и икономически ефективния начин. Избира да следва добрите практики, дори когато не е изрично задължен.

  Другото останало са смешни и лицемелни оправдания на богат олигарх без морал, който не спира, и не спира да удовлетворява алчността си, крадейки от държавни пари.

  Най-смешното е, когато такива хора се изживяват и с някаква мисиянска идея - че виждате ли развирали ските и зимните спортове в България. Щото без Цеко Минев ските и зимните спортове ще умрят и кучета ги яли.

 25. 25 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#23] от "konstantinx2":

  Основният ми въпрос беше какво е допринесъл Цеко за българските интереси?

  А Гърция бе само илюстрация да не се дава автоматично отговор със световната ски купа.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 26. 26 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#24] от "agata_kristi":

  Е добре сега, Цеко не е ли направил това а? Като един порядъчен човек е помолил жена си, ако може фирмата и безвъзмездно да му помогне в организирането на програмата. После така се е получило, че тази фирма безвъзмездно се е нагърбила с не леката задача да разпредели половин милион лева

 27. 27 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "одобряването на проекта с изричната заповед на председателя на ДАМС " - хайде всичко на гърба на Весела Лечева. Одобрението на проект не отменя прилгането на ЗОП - това великите юристи трябва да го знаят.

  gorskia
 28. 28 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#27] от "gorskia":

  Викаш има достатъчно вече на гърба на Весела Лечева, та да и приписваме и това а?

 29. 29 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 479 Неутрално

  впочем можем ли БФСки да публикув апроектите с които е получило от държавата 11,5 милиона? Или требва да му верваме?

  gorskia
 30. 30 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#27] от "gorskia":
  Много добре го знаят това за ЗОП.....но нали сме над законите, които важат за простосмъртното стадо, пък и не е лошо да покажем в кого е и хляба, и ножа.....

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 31. 31 Профил на konstantinx2
  konstantinx2
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#25] от "Вени Г.":

  Така и аз ти отговорих с какво ще ни помогне тази световна купа в Банско, защото не я е организирал някой друг, а именно той. Малко ли е?
  А що се отнася до застрояването и на морето е много застроено, съсипаха се много красиви и чисти места, но и затова ли ще го обвините пак него?

 32. 32 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Ще връщаш пари Цеко, жалко че не лични а на федерацията...

 33. 33 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Абе незнам защо, ама като се заговори за финансиране на спорта и остава неприятен привкус на далавери и безцелно изхарчени пари.
  Някак се сещаме за Батето, Михайлов, Лечков, Мишо Бирата, Майкъл Чорни, Димитър Джамов, Георги Илиев, Васил Илиев... не че нещо, просто у мен възникват някакви асоциации

 34. 34 Профил на llyubaspasova
  llyubaspasova
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Както е казал и самият Цеко - цитиран в статията: "Това е и обида към самите деца, участници в проекта и техните родители" . Като не ви пука за друго - то поне за тия деца дано да ви запука, поне малко!

 35. 35 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#33] от "gsb": Като Ви прочетох и в съзнанието ми изникна споменът за едни похарчени около 600 хил. лв. (ако не ме лъже паметта, а не ми се рови в нет-а май по времето на Лечева) за жалък опит да кандидатстваме за Зимната Олипиада, когато избраха Сочи.

  Изхвърлиха ни със звънък смях, а някои хора похарчиха едни извънредно отпуснати пари за реклама?!?!, презентиране?!?!, билети ипътешествия в чужбина.

 36. 36 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Разбира се, че Болкан холидейс са разпределили всичко до стотинка! Защо се съмнявате? Та нали са ги разпределили на ски-училищата на "Витоша ски" и "Юлен" - и двете собственост на Цеко!!!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 975 Гневно

  [quote#34:"llyubaspasova"]то поне за тия деца дано да ви запука, поне малко![/quote]
  - Много е долно да се прикрива финансово престъпление зад децата!

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 39. 39 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Някак си дори само по външния вид се познава, че нещо не е наред...

 40. 40 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 602 Неутрално

  е, той не е съгласен и с факта че е надвишил територията която му е дадена за концесия на ски зоната в НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПИРИН с 65 хектара или с над 40%...

  ...въпреки че го доказаха две независими проверки поръчани от МОСВ, а за пръв път го установиха екологични организации още през 2006 г.

  отделно още докато "строеше" ски зоната наруши повечето условия при които беше одобрена ски зоната (да се работи без тежка техника по пистите, да не се вадят пъновете, да се правят противоерозионни мерки още при "строителството" и т.н. да не говорим за сечта на стотици кубици ценна дървесина) - което прави екологичното разрешение за ски зоната невалидно, а самата ски-зона изцяло незаконна !!!

  и защото е подкупил тоя-оня още си седи без наказание което може да бъда само отнемане на концесията от страна на държавата ...

  ...извършил е неправомерно това "преразпределение" на държавни средства само защото се чувства над закона заради по-големите престъпления които са факт, а държавата се прави че не вижда !!!

 41. 41 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#34] от "llyubaspasova": Интересна защитна и ПР тактика. Смешна и жалка.

  Да не би да казвате, че децата и родителите им биха били нещастни ако разпределянето на тези пари беше станало по прозрачен, законов и пазарен начин?

  Обратно - за обществото и за бъдещето на децата ни е от особена важност в тази държава да се спазват законите, да има правила, ред, морал и етика, които да вдъхновяват и стимулират тези деца, а не да ги обезсърчавати да ги принуждават да емигрират.

  Ето, аз ви казвам, че за това не насърчавам децата си да практикуват зимни спортове - защото не смятам да подкрепям тази зимна мафия. Няма да ги пусна на ски-училище. Няма да се включа в рекета и корупцията, няма да участвам в съсипването на природата. Има толкова други щадящи природата и немонополизирани и необвързани с олигарси спортове.

 42. 42 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  [quote#31:"konstantinx2"]с какво ще ни помогне тази световна купа в Банско, защото не я е организирал някой друг, а именно той. Малко ли е?
  А що се отнася до застрояването и на морето е много застроено, съсипаха се много красиви и чисти места, но и затова ли ще го обвините пак него? [/quote]
  Не знам дали е малко - защото в пасивите трябва да сложим стойността на всички възстановителни работи от наводнения и свлачища, породени от строителството там. Второ трябва да сложим щетите върху парка "Пирин".
  Второ: това, че на морето е освинено, нима е основание и оправдание за освинването на Банско?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 43. 43 Профил на llyubaspasova
  llyubaspasova
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#41] от "agata_kristi":

  "не да ги обезсърчавати да ги принуждават да емигрират. " - това го казваш ти! Имаш си право на мнение, моето е различно. Хайде да изчакаме прокуратурата да си свърши работа относно темата на статията и тогава пак ще си говорим! Ами дай като си толкова голям природозащитник - да съборим всичко в тази държава в името на природата! Такъв хубав ник имаш, а не мислиш като Еркюл Поаро - с малките сиви клетки! Изказваше се чисто емоционално!

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#43] от "llyubaspasova": Заглеждала ли си въобще спускания в ски-дисциплините от други курорти и спусканията от Пампорово?

  Е, няма такава грозотия, анархия и съсипване на природата като в България.

  И в спусканията от Пампорово имаше сняг, което трябваше уж да прикрие грозотата, но уви. В общия кадър - бетонен град в планината, зарязани недовършени строителни обекти, бетони...

  Ти ходила ли си през лятото в Пампорово? Мръсотия, кал, и корените на дърветата на половина оголени от ерозията.

  Гледала ли си ски-спускания от Словения, Швейцария, Сащ? Красиво е дори без сняг. Постройките се сливат и са в хармония с природата, Насреща се ширнали само китни селища и панорамни природни гледки.

  Срам и простотия са нашите курорти.

  Да, аз съм за събаряне на 2/3 от построеното по морето и по планините.

 46. 46 Профил на llyubaspasova
  llyubaspasova
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#45] от "agata_kristi":

  Съгласна съм за морето, но по планините ще изгубим много от това! Папморово не е направен вчера, за външните видове - не можеш да ни сравняваш със съответните държави, които си посочил. Мен ме е яд, че няколко дни преди състезанието се спекулира по този начин! С най-добри пожелания, фенка съм на Поаро, апропо!

 47. 47 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#3] от "moni56":

  Бих те посъветвал да не надценяваш чиновниците, особено някои.

 48. 48 Профил на eli_georgieva
  eli_georgieva
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Федерацията е изпълнител, а не възложител. При това положение не е в сила Законът за обществените поръчки.

 49. 49 Профил на igeorge71
  igeorge71
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#14] от "pippo":

  Всичко написано от Вас действително следва да доведе до ангажиране отговорността за извършени нарушения по ЗОП при условие, че този закон намира приложени в конкретния случай. От написаното оставам с впечатление, че федерацията по ски е получила финансирането по конкретен проект и действително е изпълнител, а не възложител (т.е. разпоредител с бджетни средства. По-скоро ми се струва, че министерството е било длъжно да се разпореди с парите при условията на ЗОП. Отделно, ако действително в одобреното предложение ясно са били посочени подизпълнителите, тогава би следвало да се търси сметка на самото министрерство.

 50. 50 Профил на veron_hristova
  veron_hristova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#45] от "agata_kristi":

  не съм съгласна с теб , аз всяка година ходя на ски в Банско и мога ти кажа , че много ми харесва в Пампорово съм ходила от там не съм възхитена ...... трябва да се развиваме , а без да строим няма как .....

 51. 51 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#46] от "llyubaspasova": Това е голямата фундаментална разлика между почитателите на местен феодал-балканец-бай Ганьо от типа на Цеко, расъл и отгледан като номенклатурна креатура в комунистическа България и тежненията на свободните, необременени, европейско мислещи хора - искам да се сравняваме със западно-европейските курорти. Искам да се стремим ида се сравняваме със държавите, където законите и правилата се спазват, където природа, туризъм и икономика вървят ръка за ръка. В държава, в която бизнесмениет искат да оставят добро име след себе си, вместо планини от бетон, кич, грозотия, кал и напълнена гуша с пари. Бизнесмени с минало и бъдеще, а не с манталитет "след нас и потоп".

  Едва ли някога с вас ще намерим пресечната точка. Съмнявам се, че дори клишета от рода родина, обич към природата биха ни приближили в мисленето.

  Аз се надявам моите деца никога да не останат тук.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 975 Неутрално

  [quote#50:"veron_hristova"]..... трябва да се развиваме , а без да строим няма как .....[/quote]
  - А дали не можем да строим, без да съсипваме?

  Едно е сигурно - Цеко Минев явно не може да строи, без да съсипва. Може би му е по-евтино, или пък толкова си може.
  Затова такива трябва да се спъват в устрема си да развалят!

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 54. 54 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#35] от "agata_kristi":

  Ехееее, 600 К. Батето що пари потроши да докара олимпиада в БГ..

 55. 55 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Първо, поздравления за "Дневник", че са потърсили и мнението на втората страна. Както и че са публикували пълният текст, а не само да има преразказ с елементи на разсъждение. Част от коментарите не са по темата, ама нейсе, нали са за Цеко Истината е, че първо - в ЗОП има вратички и хора с добри юристи могат да ги ползват, и второ - в държавните институции "експертите" за 450 лева или не знаят достатъчно, или не вършат достатъчно, и се подписват и подпечатват безумия. "Дневник" предполагам ще продължи да следи събитията и ще видим какво ще реши съдът по обжалваните НП. Да не се окаже, че всичко си е ОК.

 56. 56 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#50] от "veron_hristova": Това е голямата разлика: Всички вие ходите за малко през зимата, за да карате ски.

  Аз ходя през лятото, без цел, за удоволствие. В Пампорово за първи път от години има сняг. Пампорово е в Родопите, която е ниска планина, в която през последните няколко години за няколко дни е имало ниски температури, които са жизнено необходими за изкуствения сняг.

  Пистите в Пампорово са в изсечената гора. Цялата околия на Пампорово е като разорана целина - няма връхче, склонче, полянка неразровена и изоставена, защото кризата и топлото време изиграха лоша шега на курорта.

  Вие не обичате природата - вие само отивата за седмица да покарате ски. Да си начешете крастата. Както бихте карали водни ски или джет по време на лятната си почивка. И скиор не сте, защото с десет дни в годината скиор не се става, а и онези, които носят зимата в сърцата си най-много милеят за планината.

 57. 57 Профил на мрачен интелектуалец
  мрачен интелектуалец
  Рейтинг: 583 Неутрално

  крайно време беше Дневник да потърсят и другата страна за мнение, а не само да го карат на свободни съчинения, придружени със слагачески коментари под статиите!


  [quote#53:"keen"]- А дали не можем да строим, без да съсипваме?[/quote]
  реално как може да се случи това, особено в планински район? всъщност ти какво разбираш под това? нали трябва да се сече така или иначе, за да може да се построи каквото и да било? в крайна сметка не се строи на перфектна равнина, ами в планински район!

 58. 58 Профил на veron_hristova
  veron_hristova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#56] от "agata_kristi":

  Направо ме разчувства ........

 59. 59 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Редица зелени и право-защитни организации отдавна сезират Брюксел за тази неправомерна и всъщност държавна помощ за Цеко Минев маскирана под тази и други инициативи! Общата сума която се спряга сумарно от различни източници е близо 10 милиона!
  И като се вземе в пред вид , че Цеко Минев сам или чрез подставени лица е приватизирал цялата Федерация по ски, заключенията на експертите са САМО ВЪРХЪТ НА АЙСБЕРГА!
  Време е да се запитаме до кога ще се радваме да ПР събития организирани с парите на данъкоплатците, като кръгът от купата по ски, чиято основно цел е да се напълнят курортите и хотелите на този или онзи Олигарх, докато в София линейките пристигат със закъснение от два часа и половина и умират хора на по 39 години. Последното го написах защото именно с пари от Здравеопазването бе финансирана "Арена Армеец- София"!

  Аз настоявам за незабавно разтурване на договорът за Витоша от Общината в София.
  Настоявам за незабавно разтурване на договора за Банско във връзка с нарушения от 65% "забелязани" до настоящия момент.
  Предлагам за незабавно отстраняване на г-н Минев от поста "Председател на Федерацията по ски" и пълна ревизия на активите и за целият период на неговото управление, поради това че ОБЩЕСТВЕНОТО ДОВЕРИЕ в него Е СИЛНО РАЗКЛАТЕНО , да не кажа и напълно разрушено!

  Хитростта пречи на мисълта!
 60. 60 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#58:"veron_hristova"]Направ ме разчувства ........ [/quote]


  Далеч съм от подобна илюзия. Щом оставате глуха и сляпа за пораженията в природата, вдъхновявали стотици хиляди велики умове и сърца вкл големите Вазов и Алеко, моите думи едва ли имат особено значение.

  Човек или носи красотата в себе си, или се казва Цеко Минев. Нали не мислите, че той прекарва отпуската си в България?

  Бас държа, че зимата е във Швейцария, а лятото някъде на Малдивите.

 61. 61 Профил на Michael Phelps
  Michael Phelps
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Не съм му фен на този човек, но това което направи за България е достойно. Нека да не забравяме, че в последно време се изписа сумата си и помия за него, а не се наблегна на това какво направи той за жертвите от наводненията. Дари 300 хиляди лева и допълнително 50 % от приходите за билети по време за световната купа по ски. Не знам защо на мода в България е лошите дела да им се отдава особено почит, а добрите да остават встрани. Трябва да си оправим мисленето хора, защото нищо добро не ни чака, ако ревем колко сме зле и как няма да се оправим никога като държава. Погледнете какви звезди дойдоха на Банско и ще видите, че туризма ни има особен прогрес, благодарение на големите шампионати, които организираме.

 62. 62 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  [quote#57:"svoboden_udar"]- А дали не можем да строим, без да съсипваме?- цитат на коментар #53 от “keen”
  реално как може да се случи това, особено в планински район? всъщност ти какво разбираш под това? нали трябва да се сече така или иначе, за да може да се построи каквото и да било? в крайна сметка не се строи на перфектна равнина, ами в планински район! [/quote]
  Определено може. За целта обаче трябва да сме наясно, че искаме построеното да е в хармония с природата и от полза на хората. Дали ще писта, екопътека, хиподрум, писта за екстремно колоездене, оффроад трасе, писта за мтоткрос и каквото се сетиш трябва да не пречи на природата. Ако се налага да се сече, буквално дасе знае бройката на отсечените дървета и да се възстановява (каквито предписания е имало към "Юлен" и не са спазени). Със сигурност може да се строи в планината без да се съсипва, но за целта са нужни много пари и много контрол за да се спазват стриктно правилата. А такива инвеститори и строители в България и да има, не са желани.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#61:"michael.felpes"] Дари 300 хиляди лева и допълнително 50 % от приходите за билети по време за световната купа по ски.[/quote]

  Ей тези приказки и онези за дечицата са висшата форма на манипулация на Цековия ПР.

  Преди да си спомним това нека припомним на драгия читател, че държавата на няколко пъти хариза милиони за ски-спусканията в Банско.

  Последният път Бойко му подари около 8 млн. лв. Та съвсем спокойно можем да предположим, че всъщност всички ние данъкоплатците спонсорираме Цеко, който на наш гръб с чужда пита се отчита с някаква си смешна сума, която отново ние сме му я дали.

  Хаде стига с тези Гьобелска пропаганда!

  Така и ГЕРБ дариха 1 млн. от държавната си субсидия.
  Сигурно и Цветан Василев е дал пари от онези държавните, които са му на влог в банката.

  Как пък един не извади от собствената си сметка пари - не знам. За това казвам алчни до безкрай. Банки, курорти притежават и пак левче собствена пара не дават. Все с чуждото се хвалят.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на ili4o
  ili4o
  Рейтинг: 217 Весело

  до коментар№53 keen

  това си е и бизнеса на екомафията взима пари за да спъва проекти а пък поводи колкото щеш този не строи хубаво онзи не пази птичките трети пречи на мравките и тн и тн..

 67. 67 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  [quote#61:"michael.felpes"]Погледете какви звезди дойдоха на Банско и ще видите, че туризма ни има особен прогрес, благодарение на големите шампионати, които организираме. [/quote]
  А аз се питам къде са Българските звезди?
  И нека милостивия Цеко и Банскалии да се молят, господ да ги пази от наводнение. Защото алчността им (не на всички Банскалии разбира се) води до там.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 68. 68 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#34:"llyubaspasova"]Като не ви пука за друго - то поне за тия деца дано да ви запука, поне малко! [/quote]

  разбира се, че ни пука за децата!!! Не ни пука за гешефтари, които като ги гепят с ръцете в кацата и веднага го удрят на чувства: обичта към децата, състрадание (инвалидини количи, животоспасяващи операции, припадъци по съдилищата .......), колко са допринесли за обществото и т.н.

  Моралът не е порок!
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#62] от "Gopeто":

  Ето тук си много прав! Обаче "построеното да е в хармония с природата и от полза на хората" всеки "експерт" го разбира по своему - и е нормално - "когато си на брега, движи се лодката, когато си в лодката - движат се бреговете" Няма как еколози и местни хора да стигнат до единство, поне в Бг засега не става. И пак се връщаме на темата за слабия контрол - някой, който е на заплата, системно не се интересува има ли нарушения. Друг, които е на много висока заплата, му се пише 100 пъти, че има нарушения, за да разпореди тя след 100 години проверка. При такива условия никой инвеститор няма да иска да спазва законите, ако не го искат от него.
  Сори, дълго се получи

 71. 71 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Този наглец оспорва очевидни и доказуеми неща. Когато му казаха, че при проверка на МОВС е установено, че вместо 90 ха е изсякъл 150 ха гора той репликира, че не вярва на министерството и ще направи собствена проверка (!!!) и тогава ще коментира. От тогава ни вопъл ни гък по въпроса. Лошото е, че и държавата мълчи. Мълчи и налива.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#61] от "michael.felpes":


  [quote#61:"michael.felpes"]Дари 300 хиляди лева и допълнително 50 % от приходите за билети по време за световната купа по ски. [/quote]
  Боже мили- дарил 300 хиляди лева!При какво държавно субсидиранер това Ви питам!
  Днес Цеко Минев бе докарал да протестират хора пред Народното събрание, превозени с автобуси от Банско, Добринище и Сапарева Баня.
  Днес тези хора, платени от Цеко Минев "протестираха срещу диктата и терора на Зелените"!

  И понеже и те като Вас много държат на Цеко Минев и подобните нему, съм длъжен да ги им подчертая следното:
  И още нещо държа, най-отговорно (защото съм ВиК инженер и то съм виждал с очите си как се строеше чудото в Банско) да Ви кажа много да внимавате при пролетното снего-топене в Банско и т.н.т. Най-малкото защото канализацията Ви е изпълнена под всякаква критика, с много кражби и при пълен профанизъм на изпълняващите фирми! Тази канализация отдавна е компрометирана, защото не бе изпълнена с земно влажен бетон за подложка а пластмасовите тръби,бяха нахвърляни директно във валуните за по евтино, като на места бе спестен дори и пясъкът. Дори и сложен, този пясък отдавна е отнесен от по-високите пролетни води, и под тежестта, гофрираните македонски тръби отдавна са се компометирали!
  В Сапарева Баня, пък се хвърляха предизборно, бетоновите тръби в канавките от двете страни на прясно асфалтирания път! Усвояваха се парите пред изборно, това бяха изборите за Нс в които Тройната изгуби от ГЕРБ!

  Та на протестиращите днес честито!


  [quote#61:"michael.felpes"]Не знам защо на мода в България е лошите дела да им се отдава особено почит, а добрите да остават встрани.[/quote]

  И на Вас г-не честито! И да сте му благодарен )на Цеко Минев) още повече за дарените 300 000 лева.


  СВЕЩ НА ЦЕКО ЗА АЛЕКО!

  Хитростта пречи на мисълта!
 74. 74 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#67] от "Gopeто":

  Ами къде са , няма ги!

  Нали си спомняте резултатите ни от последната зимна олимпияда? Изключвам сноубордистката ни която няма абсолютно никаква връзка с Цеко Минев и Сие гешефтари от "Федерацията по ски"!

  Да Олигархията не е дала нищо добро на никого освен на Олигарха и на управляващите политици, донякъде!

  Хитростта пречи на мисълта!
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76 Профил на Michael Phelps
  Michael Phelps
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#64] от "agata_kristi":

  Много странно пък как в цялата история намеси и Бойко Борисов, Цветан Василев?! Почвам да се съмнявам, че тук има хора, които им се плаща, за да пишат обидни коментари за определени личности. Аз не защитавам никого, а се опитвам да бъда обективен. Не забравяй, че всяка една държава дава допълните пари за спорта. Аз се занимавам професионално със ски и мога да ти заявя, че състезанията у нас се гледат от близо половин милиард зрители пред екрана по цял свят. Нима мислиш, че ей така ще се изложим пред тях и в крайна сметка повече да не получим старт за световната купа, както беше дълги години наред. Изчакай малко да се развие зимния туризъм у нас и след това ще говориш съвсем други неща.

 77. 77 Профил на Michael Phelps
  Michael Phelps
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#73] от "Stream":

  Ти може да си ВИК инженер, но аз се занимавам много сериозно със ски и мога да ти заявя, че пистата е много добре направена. Няма значение колко пари са отишли за построяването, а е факт, че я има и провеждаме едни от най-големите стартове за световната купа. Каквото е "Арена Армеец" за феновете на волейбола и баскетбола, такава е и тази писта за нас почитателите на зимните спортове. Ако пистата е толкова зле, колкото я описваш ти, мислиш ли, че ще има изобщо състезания по нея. Мисля че достатъчно проверки и инспекции направиха от световната федерация, за да заявят смело, че е годна за стартове. Пак ви казвам да не бъдете черногледи, а да се радвате, че виждаме такива спортисти от световна класа у нас. Така се развива и родния туризъм, който с всяка изминала година е все по-голям и по-голям.

 78. 78 Профил на мрачен интелектуалец
  мрачен интелектуалец
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#62] от "Gopeто":

  значи контрола е занижен, а не че са изпълнени предписанията! ако държавата си върши работата като контрол, няма да си задаваме тука такива въпроси. в крайна сметка това и е работата, на инвеститора да строи под зоркия поглед на държавата, а ние след това да се радваме на построеното! и недей да си мислиш, че ако инвеститора беше друг нямаше да допусне същите грешки. дори и да не бяха същите, щяха да сбъркат някъде другаде!

 79. 79 Профил на boikopln
  boikopln
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Медиите се превърнаха в нещо много грозно вече!Прав Цеко,че се внушат неистини по различни теми и поради различни интересни!Медиите в България са манипулативни,повечето от тях са собственост на известни имена,които се конфронтират,публикувайки "новини" едни за други!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 80. 80 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#76] от "michael.felpes":

  Общото е, че не за първи път с чужди държавни пари политици и банкери близки до политиците си правят грозен ПР.

  Иначе парите давани от държавата за стимулиране на спорта са едно

  Как се харчат тези пари е друго - прозрачно, ефективно с по-широк обхват или на близки фирми, монополно, изтласкване на конкуретни, злоупотреба със служебно положение

  Как пък с тези държавни пари едни бизнесмени с правят ПР е трето.

  Парите не са дадени за да излезе Цеко Минев и да си прави реклама и да ми говори в първо лице как отделил 300 хил. за бедстващите. Пък като капак да се появите вие във форум и да повтаряте неговата лъжа.

  Иначе 1 млрдл зрители по света на телевизорите си хай дефинишън в детайли виждат незастроените скелети, бетонните градове току под пистите и цялата тази грозотия лъщи и с оправдано самочувствие тези зрители ни се присмиват и се радват, че са се родили по на север.

 81. 81 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 975 Неутрално

  [quote#76:"michael.felpes"]Аз се занимавам професионално със ски и мога да ти заявя...[/quote]
  - В какъв смисъл "професионално" със ски?
  Скиор, продавач на ски, рекламираш ски, скиорски журналист, чистач на ски писти, оператор на оръдие за изкуствен сняг - какво?
  Изказваш се претенциозно и раздаваш специализирани оценки, но от позицията на какъв специалист го правиш?
  И защо някой трябва да ти се връзва?

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 82. 82 Профил на Michael Phelps
  Michael Phelps
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#80] от "agata_kristi":

  Според теб излиза така, че по-добре да не се дават никакви пари за спорта, защото някой ще си направи реклама чрез него и само ще се излагаме пред Европа. Аз мога да ти кажа, че България в миналото е била сила в тези спортове и тепърва се възражда от дупката, в която е попаднала. Като говорим за зимен спорт искам да те попитам ти изобщо следиш представянето на състезателите и имаш ли си на представа, че много хора се изказват позитивно за обстановката по пистите в България? Не можеш да кажеш на бялото черно просто така. Пак ви казвам, че българина има един голям проблем и той е с негативната представа за всичко, което се случва в тази държава. Не бъдете толкова черногледи, а се опитайте да намерите хубавото. Аз съм навътре в нещата със зимните организации и спортове и смело мога да ти заявя, че от 2 години насам се работи на близко до световното ниво.

 83. 83 Профил на Michael Phelps
  Michael Phelps
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#81] от "keen":

  Като човек който се е занимавал професионално преди години и сега участва в подготовката на много състезания. Аз ви на предлагам всички, които се изказвате негативно за българските ски и организация, просто да седнете през уиекенда пред телевизора и да се насладите на едно добро състезание. Определено има какво да видите, шоуто е гарантирано.

 84. 84 Профил на iliope4enia
  iliope4enia
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Ето отговора на Минев - "В критериите за избора и финансирането на проектното предложение няма заложени изисквания относно метода на разходване на средства. В представения от нас проект са подробно описани както видовете дейности и тяхната финансова стойност, така и абсолютно всички партньори, с които предлагаме да работим за осъществяване на проекта", казва Минев в декларацията.

  Според него "Балкан Холидейс Сървисиз" не е получила 557 500 лв., а безвъзмездно е разпределила тази сума.

  "Решението на управителния съвет на БФСки да се спре на този туроператор се базира на изричното условие туроператорът да не получава възнаграждение за своята дейност", се казва в декларацията.

  "По повод на тиражираните твърдения, че дружеството е "получило" повечето средства по проекта, следва да разясним, че дружеството единствено е разпределило тези средства по съответните пера на проекта така, както той е одобрен. Категорично заявяваме, че туроператорът не е придобил нито един лев от бюджетните средства по проекта, а ги е разходвал изцяло по съответните пера", добавя той. затова ви казвам, изчакайте да се произнесат всички, а тогава да коментираме.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 85. 85 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#77:"michael.felpes"] но аз се занимавам много сериозно със ски и мога да ти заявя, че пистата е много добре направена. Няма значение колко пари са отишли за построяването, а е факт, че я има и [/quote]

  Има значение за колко пари е построена, защото това енаправено с нащи пари в планина, която е природен парк. Ето така разсъждавате вие, че целта оправдава средствата. Да, ама не! Има и значение от къде идват парите - защото всеки глупак в тази държава разсъждава като вас. Поставя егоистичните си интереси над законите и морала. Ами ако парите за тази писта са от трафик на деца и проституция зад граница? Пак ли няма значение? Ако пистата е можело да бъде построена с половината от тези пари - пак ли няма значение?

  Толкова ли е богата държавата ни, че да няма значение? Да не би вашето хоби да е по-важно от отчайващото ежедневие на десетки българи та нямало значение! Нали знаете, че заради тази писта са пренасочени държавни пари. Би следвало да бъдете далеч по-отговорен. ей заради подобно безхаберие за всичко слечващо се извън линчия ни интерес - олигарси са ни се качили върху главите и охолстват на наш гръб.

  Знаете ли колко училищни игрища можеха да се ремонтират с тези държавни пари дадени за тази писта? Знаете ли, че ефектът върху децата ни (нашите затлъстели деца, не чуждите зрители и деца и престижи) щеше да е много по-голям и обхванатите групи щяха да са много повече. така, че покажете уважение!

 86. 86 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 975 Неутрално

  [quote#83:"michael.felpes"]Като човек който се е занимавал професионално преди години и сега участва...[/quote]
  Не разбрах като КАКЪВ и с каква компетентност?

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 87. 87 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#82:"michael.felpes"] Аз мога да ти кажа, че България в миналото е била сила в тези спортове и тепърва се възражда от дупката,[/quote]

  България е не е била силна заради Цеко Минев. А въпреки такива като него. Била е силна и без масовото съсичане и разораване, била е силна. Била е силна, защото е влагала в хора, а не в бетон, ПР и ски-писти. Цеко Минев преследва своя собствен бизнес-интерес, който няма нищо общо с откриването и създаването на таланти.

 88. 88 Профил на konstantinx2
  konstantinx2
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#42] от "Вени Г.":

  Строителството в Банско не е започнало от вчера, а от много време. Не съм казал дори, че "това, че на морето е освинено е основание и оправдание за освинването на Банско", не ми преписвай твои думи. Казвам само, че това световно е за добро за всички нас и най-вече за страната. Борим се тук да се провеждат какви ли не първенства и уж всички искаме това, а изведнъж излиза, че има хора, които не искат, незнайно защо. Не мога да ви разбера, хем искате да се развиваме и да привличаме все повече туристи, хем сте недоволни.

 89. 89 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#88] от "konstantinx2": Запозна с идването на НДСВ на власт. По едно и също време започна презастрояването и на морето, и в Банско. Тогава кутията на Пандора се отвори и наискачаха де що има далавераджии, които забогатяха на гърба на хорската глупост и алчност.

  Преди НДСВ Банско беше курортно градче с автентична атмосфера. Сега е символ на това как не трябва да се прави.

 90. 90 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 374 Неутрално

  федерацията е изпълнител, а не възложител, а парите са безвъзмедно разпределни - ако наистина е така, ще му хване шушоните прокуратурата. не знам за него, не го мпознавам, но има чувството, че си е опекъл питката, изглвежда спокоен. А и не смятам, че той е най-кривият, в страната е пълно с нечестни бизнесмени престъпници

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 91. 91 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  [quote#88:"konstantinx2"]хем искате да се развиваме и да привличаме все повече туристи, хем сте недоволни. [/quote]
  Недоволство от качеството на тези туристи. Долната част на средната класа и пенсионерите идват на ски у нас. Цеко говори за сравнение с Алпите, но качеството на застрояването там, на инфраструктурата в градчетата и селищата, на ски инфраструктурата, на обслужващия персонал са несравними. Затова у нас идват на ски европейските бедняци. Бастисваме си природата, бастисваме чудно туристическо градче като Банско и един приличен (в миналото) курорт Пампорово за жълти стотинки

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 92. 92 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Доста добре се оправдава за човек, който смята, че е виновен. Според мен някой го гласи за нещо....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 93. 93
  keen
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 94. 94 Профил на iwailofil
  iwailofil
  Рейтинг: 217 Неутрално

  защитава се доста достоверно, така е. опекъл си е питката

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 95. 95 Профил на чорли
  чорли
  Рейтинг: 845 Весело

  Абе чудя се дали gurgulica_1974, kiro_ebacha, kobe.bryant, penka_pu, jonka_jonka нямат също мнение по въпроса...??

  те никога не са чували за този човек цеко минев преди да прочетат тия сайтове капитал и гневник, но така като гледат - май е абсолютно набеден и атакуван безмилостно от тези злостни журналя докато собственоръчно се опитва да вдигне на крака родния спорт, родния туризъм, родния корабомоделизъм, какдидатурата ни за зимна олипмиада и изпращането на всички акани еколози на марс....

  но СПОКО!!!!! те са бивши професионалисти и експерти по ски... пистите на Цеко са ПЕРФЕКТНИ [според тях] и вие отвратителни хейтъри.... защо му завиждате??? РАДВАЙТЕ СЕ!!! защото ТОЙ е направил така, че държавата да му плати да покани някакви скиори, а близо 50% от приходите ще ги даде на пострадалите в село Бисер.... с другите все някак ще живурка... ще го видим как...

  пак казвам, не бяха чували за този симпатяга преди това, но щом така го атакуват зеленисти и джурналисти - явно е не само невинен, но и вероятно СВЕТЕЦ!!!

 96. 96 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#77] от "michael.felpes":


  [quote#77:"michael.felpes"]Ти може да си ВИК инженер, но аз се занимавам много сериозно със ски и мога да ти заявя, че пистата е много добре направена.[/quote]

  На пистите няма дренираща система, т.е. вкараната допълнително вода ,с химикали от оръдията,също се оттича повърхностно и при стандартния наклон на пистите ерозира почвата и растителността! Ерозира защото Цеко Минев е отказал една задържаща мрежа, която се ползува за да предотврати ерозиините процеси! Тази мрежа е отказана още в етапа на проектиране защото му излизала скъпо!
  Отделно на това, така обработената химически вода (за оръдията за изкуствен сняг) би трябвало да се третира чрез пречистване, което не се прави! Следователно спестените от Цеко Минев пари, произвеждат пари на фармацевтичната промишленост. Много са скъпи лекарствата за раковите заболявания, не мислиш ли?

  И още нещо,
  Защо си мислиш, че само ти караш ски?

  Хитростта пречи на мисълта!
 97. 97 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#89] от "agata_kristi":
  Започна, права си. Ама сега "зелените" вместо да пишат за Цеко и да го кълнат, да питат зам.-министър Манева защо изобщо е подписвала концесията в Национален парк. А сега тя пак е на власт и се знае, че тя, а не некомпетентната Нона води парада.

 98. 98 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А аз никъде в статиите и на двата сайта на "Икономедия" не видях да е написано кога е направена проверката. И да попитат случайно ли е, че малко преди старта на СК се тиражира "новината".

 99. 99 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 975 Неутрално

  [quote#97:"yavor.noev"]...да питат зам.-министър Манева[/quote]
  - Питаме я.
  От доста време всъщност.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 100. 100 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#96] от "Stream":
  Как така е отказана на етапа на проектиране. Колко маймуни на хранилката са съгласували инвестиционното намерение - де са били те, за да отстранят пропуските, или да следят за добросъвестното изпълнение. Пичовее, не е проблемът в Цеко Минев, а в държавата, пълна с клатик**ци!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK