Лондон 2012 ще бъде охраняван от още 2100 военни

В охраната на игрите ще се включат около 23 700 души

© Associated Press

В охраната на игрите ще се включат около 23 700 душиБританското правителство може да подпомогне осигуряването на безопасността на летните олимпийски игри в Лондон с още 2100 запасняци от армията, съобщи министърът на отбраната Филип Хамънд.


Така броят на ангажираните военнослужещи ще нарасне до 13 500 души, които ще работят за опазване на сигурността по време на двуседмичния форум.


Той ще се проведе от 27 юли до 12 август, а общо за безопасността ще се грижат 23 700 души, включително военни, частни охранители и доброволци (около 3000).
"Част от запасняците ще са полезни със специализирания си и експертен опит, докато повечето от тях ще се включат в работата по охраната на игрите", обясни Хамънд пред парламента. Според неговите данни броят на призованите военни ще бъде близък до този на предишни олимпийски игри.


Размерът на необходимите средства за осигуряване на безопасността на зрители, спортисти и официални лица вече беше почти удвоен, след като първоначално организаторите подцениха броя на отговорниците по сигурността.


През ноември стана ясно, че ракети земя-въздух може да бъдат инсталирани като част от системата за сигурност на игрите. Армията и кралските военновъздушни сили притежават подобен арсенал, но за пръв път те може да бъдат използвани за охрана на цивилното население.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK