Samsung избра трима българи, които ще носят олимпийския огън

Тримата българи, които ще участват в щафетата с олимпийския огън, са Слава Фереджанова, Емил Здравков и Григор Върбанов

© Reuters

Тримата българи, които ще участват в щафетата с олимпийския огън, са Слава Фереджанова, Емил Здравков и Григор ВърбановТрима българи бяха избрани да участват в щафетата с олимпийския огън в дните преди началото на игрите в Лондон. Слава Фереджанова, Емил Здравков и Григор Върбанов ще бягат с огъня на 19 юли във Великобритания.


Общо 8000 души ще се включат в щафетата, която тръгва на 19 май и ще измине общо 8000 мили (12 875 км) по време на 70-дневната обиколка. Организаторите и спонсорите на игрите са избрали 7300 от участниците. Тримата българи са определени от квотата на Samsung.


Здравков е спортен журналист в "Нова телевизия" от две години. "Винаги съм се възхищавал на големите спортисти и техните постижения, както и на идеята, която въплъщават те", каза той.
Той приема участието си в щафетата като въпрос на чест и достойнство. "Радвам се, че така ще мога да засвидетелствам своето уважение към спортистите на света - тези, заради които ги има олимпийските игри".


По решение на МОК за първи път в историята на летните игри факелната щафета ще се проведе единствено на територията на страната домакин.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK