БФС отказа искането на ЦСКА за тримата наказани, червените не били страна по случая

Защитникът на ЦСКА Костадин Стоянов заедно с капитана Тодор Янчев и Румен Трифонов остават със спрени права<br />

© Дневник

Защитникът на ЦСКА Костадин Стоянов заедно с капитана Тодор Янчев и Румен Трифонов остават със спрени праваДисциплинарната комисия към БФС отхвърли искането на ЦСКА за връщането на състезателните права на тримата наказани футболисти. От комисията обясняват, че искането е дошло от клуба, а не лично от самите състезатели.


"Дисциплинарната комисия установи, че ЦСКА не е процесуално легитимирана страна по спора, поради което в случая няма правно основание да подава документи от името на посочените състезатели", се казва в решението на сайта на БФС.


Желанието на червените беше капитанът Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов да получат разрешение да играят срещу "Локомотив" (Пловдив) в неделя. Тримата бяха наказани за три месеца заради употреба на забранени вещества.
Правата им бяха спрени до днес, като те имаха забрана да играят и да тренират с отбора. Казусът се заплете заради обжалването на БФС - футболният съюз прецени, че наказанието, наложено от дисциплинарната комисия на БОК, е много малко. Неясно защо все още няма отговор по обжалването.


Маргарита Златарева от БОК заяви наскоро пред "Нова телевизия", че футболистите следва да имат право да участват в срещите на ЦСКА след изтичането на наказанието им.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK