Волейболни привърженици поискаха оставката на ръководството на федерацията

Мнозинството от българските запалянковци подкрепят Радостин Стойчев и са настроени срещу ръководството на федерацията<br />

© Дневник

Мнозинството от българските запалянковци подкрепят Радостин Стойчев и са настроени срещу ръководството на федерациятаУволнението на Радостин Стойчев предизвика масово недоволство сред привържениците на волейбола в България. В социалните медии запалянковците се обединяват в групи в подкрепа на треньора и в други, чрез които искат оставката на ръководството на волейболната федерация.


Създадена е петиция, с която се настоява за смяна на хората в УС на БФВ. "Докога Българската федерация по волейбол ще си позволява да унижава публично селекционерите на националния волейболен отбор на България? Защо най-успешният български треньор по волейбол бе принуден да изживее подобен срам, а въпросните г-да Лазаров и Ганев не намериха нужния морал да му го съобщят лично? Защо бе взето решение за смяна на националния селекционер Радостин Стойчев преди най-важните турнири за националния отбор - допълнителната световна квалификация за олимпийските игри и финалите на Световната лига? Защо се генерира изкуствено напрежение в националния отбор, което може да доведе до негативни последици за класирането му за олимпийските игри в Лондон след броени месеци", пита авторът на петицията.


Той припомня, че по сходен начин бяха отстранени Силвано Пранди, Драголюб Балтич и Драган Нешич. "Кой ще понесе истинската отговорност, ако заради треньорските смени и нарушения климат в отбора националите не се класират за олимпийските игри в Лондон?"
Авторът задава въпроса какво ще направи министърът на спорта Свилен Нейков "във връзка с безумните действия на ръководството на БФВ и в частност на нейния президент инж. Данчо Лазаров". "Ние заявяваме своята твърда позиция, че въпросният господин, както и целият управителен съвет трябва незабавно да подадат оставка и да понесат нужните последствия за всички ощетяващи българския волейбол решения, взети по време на техния мандат."


Групата "Против уволнението на Радо Стойчев!!!" е събрала около 4200 членове.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Подкрепям! Оставки нагоре по веригата до всички, имащи заслуга за това решение.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 434 Неутрално


  И аз се присъединявам!

 3. 3 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 555 Разстроено

  Трябва да има голям натиск и да се протестира по всички възможни начини,за да има надежда тези бездарници да си отидат от ръководството на волейбола ни,докато не са го затрили и него!!!

 4. 4 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Рекацията на феновете е изключително точна! Ако искаме повече за себе си и децата си , крайно време е ние българите да спрем с пасивността си да позволяваме на шепата негодници , обяздили всички сфери в общество да се гаврят безнаказано със способните и свестните ни сънародници!

 5. 5 Профил на dokker
  dokker
  Рейтинг: 381 Неутрално
 6. 6 Профил на dimi_z
  dimi_z
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Предлагам всеки да прати няколко лични изречения или копие на подписката и до адреса на федерацията с искане Ганев и Лазаров да си ходят. Ако ви се занимава може и да се обадите по телефона. Ако побъркаме офиса и секретарките няколко дена ще се усетят, че недоволството е сериозно и ЛИЧНО.

  [email protected]
  Тел.: +359 2 981-79-81
  Факс: +359 2 981-23-32

 7. 7 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Подкрепа!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 8. 8 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Подкрепям!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 9. 9 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално
 10. 10 Профил на bosofia
  bosofia
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да сте видяли досега някой спортен деятел да си е подал оставката? Нали знаете какво е "гьон сурат".
  Подкрепям искането на оставки на ръководството на БФВ.

 11. 11 Профил на koxxter
  koxxter
  Рейтинг: 434 Неутрално
 12. 12 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Пълна подкрепа! Оставка на ченгетата и мутрите от БФВ начело с ченгето-бизнесмен Данчо Лазаров.

 13. 13 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Нека да тръгнем от това кой кой е в БФВ ( българската федерация по волейбол) и така ще си разясним точно какво се случва и защо.
  От 12 години начело на БФВ е Данчо Лазаров, който обича да си слага инж. пред името по стар тоталитарен навик. Иначе Лазаров е толкова инженер, колкото и Боко е доктор на науките. Данчо Лазаров е собственик на строителна фирма "Сиконко", която се появи в началото на 90-те от "нищото". Така се появиха почти всички "преуспели" фирми- с генезис куфарчетата с червени пари, МВР и ДС. Данчо Лазаров не прави изключение от това. Защо мислите още не са извадени досиетата на представителите на българския бизнес?! Защото те са най-важните и "най-интересните". Тези досиета моделират в най-голяма степен целия преход в България.
  Иво Константинов от Дупница ( заместника на Данчо Лазаров) започна в началото на 90-те с автобусни превози до България и Западна Европа ( тогава, до средата на 90-те все още нямаше Шенген и визи) и цяла армада автобуси. Как става така, че един младеж тогава на няма и 30 години ще има толкова пари, и то в началото на 90-те, да започне по този начин? Отново имаме куфарчета с червени пари, МВР и ДС.
  В УС на БФВ е и Милко Бандасаров, шеф на ОУ на МВР в Кърджали през 90-те. Това мисля че е достатъчно.
  Има още милиционери и стари апаратчици в този УС (управителен съвет). За парлама са сложени и няколко известни имена от близкото минало във волейбола като Л.Ганев, Димо Тонев, Б. Кьосев, Н. Желязков и пр. Повечето от тях имат директен финансов интерес от участието си в управлението на волейбола. Участват в далаверата заедно с Данчо Лазаров. Например е известно, че в хотела на Тонев във Велинград отсядат всякакви волейболни отбори от страната и чужбина. Биснесът на Л. Ганев пък е свързан с доставка на екипи и съоражения за волейболните отбори.

  Хора като Данчо Лазаров и сие надушиха, че във волейбола има доста пари - от участието в световни лиги, от държавни субсидии, от бизнес със спортни артикули и т.н.. Тях не ги интересува развитието на волейбола в дългосрочен план, тях ги интересува да направят пари тук и сега. А Радостин Стойчев дойде с визия - да подобри организацията на първенството, да развие юношеските първенства, да постави развитието на волейбола в дългосрочен план. Това нямаше как да не доведе до конфликт между Стойчев и ръководството начело с Лазаров. Хората около Лазаров се интересуват как да запазят мястото си, тях не ги интересува развитието на българския волейбол в дългосрочен план. И Стойчев се оказа неудобен, те видяха заплаха за собственото си оцеляване.
  Поради подобна причина Данчо Лазаров спретна апаратна постановка преди 4 години и на Пламен Константинов. Константинов е образован и интелигентен човек, израснал в професорско семейство. Разбира проблемите на волейбола и също като Стойчев има визия за развитието за 10-15 години напред. Беше решил да слага край на състезателната си дейност след олимпиадата през 2008 и Данчо Лазаров се уплаши, че заради авторитета и амбициите си представлява опасност за заемания от него пост, ако реши да се кандидатира. Пламен Константинов не е тъп и арогантен като Л. Ганев, Б. Кьосев, Д. Тонев и пр., и всичко това добре се знае. Имаше наистина перспектива да застане един ден начело на БФВ, преди Лазаров да му спретне номера с тостестерона. Независимо , че всичко това се отрази крайно негативно на представянето на отбора в Пекин. Но Лазаров, като изкусен апаратчик, успя да запази поста си, като жертва представянето на отбора. Сега направи същото, отстранявайки Радостин Стойчев 3-4 седмици преди втората квалификация.
  Ченгетата и мутрите са на път да затрият най-успешния национален отбор на България.

 14. 14 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1480 Гневно

  ОСТАВКА !!!

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 15. 15 Профил на sundblum
  sundblum
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Решението за уволнение на треньора (който записа три чисти победи до загубата) преди такава важна квалификация си е откровен саботаж..
  Който го е взел е откровено недоброжелателен към успехите във волейбола.

 16. 16 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Аз подкрепям това искане! Ръководството на тази федерация трябва да си ходи, но преди това да се извини и върне за треньор на националния отбор Радо Стойчев!
  ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
  Лазаров и всички около него, вън!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 17. 17 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  #6, не само Лазаров и Ганев трябва да си ходят. Трябва да си отидат и хора като Милко Бангасаров ( бивш МВР шев в Кърджали и пълен безхаберни), Иво Константинов - шеф на "Марек-Ивкони" и генерален секретар на федерацията, чийто отбор стана шампион тази година по скандален начин ( най-малкото заради конфликт на интереси), както и Димо Тонев и Б. Кьосев, които винаги са подкрепяли в скандалните решения Лазаров.

 18. 18 Профил на alieng
  alieng
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Дайте да подкрепим и Матей Казийски да остане в отбора! Националният отбор и феновете имаме нужда от него! В този труден за него момент трябва да му го покажем!

 19. 19 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 979 Весело

  требва да се дигне ногу шум ако искаме да стане нещо...
  аз пратих имейл...
  вие кво направихте...?

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 20. 20 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  У нас няма спортни федерации, а педерации! Не е само във волея, а почти във всички!
  Може и да прозвучи банално, но съм убеден, че в баталия покрай оставката на Стойчев, ми се мярна нек'ъв пожарникарски маркуч!
  Напълно подкрепям оставката на това ръководство, както и забрана, във ВИП ложите да се пъчат насдтоящи политици! Долу сред обикновените зрители - може!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 21. 21 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#18] от "alieng":За какво да остане, да се класират за Олимпиадата ли? И какво? Ще излезе поредния дебил, да ни обяснява колко са били прави с изгонването на Стойчев!
  Реално, момчетата имат голям шанс да се класират, дори който и от нас да ги води Те си знаят

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 22. 22 Профил на persi
  persi
  Рейтинг: 221 Неутрално
 23. 23 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Тия създадоха такава каша с женския национален отбор и сега са на път да създадат дори още по-голяма каша с мъжкия национален отбор! И ако за жените ще кажеш жени интриги липса на дисциплина и тем подобни са нормални то тука Лазаров вече няма опрадания! Позорно е да имаш най-добрият треньор в света независимо на ккаво футбол баскетбол волейбол и да постъпиш по тоя унизителен начин!

  Сеира и панаира е пълен Пранди се отказа! Сега Лазаров ли ще води отбора?????????

 24. 24 Профил на pachino
  pachino
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Оставка за наглярите от федерацията!
  ИнжИнера да бъде разжалван в общ работник!

 25. 25 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 594 Весело

  Той и Боко е с пръст в уволнението на Радо....затова и той аут

 26. 26 Профил на Mr.Ts
  Mr.Ts
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Жалко за Любо Ганев - къв пич беше, ква подлога стана...

  Има ли в световната история дори една страна, просперирала под влиянието на Северна Азия? Не? Ами ето колко ги е грижа за България тези, лижещи подметките и!
 27. 27 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 522 Неутрално

  започвам да звъня на федерацията за да мога да изкажа огромното си желание да видя така наречения инж.ДЛ на улицата, безработен....

 28. 28 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#20] от "ь":
  Разликата е, че във волейбола досега успяваха да направят нещо, въпреки смотаняците от федерацията. Само, че въпреки Боко, май няма да могат...

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 29. 29 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#13] от "kirsner":

  Ако можеше това което си написал да се публикува в някой вестник.....

 30. 30 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 563 Неутрално

  В бкизо 30 коментара 2 минуса !!!!!!! Такова единодушуие чета за 1 път тука!!!! Браво!

 31. 31 Профил на Mr.Ts
  Mr.Ts
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#13] от "kirsner":

  Прекрасен коментар!

  Има ли в световната история дори една страна, просперирала под влиянието на Северна Азия? Не? Ами ето колко ги е грижа за България тези, лижещи подметките и!
 32. 32 Профил на zanzibar87
  zanzibar87
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Един кадърен отбор имахме и сме на път да го съсипем. Оставка!

 33. 33 Профил на V.Gatev
  V.Gatev
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Два минуса за 32 мнения - явно наистина волейболът и отборът могат да обединят всички нас!

 34. 34 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Любо Ганев същия измекярин като Ицо Стоичков стана.

 35. 35 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Оставка! Хубаво е да се види, че коментарите под статията са напълно единодушни!

  Veritas odium parit obsequim amicos
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK