Радостин Стойчев: Оставам треньор за квалификацията, искам оставката на Лазаров

"Г-н Лазаров да докаже, че съм продал мача с Германия. Ако не може, нека да си подаде оставката. Шепата негодници, които визира, че го критикуват, вероятно сме ние тук, както и онези 5000, подписали петицията с искания за оставка", заяви Радостин Стойчев

© Юлия Лазарова

"Г-н Лазаров да докаже, че съм продал мача с Германия. Ако не може, нека да си подаде оставката. Шепата негодници, които визира, че го критикуват, вероятно сме ние тук, както и онези 5000, подписали петицията с искания за оставка", заяви Радостин СтойчевУволненият в неделя селекционер на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев остава на поста си и за втората квалификация за олимпийските игри. Той е взел решението след лична молба на волейболистите и на министър-председателя Бойко Борисов.


"Обсъдихме всички варианти. Бях решил да се върна, като бях готов да преглътна всички обиди. След това един ваш колега ме насочи към едно интервю на президента на БФВ Данчо Лазаров във в. "Преса". В него се говори за липса на професионализъм и груби грешки, и то за да не играе България на финала срещу Италия. Нормалното решение е да подам оставка в такъв случай, явно съм некомпетентен", каза Стойчев.


"По-нататък се говори, че хорска любов няма - тя е ден до пладне. Аз видях друго по форумите, в залата, публичното пространство и от премиера."
Той подчерта, че двамата с Лазаров повече не могат да работят заедно. "Сега пред вас си подавам оставката. Ще работя до квалификацията включително, поради простата причина, че времето е твърде малко и не може да се намери друг треньор. В следващите три седмици ще направим всичко възможно да се класираме на олимпийските игри. Ако до три седмици Лазаров не подаде своята оставка, то тогава давам моята. Това го казвам категорично и окончателно. Няма да е както се случи с решението на управителния съвет."


"Г-н Лазаров да докаже, че съм продал мача с Германия. Ако не може, нека да си подаде оставката. Шепата негодници, които визира, че го критикуват, вероятно сме ние тук, както и онези 5000, подписали петицията с искания за оставка", каза Стойчев.


Лазаров обяви, че няма намерение да подава оставка. Според него федерацията е дала всички условия на Стойчев и екипа му и затова отговорността е тяхна.


Селекционерът призна, че днес в дома му са отишли волейболисти от отбора, които са го помолили да остане. "Това е първото, което ме накара да се съглася. Другото е подкрепата на г-н Борисов, но не като премиер, а като мъж. Аз уважавам такова поведение." Стойчев добави, че веднага започва усилена работа да организира отбора и да го върне в правия път. "Щабът и отборът ще направят всичко възможно, дори и невъзможно да отидем на олимпийските игри."


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK