Повреда провали завръщането на пилота Георги Гераджиев в Румъния

Гераджиев и Ландов стигнаха до петия етап на рали "Арад"

© Георги Гераджиев

Гераджиев и Ландов стигнаха до петия етап на рали "Арад"Един от най-силните български рали пилоти в близкото минали Георги Гераджиев направи кратко завръщане в автомобилния спорт в макадамовото румънско рали "Арад".


Състезателят не успя да завърши надпреварата, валидна за румънския и унгарския шампионати, заради повреда в петата скоростна отсечка.


Ралито стартира в петък вечерта със суперспециален етап, а в събота екипажите караха още десет скоростни отсечки. Победата спечели бившият пилот в Световния рали шампионат (WRC) Франсоа Делкур с "Пежо 207 S2000".
Гераджиев и навигаторът му Слав Ландов ("Форд Фиеста ST 2.0 16v") стартираха с 32-о време в суперспециалния етап, а после се движеха между 35-о и 37-о място от общо 76 стартирали екипажа. Екипажът обаче отпадна в петия етап заради повреда.


"Идеята ми беше да се боря за място в топ 10 сред автомобилите с един двигателен мост", заяви Гераджиев след края на състезанието, в което проблемите му започнаха още с избора на гуми за съботния ден.


"Ралито тръгна трудно за нас. В съботните отсечки карахме с твърде меки гуми и задницата стана много нестабилна, но вървяхме напред. В петата отсечка, на около 3 километра след старта, най-вероятно се скъса шенкелът вляво, защото гумата и амортисьорът паднаха заедно. Това стана в един бърз десен завой, излетяхме в банкета и спряхме в едно дърво, но пораженията по колата не са големи", обясни Гераджиев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах