"Черноморец": ЦСКА ни плати 360 000 евро, но дължи още

Според изпълнителния директор на бургазлии Пламен Кирянов червените дължат още пари за трасфера на Мишел Платини и отделно за Абел Анисе

© Георги Кожухаров

Според изпълнителния директор на бургазлии Пламен Кирянов червените дължат още пари за трасфера на Мишел Платини и отделно за Абел АнисеИзпълнителният директор на "Черноморец" Пламен Киряков обяви, че в събота са получили 360 хиляди евро по дълга на ЦСКА за трансфера на Мишел Платини. Сумата е преведена в сметката на бургаския клуб от фирмата "ЦСКА Кетеринг".


Червените имат краен срок до края на деня да изчистят своите задължение, тъй като в противен случай УЕФА ще отнеме лиценза на клуба за следващите три години. Според Киряков получената сума е само част от дължимото.


"В събота постъпиха 360 хиляди евро от страна на ЦСКА по трансфера на Платини. Това частично погасява техния дълг към нас. Те ни дължат още 240 хиляди евро", заяви Киряков.
Според него "Черноморец" има да получава и други суми от ЦСКА. "Отделно, тъй като закъсняха с една от вноските по договора, върху сумата се трупа лихва от 0.5% на ден, като неустойката вече е станала 3 милиона лева", заяви той.


Киряков обяви, че бургазлии ще търсят още пари заради преминаването на Абел Анисе на "Българска армия". "Искаме и 350 хиляди лева за трансфера на Анисе, тъй като това бе клаузата му за разтрогване на договора. Спорът ни с ЦСКА все още не е приключил", завърши той. 


Според вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев преведената от ЦСКА сума може да се окаже достатъчна за покриването на изискванията на УЕФА.


"Разбрах, че адвокат Иво Ивков е изявил претенции за неизплатени суми към трима негови клиенти от страна на ЦСКА, но ако те не са били открити от УЕФА като дългове, може да няма задължение ЦСКА да ги плати до днешния ден, какъвто срок поставиха от европейската централа", каза той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK