Федерацията по лека атлетика е наказала Мавродиева с последно предупреждение

Националката Радослава Мавродиева е признала грешката си писмено пред федерацията по лека атлетика<br />

© Reuters

Националката Радослава Мавродиева е признала грешката си писмено пред федерацията по лека атлетикаУправителният съвет на Българската федерация лека атлетика (БФЛА) наказа с последно предупреждение за спиране на състезателните права националката Радослава Мавродиева.


Санкцията би могла да е и най-сериозната, но до това не се стигнало заради самоооценката на състезателката на "Сливен". Тя писмено е признала грешките си в тласкане на гюлле по време на световното първенство в зала в Истанбул 2012 и на олимпийските игри.


В допълнение Мавродиева се е извинила пред управителния съвет на федерацията.
Ръководството на БФЛА останало удовлетворен от това, че състезателката осъзнава действията си и е обещала, че в бъдеще ще бъде по-внимателна.


Скандалът между Мавродиева и федерацията се породи след слабото й участие в Лондон, където отпадна след три неуспешни опита. След това тя заяви, че не е получила парите си за подготовка, но по-късно промени думите си и добави, че участието й не е било симулативно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK