Балканският 1000-километров ултрамаратон стартира към София на колела

До началото на маратона са събрани 2055 евро за благотворителни каузи, като всеки може да дарява средства, дори да не е участник<br />

© Юлия Лазарова, Дненвик

До началото на маратона са събрани 2055 евро за благотворителни каузи, като всеки може да дарява средства, дори да не е участникБалканският 1000-километров ултрамаратон стартира тази сутрин от Букурещ към София. Записалите се участници трябва да пристигнат в София с каране на колело след три дни.


Организаторите от Ro Club Maraton и клуб "Бегач" са предвидили още седем дни за връщане обратно до Букурещ, но с тичане. Основните цели на спортното предизвикателство са подпомагане на благотворителни каузи и развиване на масовия спорт.


Сайтът на маратона показва, че до старта са събрани 2055 евро. Сумата ще бъде разпределена за различни каузи. Всеки бегач има свой профил, чрез който желаещите могат да даряват суми, дори самите те да не са записани.
Един от главните организатори е българинът Станислав Георгиев, който е финансов директор на "Уникредит Тириак" в Румъния. Той си е поставил за цел да събере 1000 евро, като през профила му вече са дарени повече от 60% от тези средства.


Очаква се общо около 80 участници да се включват в маратона, който няма състезателен характер. Част от тях ще предизвикат себе си и ще опитат да изминат цялото разстояние. Други ще се присъединяват към групата за определени отсечки.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK