Балканският 1000-километров ултрамаратон приключи с успех

Участниците в маратона бягаха от София до Букурещ в продължение на седем дниБалканският 1000-километров ултрамаратон приключи успешно. Участниците се завърнаха в Букурещ след седемдневно бягане от София.


Сериозното предизвикателство с благотворителна цел премина в духа на забавлението. Основните задачи, които организаторите от Ro Club Maraton и клуб "Бегач" си бяха поставили, бяха популяризирането на масовия спорт и събирането на средства за благотворителни каузи.


Маратонът, който нямаше състезателен характер, се състоеше от два етапа. В първия участниците пристигнаха за три дни от Букурещ в София с колела. След това за седмица те се върнаха в румънската столица с бягане.
Сред главните организатори е Станислав Георгиев, който е главен финансов директор на "Уникредит Тириак банк" и член на Ro Club Maraton. Чрез виртуалния си профил в сайта на маратона той събра 1303 евро за благотворителност.


Инициативата осигури общо 5345 евро, които ще бъдат дарени за различни благотворителни каузи в България и Румъния.


Подобни събития, в които всеки участник се старае да набере чрез свой профил средства, са правени няколко пъти в Румъния. За България засега са новост, но организаторите се надяват това да се превърне в практика.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK