Петър Божилов - събирачът на (спортни) дългове

Петър Божилов остави НСБ ЕАД с много събрани дългове, но и с трупащи се загуби

© Георги Кожухаров

Петър Божилов остави НСБ ЕАД с много събрани дългове, но и с трупащи се загубиИзпълнителният директор на "Национална спортна база" ЕАД Петър Божилов беше застрелян при свада по време на лов в неделя. Имало е спор със 71-годишния Огнян Шангов, че на мястото не трябва да се ловува. След това възрастният мъж се отдалечил по посока на Божилов, последвала стрелбата и двамата са се простреляли взаимно - това са първоначалните съобщения на полицията какво се е случило. Спортният министър Свилен Нейков заяви, че убийството не е свързано с договорите за наеми на спортни обекти. "В момента всичко това, което изпълняваше, и неговата дисциплина и поведение беше напълно адекватно на един нормален човек, не търпеше не справедливостта", заяви Нейков пред ТВ7. Покрай смъртта му в неизяснената все още ситуация припомняме дейността на Петър Божилов.


Ако прочетете краткото представяне на Петър Божилов като току-що назначен изпълнителен директор на "Национална спортна база" през 2009 г., ще си кажете - още един връзкар, който е сложен да управлява държавна фирма от току-що дошлото на власт правителство. Нищо ново под слънцето.


Но понеже фирмата не е често във фокуса на обществения интерес, хората не обърнаха голямо внимание на липсата на специализирано образование и на сериозен управленски опит у 49-годишния висшист от ВИФ "Георги Димитров". Основната му заслуга тогава изглеждаше това, че е бивш гребец, какъвто е и спортният министър Свилен Нейков. По това време всички промени в спортното министерство, тотализатора и други ресорни на Министерството на физическото възпитание и спорта фирми минаваха под надслова "създаване на собствен екип".
Този процес включваше прочистване на управленски кадри на Весела Лечева и назначаването на близки и роднини в Спортната палата. Така например за главен секретар на министерството беше назначен бившия  треньор по гребане в ЦСКА Любомир Василев, а по-късно и бившият гребец Радослав Каратанчев също се оказа в управлението на едно от дружествата с марка "Академика".


"Него (Божилов) го познавам малко по-добре от Каратанчев и му гласувах малко по-голяма отговорност, защото в НСБ са обектите с изключително национално значение. В миналото той е имал някакъв управленски опит, макар и да не се вижда на пръв поглед. Сега


той показа една много добра организация при управлението


обясни Нейков през 2010 г.


Това, което е по-интересно от биографията на Божилов, е работата му в отдел "Кредитиране" в Банка за земеделски кредит и управлението на 40 декара площ на пазара "Илиянци", както и недоизказаната връзка с Румен Николов-Пашата. Според добре информирани източници от спортните среди Божилов е работил при него като шофьор и събирач на дългове. Всъщност това е била и основната му дейност като служител на БЗК и "Илиянци".


Една от основните задачи в първите години като изпълнителен директор на НСБ за Божилов беше...


да събира дълговете от федерациите


През годините на тройната коалиция много федерации получаваха целево държавно финансиране, за да си плащат наемите в спортните бази, сред които националния стадион "Васил Левски" и Белмекен. Поради това, че все им се налагаше да запълват други дупки в бюджетите си, те забравяха да се разплатят с държавната фирма.


Още след изминаването на първата година от управлението си Божилов отчете сериозен напредък по въпроса. Задълженията на спортните организации са намалели от 1.5 млн. лв. на 320 хиляди лева, каза той тогава.


Прям, отзивчив и болезнено директен, той никога не се опитваше да скрие тъмната част от миналото си. Божилов рядко можеше да бъде видян в костюм, а изказът му понякога е трудно да се пресъздаде. В неговия речник думата "ремонтирам", например, беше заменена от "изтупам".


През трите години от началото на мандата си като изпълнителен директор той


не се въвличаше в скандали


но успя да излезе сух от поне един голям - този с паркинга пред зала "Арена Армеец". Когато премиерът Бойко Борисов се ядоса от оплакване на приятел след представлението на "Сирк дьо солей", че е въведен платен паркинг, веднага беше уволнен директорът на залата. Всъщност освен че договорът е сключван от фирмата-собственик НСБ, това изглеждаше и като лична идея на Божилов.


"Две са основните причини - досега наемането на хора за организацията на реда на паркинга ни струва над 1000 лв. на събитие. Искаме да се спестим тези разходи и в касата да влизат някакви приходи. НСБ ще получава процент от входа", каза Божилов за "Дневник" тогава. "Втората причина е, че заради лошо паркиране се губят по две места на всеки 10 коли. Хората, които сега се заемат с тази дейност ще имат задължението да оптимизират използването на капацитета на паркинга", добави той.


Защо трябваше да си отиде директора на залата, а не авторът на идеята за платения паркинг така и не стана ясно. Но може да се предполага.


В последната година Божилов работи активно да се деактува теренът около националния стадион "Васил Левски" в Борисовата градина, който е държавен, и да мине под управлението на НСБ, за да може да се превърне в платен паркинг.


"Искаме да разчертаем терена и да има някакъв ред на паркиране. Същото важи и за (сезонния) базар за ски и колела, чиито продавачи остават много мръсотия след себе си. В момента НСБ се грижи за почистването на района. Идеята е в бъдеще там да има нещо като будчици за продавачите", заяви тогава той.


При неговото управление на НСБ бяха завършени строежът на "Арена Армеец" и ремонтът на варненската спортна база "Спортпалас", беше "изтупана" и базата в Белмекен. Последните две глътнаха близо 12-те милиона лева, които бяха оставени от предишното ръководство от продажбата на дела в зала "Универсиада".


Сред положителните неща, които Божилов направи за НСБ беше и фактът, че


работи върху узаконяването на голяма част от базите


Само за първата година НСБ успя да "извади редовни нотариални актове" на 13 от общо 23 имоти, които са били с неуредени документи през годините. За останалите десет се водеха дела, тъй като има реституционни претенции.


"Няма ги нито в Търговския регистър, нито в имотния нито пък в кадастрите са уредени регулациите. Това възпрепятства всякакви дейности за реконструкция и модернизация и отваря много апетити на реститути да късат парчета от териториите. Каквото и да правим, е необходимо да е уточнена собствеността", коментира той тогава.


Миналата година беше доволен, че е успял да вкара в кадастъра всички терени за ски писти в Боровец и че след разговори с ръководството на "Бороспорт" то си плаща редовно наемите за тях.


В последните години НСБ продължава да трупа загуби, а отчетите във финансовото министерство показват, че процесът не сменил посоката си. НСБ отчита между половин и един милион лева загуби на тримесечие. Когато наскоро Свилен Нейков поднови договорите на цялото ръководство на НСБ, той не освободи от отговорност същото това ръководство за предишния период на управление.


Заради дълговете и новия наложителен ремонт на стадион "Васил Левски" Божилов лансира пред "Капитал" преди година идеята си за продажба на част от останалите бази, за да може да се намерят средства. "Десет милиона лева са неотложните нужди за стадиона, с 20 милиона лева ще цъфне. Федерациите ще подходят с разбиране, ако се наложи да продадем  една или друга база", каза тогава той. Тази идея не получи развитие през последните 12 месеца.

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Яко лапане пада покрай спорта.

 2. 2 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Отдел "Кредитиране" на Банка за земеделски кредит ? Добре е да се уточни и от кога до кога ...

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2433 Любопитно

  "неговата дисциплина и поведение беше напълно адекватно на един нормален човек" - недоказани са много неща, но всички са били "изтупани"! Колко ли "съвестни" ОПравници са назначени, които непрекъснато се доказват? Недоказано ще си остане...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на Deutsches Reich
  Deutsches Reich
  Рейтинг: 479 Неутрално

  с една мутра по малко още такива новини да има

 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1208 Гневно

  Това министерство трябваше да се закрие след провала на олимпиадата в Лондон. Сега също не е късно, след изнесената информация за рояк калинки в под началството на министър Свилен Нейков....

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Изводът, който си направих от статията е, че спортът е като огромна дупка, в която се изливат обществени пари без много много отчетност и обществен контрол, а резултатът е все по-плачевен, защото явно не отиват за спорт.

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 8. 8 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  В неговия речник думата "ремонтирам", например, беше заменена от "изтупам".

  Сега беше ремонтиран.

 9. 9 Профил на gusinci
  gusinci
  Рейтинг: 426 Неутрално
 10. 10 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 733 Неутрално

  " В последните години НСБ продължава да трупа загуби, а отчетите във финансовото министерство показват, че процесът не сменил посоката си. НСБ отчита между половин и един милион лева загуби на тримесечие. Когато наскоро Свилен Нейков поднови договорите на цялото ръководство на НСБ, той не освободи от отговорност същото това ръководство за предишния период на управление. " .

  И аз искам да нося такава отговорност: да трупам по 4 милиона загуби годишно и като ми подновяват договора за работа да ме заплашват, че не освобождават от отговорност и да продължавам да трупам загуби.

  Няма по-сладко нещо от това да си управленец от ГЕРБ. Гарантирано от ГЕРБ. 11. 11 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#5] от "dobrich":


  [quote#5:"dobrich"]Сега също не е късно, след изнесената информация за рояк калинки в под началството на министър Свилен Нейков....[/quote]


  На гребците вече калинки ли им викат?

  Тоя министър е назначил 19 гребци на възлови началнически постове в министерството, повечето от тях свързани със СИК. 12. 12 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#6] от "shumkar":

  То пък един елит! Ега ти ужаса.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  Прям, отзивчив и болезнено директен, той никога не се опитваше да скрие тъмната част от миналото си.

  явно някои хора много ги е боляло !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Интересното е, че министър Нейков трябваше да бъде с правителствената делегация в Гърция, но вместо това той остана в България, за да даде разяснение в ранни зори пред телевизия ТВ7 как инцидентът няма отношение към отдаването под наем на държавни спортни имоти.
  Какво ли го притесява човечеца?

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 15. 15 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ееей яко крадът гербероните , слуги на дъртите комуняги .Ми те не оставиха за народа от пицата и трохичка , ба мааму . То няма пара от бюджета на страната която да не са докопали и окрали за собственият си г..ъз .Пък после един смешник излиза да ни обяснява как Световната кризата ни объркала сметката ...
  Остави ами и офцете блеят и затягат коланите, беее .Колко ли им се смеят апапите от Гроб докато си пият ускито , а .

 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Общо взето - мутра си е бил и мутра си е останал.
  Вместо "ремонтирам" - "изтупам". За някои може да завучи мило, но на мен ми звучи мутренско-обирджийско-тарикатски и патьомкински.
  А и като "управленец" исвен да "претръсква" се е хващал явно само с едно - каквото си знае. Платени паркинги.
  Същностно-мутренско и "високомениджърското" начинание да турнеш една табела, една бариера и двама да късат билетчета ...
  Прочее ... що за тип е Божилов говори това, че на въпросния лов, при който е прострелян, той убил нападателя си със ... своя "Смит енд Уесън" 45-ти калибър. Що за човек мъкне такова джелезо, дори на лов ... сещайте се сами ...

 17. 17 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  По това време всички промени в спортното министерство, тотализатора и други ресорни на Министерството на физическото възпитание и спорта фирми минаваха под надслова "създаване на собствен екип".
  ----------------
  Наблюдаваме как ГЕРБ много успешно се бори дългогодишни зловредни явления на "модерната левица", като шуробаджанащина , връзкарство, парашутист, наши-ваши , като ги заменя с интелигентни евфемизми напр. - "създаване на собствен екип"....

  Браво! Реформите вървят!

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 18. 18 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 583 Гневно

  Живея в краен квартал на малък град и ако знаете тези ловци как стрелят на посоки за птици ще ви настръхнат косите и на гъ.а. Внуците ми играят в храстите и поляните наоколо и се страхувам за тях. За сега ги гоня само със як скандал и имат късмет че нямам оръжие.

 19. 19 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  Станишев заговори преди дни по какъв начин трябва да се вземе властта. Неговите пенсионери войни го показаха нагледно как трябва да стане.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 20. 20 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  "Прям, отзивчив и болезнено директен, той никога не се опитваше да скрие тъмната част от миналото си"

  Цялото CV заслужава да бъде преведено на всички европейски езици и да се разпространи. А на Барозу, да се връчи лично, нали той идва обикновено да открива работните места на тези "кадри".

 21. 21 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Това Министерство на спорта заедно с БОК просто трябва да станат един отдел за спорта към Министерството на финансите или икономиката,а т-н спортисти да си гледат чисто спортните работи.

 22. 22 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Встатията и коментарите под нея за ДС в Капитал е казано доста по въпроса какво правим със спортистите.С борците,с гребците и разни други.

 23. 23 Профил на gusinci
  gusinci
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Мутрата изпразнила цял пълнител, другите помислили, че бият глигани. Тези за луд ли ме смятат?

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Весело

  До коментар [#19] от "Wrornoxmaniak":

  пак не си по темата !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Дали има някой, дето да им се връзва на версиите ??? Жалко за възрастния човек, не вярвам, че са извадили пистолетите и са се простреляли взаимно, като във филм на Тарантино. Това е милиционерска версия, истината сигурно е съвсем друга, и обществото няма да я научи никога.

 26. 26 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  веднъж и някоя мутра да е положителен герой

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 27. 27 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  две силни ръце спряха да бият...

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 28. 28 Профил на rumsun
  rumsun
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "За мъртвите или добро..."

 29. 29 Профил на kuncheff78
  kuncheff78
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Жалко за човека......... 71 годишният Огнян Шангов имам предвид.

 30. 30 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Дали тоя не е подсказал на Монката Дянков рекетьорската идея да изнуди фирмите за 10% "отстъпка", за да си получат дължимите от държавата пари веднага, вместо да чакат на безкрайната и безсрочна опашка на кредиторите на бюджета?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 31. 31 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#25] от "442":

  Всеки вътрешно убеден комунист да изключи веднага от главата си версията за пияният червен пенсионер.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 32. 32 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "След това възрастният мъж се отдалечил по посока на Божилов, последвала стрелбата и двамата са се простреляли взаимно - това са първоначалните съобщения на полицията какво се е случило. "

  Ся : писателите ли не могат да пишат като хората, полицията ли толкова си може или крием нещо (което е 99.99% вероятно) ?
  Отдалечава се чуека на неизвестно разстояние, което явно е доста голямо щом се отдалечава в дадена посока. Иначе се пише, че се е отдръпнал. Та отдалечава се (начи с гръб си въри) и се водят сражения...Начи отдалечаващия се, тоест гърбом, застрелва другия (който по непотвърдена информация също е гърбом)... Та така... ловджийски истории... Тия бетер Теренс Хил ги изкараа... големи каубой и стрелци

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  [quote#30:"Настрадин Ходжа"]Дали тоя не е подсказал на Монката Дянков рекетьорската идея да изнуди фирмите за 10% "отстъпка", за да си получат дължимите от държавата пари веднага[/quote]
  Ти пък!
  Тоя е дребна мутра, шИфьорче ...

  За тая работа на Моню, как се видЕ, акъла самичък си му идва.
  А ако не дойде - има си Баш Мутра да го светне как стават тейзи работи

 34. 34 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Куршумите не прощават на никой. Куршумите обичат смелите.

 35. 35 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Георги Филипов, докога безпорядъчно изкористената ти професия ще се води по удобното: “На умряло куче нож вади”? И докога, впрочем, ще търпим борци, боксьори, гребци, каратисти и т.н., кадри на ВИФ и Магнаурската школа в Симеоново, да задават дневния ред в обществото?

 36. 36 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Любопитно

  До коментар [#14] от "Манолов":

  Още по-интересно е, че ако беше заминал за Гърция, ти щеше да напишеш тук: "как може да замине за Гърция, като тук с неговия подчинен стават такива неща, сигурно се крие от журналистите, сигурно има какво да крие " ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 37. 37 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Питам се риторично, дали има въобще честни, читави хора в това управление?! И отговор не чакам! Знам , че няма.
  Смятал се за недосегаем, всемогъщ и можещ всичко в областта си. Ама там, на ловното поле има и другомислещи...

 38. 38 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#20:"ju.li"]"Прям, отзивчив и болезнено директен, той никога не се опитваше да скрие тъмната част от миналото си" [/quote]
  И това тъмно минало изобщо не е било неизвестно нито за министър Нейков, нито за Борисов!
  И тези двама тапири обикалят Европа, и представят страната ни!

 39. 39 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#36] от "deepdp":

  Защо трябва да се крие от журналистите Дийп?
  Всъщност ти го каза...

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 40. 40 Профил на Позитанчо
  Позитанчо
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Прям, отзивчив и болезнено директен, той никога не се опитваше да скрие тъмната част от миналото си"
  .........
  Ще разберем какъв е бил, когато видим кой ще дойде на погребението му, с какви черни мерцедеси и тн.
  Изчакайте още малко и се подгответе за сбирка на тъмни субекти от подземния свят.

 41. 41 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Весело

  Мутра, шофьор на Пашата, събирач на дългове - да му се чуди човек как не е стигнал до премиер на Републиката.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 42. 42 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#39] от "Манолов":

  Та в собствения си пост 14 ти питаш защо Нейков не е заминал за Гърция с журналистите ???
  А сега питаш защо е останал ли ???
  Или пост 14 не е твой ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 43. 43 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не са го гръмнали така без нищо.

 44. 44 Профил на Boky
  Boky
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Да, колегата писал по-горе е прав. Това са мъжките калинки на Борисов. Еднакво нискочели, арогантни, неизлечимо елементарни. Разликата е, че женските калинки отвреме навреме намъкват поли и рокли. Преди време имаше някъде спор за портрета на човека на прехода. Няма нищо по лесно. Борисов с бухалка в едната ръка, прегърнал Румяна Желева, която държи книга за камуфлаж, а всъщност и двамата зяпат в телефона на Борисов, където върви играта с тухличките.

 45. 45 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Кариерата на скоропостижно починалия прилича на малко братче на тиквата. Все пак тиквоча е бил съдружник с пашата, а този само шофьор. И пак да попитам: Какво точно се е случило, та не смеят да ни кажат? Това с въоръжения дядо може да излезе и кьорфишек. Просто някаква обикновена мутренска история, която сама по себе си е достатъчно гнусна, поради заемания от умрелия пост. Щото ще започнат конкретни въпроси. Сега са са,о на посоки. Нашата милиция ги пази тези и като умрат.

 46. 46 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  [quote#41:"NPaine"]Мутра, шофьор на Пашата, събирач на дългове - да му се чуди човек как не е стигнал до премиер на Републиката.[/quote]
  Имал е шанс, ама дядото му го отне окончателно.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 47. 47 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Убиха бъдещия премиер.

 48. 48 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Това погребение ще ни върне в 90-те години на миналия век.Винтидж.

  4itatel
 49. 49 Профил на nemoest
  nemoest
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#11:"helleborn_2"]Тоя министър е назначил 19 гребци на възлови началнически постове в министерството, повечето от тях свързани със СИК. [/quote]
  Ха та нали и пашата е бивш гребец и повечето му "работници са бивши такива

  [quote#45:"zg"]Все пак тиквоча е бил съдружник с пашата, а този само шофьор[/quote]
  някои хора регистрират фирми даже и на клошари
  [quote#2:"dimko"]

  Отдел "Кредитиране" на Банка за земеделски кредит ?[/quote]

  по времена когато един друг бивш Виктор Нейков Михайлов беше шеф на "Лоши кредити"


  Maxime crudelis of Dominus castigati peccatum est stultitia. Res sacra est miser stultus
 50. 50 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 479 Весело

  На мен ми изглежда като ДУЕЛ
  типични за 18 и 19 век

  все пак България е била окупирана от Османската империя и за такива дуели не е можело надявам се и да се говори.
  никой не може да избяга от историята си и от това което ще му се случи.

 51. 51 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Биографията на този Божилов е резюме на целия български преход - от спортист до мутра до висш чиновник - това е толкова логично в Бг - екзотиката тук е раздавачът на кредити и събирамчът на дългове

 52. 52 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Отсега виждам черните костюми с черни очила за последно сбогом

 53. 53 Профил на Angel Dobrev
  Angel Dobrev
  Рейтинг: 583 Неутрално

  И в най -голямата лъжа има малко истина. Да, но и обратното е вярно - в най - голямата истина има и малко лъжа. Всичко зависи от ракурса, сиреч от гледната позиция, от интереса към това, което се твърди.Това го е изрекъл немски философ от 17 век, мисля, че се казва Ернст Хекел. Та твърдението на Свилен Нейков точно пасва на горното. Само ми се ще да попитам - кое е повечето в министерското твърдение - истината истинска ли е, или е "истина"??? А за лъжата - за нея има едно единствено определение - голяма, малка или средна, тя си остава лъжа. А в заключение ще добавя, че по-неуспешен ръководител на спорта от Свилен Нейков в България не е имало. Само Стефка Костадинова може да му оспори това качество. Абстрахирам се от спортните постижения и на двамата. Щото едно е да си класен спортист, друго е да си ръководител на спорта в една държава, пък особено в Бг.

 54. 54 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Жалко за възрастния човек,а за мутрата-нищо.

  4itatel
 55. 55 Профил на Xintu
  Xintu
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Тарантино и редца други режисьори и сценаристи са затаили дъх и внимателно следят сводките на родното МВР. Невероятен сюжет се носи от към нашите ширини, 71 годишен (да почива в мир) с 1 изстрел (той стреля 1-ви спред родната полиция) ранява смъртоносно мутрата-гребец , който в предсмъртна агония изстрелва 8 куршума в 71-годишният си убиец...бааааааааааааа, браво Цветанов, браво!

  Close to the Edge
 56. 56 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Баси свирепата снимка! Само тя стига за 10 години ефективно!

 57. 57 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Защо ли и на мен никак не ми е жал за това че си е отишъл от този свят.

 58. 58 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 426 Весело

  Ха-ха-ха!Герберастите започнаха да ги трепят и да дават фира!...Хо-хо-хо!Хи-хи-хи!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 59. 59 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#55:"Xintu"].баааааааааааа, браво Цветанов, браво![/quote]
  Иначе и двамата са умрели на място..още след първите изстрели, но единият пистолет продължил да стреля..кой знае защо.

 60. 60 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#45:"zg"] Какво точно се е случило, та не смеят да ни кажат?[/quote]
  Така самоубиха и оня от Перник..с вързани ръце е тръшнал сите агенти от ДАНС и се е застрелял..

 61. 61 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#9:"gusinci"]Жалко за дядото.[/quote]
  и на мен ми е жал..жал,жал,ама няколкостотин или няколкохиляди такива дядовци и България ще е чисто място за живеене с РЕАЛНА възможност и перспектива да стане БЯЛА страна!!

 62. 62 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#41:"NPaine"]Мутра, шофьор на Пашата, събирач на дългове - да му се чуди човек как не е стигнал до премиер на Републиката.[/quote]
  е,сега! не е стигнал,ама другата Мутра нали стигна..нали я избрахте?! да не е дошъл с военен преврат или чрез окупация на чужда армия,например Червената такава?!

 63. 63 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Абе, хора, за какво ни е Министерство на спорта, като У нас нЕма спорт веке??? Има само далаверки, далавери и яко лапане...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 64. 64 Профил на incognito
  incognito
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#10] от "helleborn_2":

  Малко уточнение в интерес на истината — "освобождавам от отговорност" означава, че може да им бъде търсена отговорност за загубите по съдебен път в бъдеще. Така че ако няма грешка в статията, това на пръв поглед би трябвало да е в интерес на обществото.

 65. 65 Профил на incognito
  incognito
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#64] от "incognito":

  Така де, това че *не са* освободени от отговорност означава, че може да им бъде търсена отговорност...

 66. 66 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Като за Коледа една мутра по-малко. Не е зле. Ама я колко са останали...

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 67. 67 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Министерството на спорта трябва да бъде закрито незабавно, а с дипломи от ВИФ - един от основните развъдници на престъпност, и то "дипломирана", да не може да се кандидатства за държавна работа. Ако ли не, то ще става това, което става - мутри ще бъдат назначавани за управници на раята, която си мисли, че прави нещо с избори.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 68. 68 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Е, в края на мандата започнаха да излизат на бял свят и влечугите с откъснати опашки .Началото беше на калинките и виолетките, на верту-носачите. Още има да вони.Остават 6 месеца, каква ли мръсотия ще излезе на бял свят? То не бяха скандали то не беше грабеж- Гарантирано от ГЕРБ!

  apoloniy
 69. 69 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Чуйте ме внимателно. ГЕРБ е мой проект. Аз съм негов гарант.

  Освен мене, друг началник няма и най-лесно е някой да си замине, ако чуя че се прави на началник.

  Слушайте Цветан Цветанов и знайте-каквото казва той, го казвам аз.

 70. 70 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  [quote#69:"Роси Кирилова"]Слушайте Цветан Цветанов и знайте-каквото казва той, го казвам аз. [/quote]
  А аз от утре ставам негър..

 71. 71 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#69] от "Роси Кирилова":То затова нищо не се разбира или след всяко изказване има скандал.

  apoloniy
 72. 72 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  [quote#68:"Apolon ot Tiana"] Още има да вони.Остават 6 месеца[/quote]
  Няма как да е другояче, след като основните кадри на тази партия са улични бандити..

 73. 73 Профил на пламен
  пламен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#6] от "shumkar":
  Абсолютно вярно! Един няма който да не е учил (не завършил, защото надали са стигнали до дипломиране въобще) я в милиционерското, ВИФ, и други измислени училища(не университети) за мутри, мутреси и прочее от същата категория.
  Такова опростачване и елементаризиране никога не е било, няма и да бъде.
  Мутри, милиционери, текезесари, и мутреси-това е положението!

  ОЩЕ СМЕ В РЪЦЕТЕ НА СЪЩОТО ЗЛО!
 74. 74 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1102 Разстроено

  [quote#67:"Dehumanizer"]това, което става - мутри ще бъдат назначавани за управници на раята, която си мисли, че прави нещо с избори. [/quote]
  Ето, ти назова най-голямата опасност, която грози в момента България - мафията да си спечели отново изборите, под носа на демократите в Европа. Затова не бива изобщо да им се дава и най-малката надеждица, че номерът им и този път ще мине! Долу мафията, мимикрираща в лицето на ГЕРБ!

 75. 75 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  [quote#73:"пламен"]Мутри, милиционери, текезесари, и мутреси-това е положението! [/quote]
  ..сега, но ние сме тези, които могат да го променят към по-добро това положение, нали?

 76. 76 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  [quote#66:"Thermobee"]Не е зле. Ама я колко са останали... [/quote]
  Като поогладнеят още малко и ще се самоизтребят помежду си, когато си преразпределят пазарите..

 77. 77 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Като го разбрах тоя кои е .... халал да са му всичките пари и от арена Армеец и от стадиона, дето искаше да ги взима и от базите.
  Интересното е как, обачи, такиви люде стигат до такива постове. Тази държава май ще се оправи само с някои от терминалите!

 78. 78 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  [quote#77:"maddrum"]Интересното е как, обачи, такиви люде стигат до такива постове.[/quote]
  А Борисов как стана чак премиер? Талантливи хора, няма какво да се чудиш - слагат главата в торбата и..юруш! Който оцелее, става шеф!

 79. 79 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Поне ще си паркираме безплатно до стадиона

  Предразсъдъците са за ограничените.
 80. 80 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#15] от "pezar":


  [quote#15:"pezar"]Ееей яко крадът гербероните , слуги на дъртите комуняги [/quote]

  Майка му мечка,същото го казвахте и за СДС преди 15-20 години!За 45 години руснаците толкова ли ви промениха генните заложби,че все още ви е трудно да ги изкорените?

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 81. 81 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  А вие каква искате да е биографията на въпросния господин - мозъчен хирург с 2-3 научни степени?
  Проблемът не е в човека, проблемът е, че тези, които не мислят само за тухли и асфалт, ами за неща, които изискват и налагат използването на пространството между ушите, не се чуват въобще.
  Ето вчера 50 човека протестират с СМС-и към Бойко, затова че пари, които могат да докарат още пари и престиж на държавата, се използват за докторантури от сорта "Опрашване на птичките и пчеличките".
  Засега Плевневлиев се опитва да направи нещо, ама с този технологичен парк не виждам как ще станат нещата - просто всичко читаво вече е грабнато, новите търчат на запад.
  Не мога да разбера и дивия оптимизъм на управляващите, след като през 2020 година 20% от работоспособното население ще са етнически обременени.
  Неслучайно автомобилните фирми, които идват тук, гледат само да сглобяват с марка ЕС и това е - сами знаят, че за повече кадри няма.

 82. 82 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#80] от "Galata":
  [quote#80:"Galata"]Майка му мечка,същото го казвахте и за СДС преди 15-20 години![/quote]
  И сега го казваме ! И то с пълна сила! Преди по не сме го казвали щото ни преметнаха тогава синковците(на Партията и ДС) Изброй на ум всички СДС имена от 10 ноември насам и може да ти просветне.
  Както сега с ГЕРБ ви преметнаха!
  ЕДНА Партия има само в БГ , а туй "многопартийното", е нейна мимикрия.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 83. 83 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#81:"rainbou1"]А вие каква искате да е биографията на въпросния господин -[/quote]
  Във всеки случай НЕ КРИМИНАЛНА.
  Ама Партията и ДС активизираха и ауторизирараха точно криминалния контихгент за да сплашват и "наказват" хората, за да си прочистват пътя за едноПартийното управление.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 84. 84 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#69:"Роси Кирилова"]Слушайте Цветан Цветанов[/quote]

  Абе да го слушаме, ама нещо много изразително мълчи по въпроса за събирача. Вчера изрази голямото желание да разследва убийството на Кюлев, но нито дума за този двоен разстре

 85. 85 Профил на kozhouharov
  kozhouharov
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Като пишете, че не били обърнали внимание в/у образованието му, аз се чудя защо великите българи които гласуваха за Бойко и Цветанчо не обърнаха по дяволите капка внимание в/у тяхното образование?
  Всички комунисти и мутри да ги застрелят! Писнало ми е от такива кретени.

 86. 86 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ДОБРЕ ДЕ ЗНАЕТЕ ВСИЧКО И ЗА ВСЕКИ,ЩО ТОЯ НЕКОЙ ТРЯБВА ДА ОПЪНЕ ПЕТИЛАТА,ТА ДА ПОЧНЕТЕ ДА ВАДИТЕ ИСТИНАТА ЗА НЕГО,Е ТОВА НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА,

 87. 87 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#62] от "triton123":

  По селата мутрите са събирали гласоподаватели с джиповете.

 88. 88 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Чудничко! Кога ще е поклонението за да видим колко мутрафони с черни очила ще се изредят. Бъдещето на България.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 89. 89 Профил на innlov
  innlov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Много странно:
  - Тези другари не правят ли разлика в стрелбата между, пушка, автомат, карабина... пистолет..?
  - Разположението и на пусия не покрива ли поне 1 от двамата съседни.. И не си ли подвикват .."колега преби ли го?"..
  - Дори и да не се виждат в съседство да не се пък и чуват?! ... Да те гръмнат в засада, а пък ти да гърмиш 8 пъти и да не викнеш .."колеги! помощ!"...

  Дано организатора на лова или съседните по пусия нямат много проблеми относно дилемата говори/замълчи...

 90. 90 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1894 Любопитно

  Интересно, мутрите какво ловуват с .45 ACP? Най-вероятно когато не улучи глигана където трябва, мутрата е готова за близък бой с разяреното животно, затова му е тежкия пистолет.
  За отзивчивия характер на мутрака можем да съдим и по това, че е изстрелял цял пълнител 8 патрона по 71-годишния бивш военен Огнян Шангов, който от своя страна е покосил говедото с един единствен изстрел от скромното ЧЗ 6.35. А милиционерите вече пуснаха слух, че Шангов лъхал на алкохол. Затова опукал шопара с един изстрел. Да му вдигнат паметник.

 91. 91 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 928 Неутрално

  "В момента всичко това, което изпълняваше, и неговата дисциплина и поведение беше напълно адекватно на един нормален човек, не търпеше не справедливостта"
  Сметнал,че претенциите на стареца да не се ловува на това място са несправедливост и поради това стрелял.

 92. 92 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Народът казва: "Каквото търсил-намерил". А иначе, поредната жертва на действителността в България.

 93. 93 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Цялата му биография е доказателство за това,че си е заслужил куршума. Този дядо да не е бил маскиран снайперист - да повали такъв глиган с един-единствен куршум?

 94. 94 Профил на Hamali.BG
  Hamali.BG
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не се заяждай с хора с възрастни хора със зелени чорапи. Жалко за човека!

  Ако си глупав, то е за дълго!
 95. 95 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 741 Неутрално

  [quote#41:"NPaine"]да му се чуди човек как не е стигнал до премиер на Републиката.[/quote]

  То да не излезе че са убили бъдещият ни премиер.Опазил ме господ да си помисля че сегашният би имал мотив поръча убийството му.Сакън!

 96. 96 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Не знам как става, но хубаво би било да посъберем пари за семейството на загиналия геройски в борба с народните изедници г-н Шангов. Той показа истински пример за жертвоготовност в борбата, докато ние се спотайваме и оставаме мутрите да безчинстват над бащино ни огнище.

  malart.blog.bg
 97. 97 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Сега кой ще събира успешно дълговете? Вярно е,че има НАП, но... кадрите решават всичко!

 98. 98 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Доколкото съм чувал е бил съдружник навремето с Мето илиянския

 99. 99 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  Интересно, никъде не се споменава характера на раните на 71 годишния ловджия. Да не би и той да е застрелян в гръб, докато се е отдалечавал?

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 100. 100 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Тва как са се застреляли взаимно е голям виц. Не е толкова лесно да застреляш човек, каквато и мутра или проклет старец да си. А тези двамата ЕДНОВРЕМЕННО вдигнали пушките и без капка колебание в никой от тях стреляли един срещу друг и се уцелили смъртоносно! Вероятността това да е истина е далеч по-ниска от настъпването на края на света в петък.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK