Зографски премина с лекота квалификациите за втория старт от "Четирите шанци"

Квалификацията беше спечелена от австриеца Грегор Шлиренцауер

© Reuters

Квалификацията беше спечелена от австриеца Грегор Шлиренцауер



Владимир Зографски премина с лекота през квалификациите за втория старт от престижното състезание по ски скокове "Четирите шанци".


19-годишният българин направи страхотен скок от 131 метра на олимпийската шанца в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен.


Световният шампион за младежи събра общо 120.8 точки и зае десето място в крайното подреждане в квалификациите. Едва седем от всичките 70 участници преодоляха по-голяма дистанция при скоковете си.




Квалификацията беше спечелена от австриеца Грегор Шлиренцауер, който направи опит от 138 метра и събра 133.6 точки. Победителят от първия старт в Оберсдорф Андерс Якобсен от Норвегия остана втори със 131.2 точки след скок от 135 метра.


Във вторник в 14.45 часа българско време започва същинската част от състезанието, която ще противопостави 50-те най-добри скачачи от квалификациите в директни елиминации. Съперник на Зографски ще бъде японецът Нориаки Касай.


За финалния етап на състезанието се класират 25-те победители от дуелите и петте с най-добър резултат сред загубилите. Крайното класиране се оформя на базата на общия сбор от точки от двата скока - елиминации и финал. 


В Оберсдорф Зографски премина през квалификациите с 32-и резултат, след което зае 42-ото място в крайното подреждане. 

Ключови думи към статията:

Коментари (2)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на СДС
    СДС
    Рейтинг: 1416 Весело

    . Съперник на Зографски ще бъде японецът Нориаки Касай.
    ..........
    Ей , тоя беше голяма работа, помня от първите ми залагания през 2000 г.
    Нашия ще го надскочи като нищо!

    nemo malus felix, minime corruptor.
  2. 2 Профил на Ogiigo
    Ogiigo
    Рейтинг: 1330 Неутрално

    Бравона Зографски! Дано утре успее да попадне отно сред първите 30.Успех!

    Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK