И Плевен иска да строи спортна зала с помощта на държавата

В Плевен също искат да построят многофункционална зала

© Надежда Чипева, Капитал

В Плевен също искат да построят многофункционална залаОбщина Плевен предвижда строителство на многофункционална спортна зала с 3000, съобщи кметът Димитър Стойков, цитиран от БТА.


Той уточни, че тепърва ще се търсят средствата за инвестицията, като ще се разчита и на помощта на държавата.


Идеята е залата да бъде подходяща за 24 вида спорт, за концерти и изложения. Предварителните изчисления показват, че ще струва около 12.7 милиона лева.
Кметът посочи, че най-подходящо място за нея е теренът на сегашната колописта, където има изградена инфраструктура, включително и газопреносна мрежа. В района са също стадион "Плевен", още две игрища, паркинги.


Стойков каза, че не е целесъобразно предложението залата да бъде изградена върху изоставения от 30 години строеж на спортен комплекс до входа на парк "Кайлъка", защото ще се оскъпи. Само за разрушаване на съществуващите бетонови конструкции са нужни 1.5-2 милиона лева.


Плевенският кмет допълни, че тази година се очаква да бъде готов закритият плувен комплекс в центъра на града, за който Министерският съвет отпусна 1.2 милиона лева. Нужни още близо 900 хиляди лева за довършване на строителството му.


"Идеята е пред учебните дни басейнът да се ползва от деца, ученици и студенти, а в събота и неделя - от останалите граждани", каза Стойков.


Кметът потвърди обещанието си, че ако футболният "Спартак 1919" влезе в А група, общината ще продължи ремонта на стадион "Плевен". Ще бъде изградена дренажна система за терена и ще бъде модернизирана останалата част от трибуните.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK