Кампанията "100 Сърца за ЦСКА" отчита огромен социален ефект

Над 100 популярни личности и организации са подкрепили инициативата

© ВК ЦСКА

Над 100 популярни личности и организации са подкрепили инициативатаВолейболният ЦСКА отчита постигането на голям социален ефект в България и чужбина с кампанията "100 сърца за ЦСКА".


Тимът вече е подкрепен от стотици хора, сдружения и организации в опита за набиране на средства, с които да завърши сезона.


"Не сме очаквали толкова много хора да ни подкрепят. Събрахме голяма част от сумата, която си бяхме поставили като цел и ще успеем да завършим сезона. Най-голямата ни победа обаче е, че успяхме да обединим цяло едно общество, което подкрепя волейболен клуб ЦСКА", заяви треньорът на мъжкия отбор и изпълнителен директор на клуба Александър Попов.
Той допълни, че кампанията ще продължи да се бори заради своите "хиляди фенове, над 200 деца в школата и традиции". "Благодарение на тази кампания обществото, което стои зад ЦСКА, се обедини в едно голямо, червено сърце. Моралното ни задължение е да продължим напред с борбата си за спасението на клуба въпреки трудностите", категоричен е Попов.


Основната цел пред отбора остана намирането на нов собственик или основен спонсор. "След като постигнахме такъв обществен ефект, сега се обръщаме към бизнеса с визията си на един успешен и прозрачен спортен клуб. Въпреки трудното финансово положение, в което се намираме от 2 години, ЦСКА има своя положителен обществен образ, който може да прехвърли и към бъдещия си спонсор", смята наставникът.


Инициативата вече се сдоби и с песен, измислена от феновете, която ще се превърне в химн на кампанията. Според председателят на "Червени Сърца" Сергей Славчев подкрепата на червените привърженици от цял свят е показала истинската стойност на клуба.


"ЦСКА е спортна институция и никога няма да бъде изоставена от своите привърженици. Ние като фенове се чувстваме длъжни да продължим с подкрепата си към клуба и ще направим всичко възможно ЦСКА да намери своя нов собственик. Апелираме и към държавата, защото е крайно време да има равнопоставена подкрепа за всички български клубове. Несправедливо е спортните клубове на ЦСКА да имат такива проблеми с базите и да плащат подобен наем", каза той.Сметката на кампанията "100 сърца за ЦСКА" в Банка ДСК
IBAN: BG97STSA93000020638392
BIC: STSABGSF
Титуляр на сметката: Сдружение "Червени сърца"
Основание за плащане: Дарение

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK