Международната федерация по борба: Решението на МОК е безсмислено

Международната федерация по борба: Решението на МОК е безсмислено

© Архив, ReutersМеждународната федерация по борба (ФИЛА) определи като безсмислено отпадането на нейния спорт от програмата на олимпийските игри през 2020 г.


Решението за изваждането на един от най-старите спортове в олимпийската програма беше препоръчано по-рано днес от изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет (МОК).


"ФИЛА е изключително изненадана от днешната препоръка на МОК да не запази борбата сред 25-те основни спорта за олимпийските игри през 2020 г.", се казва в официалната позиция на централата.
В нея се допълва, че организацията е представена в 180 страни по света. "Борбата е национален спорт в доста държави и за много от тях това е единствената възможност техни атлети да бъдат представени на олимпийски игри, като по този начин се допринася за универсалността на игрите", твърдят от ФИЛА.


"Федерацията ще предприеме всички необходими мерки за убеждаването на МОК за отклоняването на тази безсмислена препоръка срещу един от най-старите спортове, който е сред първите в модерните олимпийски игри", завършват от централата.


Ръководството на организацията ще се събере през следващата седмица, за да обсъди действията си в защита на борбата. Окончателното решение за присъствието на спорта в програмата на игрите през 2020 г. все пак ще вземе сесията на МОК в Буенос Айрес през септември.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK