"Ботев" (Пловдив) получи стадион "Христо Ботев" на концесия

"Ботев" (Пловдив) получи стадион "Христо Ботев" на концесия

© Георги КожухаровОбщинските съветници на Пловдив одобриха футболния "Ботев" за концесионер на стадион "Христо Ботев" за срок от 35 години.


Офертата на клуба, който е собственост на Цветан Василев и бе единственият кандидат за обявената поръчка, беше приета с 34 гласа "за", един "въздържал се" и нито един "против".


До фактическото приключване на процедурата остава подписването на концесионния договор. Това ще може да стане след изтичането на двуседмичния срок за обжалване на решението, след което кметът на Пловдив Иван Тотев ще подпише от страна на общината.
Теренът, който "Ботев" ще стопанисва, е с площ 42 000 кв.м. В своето предложение клубът заяви инвестиционни намерения в размер на 20 млн. лева за обновяването на съществуващия стадион, като предвиденият срок за усвояване на тази инвестиция е краят на 2014 г.


Съоръжението е планирано за 18 хил. седящи места с 80% покрити трибуни, с прилежащ паркинг и административни помещения, отговарящи на категория III на УЕФА.


Междувременно от ръководството на "Ботев" се обърнаха към своите фенове и ги призоваха "да се въздържат от расистки и политически прояви, които могат да доведат до жестоки санкции за клуба".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK