Венцислав Стефанов: Пазя документи, че Домусчиев плаща на БФС

Стефанов заплаши със съд БФС

© Юлия Лазарова

Стефанов заплаши със съд БФСПрезидентът на "Славия" Венцислав Стефанов обвини своя колега от "Лудогорец" Кирил Домусчиев, че подкупва служителите на Българския футболен съюз. Той заяви, че има документи в подкрепа на твърдението си, които скоро ще представи.


Повод за реакцията на Стефанов беше днешното заседание на спортно-техническата комисия, която не разреши на "Славия" да картотекира нападателя Мирослав Антонов. Според комисията футболистът е разтрогнал неправомерно договора си с "Лудогорец". 


"Една подлога днес излезе с една статия в един вестник и тези подлоги тук реагираха по същия начин. Само че аз пазя бордера, дето Киро Домусчиев и други им пращат пари на тези подлоги. Първо ще ги покажа на компетентните органи. После ще ги покажа на медиите", заяви Стефанов. 
"Това е поредното безумие и бездарие. Това е върхът на беззаконието. Трябва тези хора, които протестират на "Орлов мост", да дойдат на "Иван Асен", за да ги изкарат тия подлоги и... да ги сложат където име е мястото", добави той. 


Самият Антонов напусна заседанието преди неговия край и обяви, че ако решението на БФС не бъде в негова полза и не получи картотека в "Славия", той сериозно ще обмисли възможността да се откаже от футбола. 


"Виждате как се решават съдбите на хората. Защото оня с фалкона бил казал така. Къде име съвестта и човещината", заяви Стефанов.


"Нищо не е легитимно в този футболен съюз. Нека да знаят хората, че трябва да има правда и справедливост в тази държава. Не може разни монополи и олигарси да командват всичко. Не може да се разхождат с фалконите из Европа и да решават съдбата на хората", каза още той.


Комисията излезе със становище, според което "не установява основателни причини със сериозна тежест за кариерата на футболиста, които да са го възпрепятствали в значителна степен да се развива възходящо и да упражнява своята професия".


"Няма причини, които да послужат като основание за едностранно прекратяване на договора от футболиста съобразно изложените от самия него мотиви, а именно: тренировъчен процес при температури около нулата, индивидуално трениране без квалифициран треньор с лиценз "Про", тренировки във фитнес залата без топка и съотборници, невлизане в групата на отбора за подготвителен лагер в чужбина и т. н.", се казва още в съобщението.  


Според Стефанов не е нормално, след като Комисията по труда в Разград е прекратила едностранно договора, той да не може да бъде картотекиран. "Нямало основание? Според тях решението на Комисията по труда към Министерския съвет не било основание. Това какво е? След като договорът е разтрогнат, на базата на какво няма как да е картотекиран? Можел да работи друго... Ако искат, да го вържа на една каишка и да ходи да пасе", каза още той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK