Йордан Йовчев стана заместник-министър на спорта

Йордан Йовчев стана заместник-министър на спорта

© Анелия НиколоваМинистърът на спорта Петър Стойчев обяви заместниците си в служебния кабинет. В екипа му влизат бившият гимнастик Йордан Йовчев, както и Иван Цеков, който беше заместник и на предишния министър Свилен Нейков.


Йовчев заяви, че не му е предлагано, а и няма желание да бъде министър на спорта. "Приятно е да си в такъв екип. Отборът е добър, ще работим в името на спорта и за положителните емоции от него. Ще се борим за по-хубави неща", заяви той.


Той обясни, че ще подаде оставка като президент на федерацията по спортна гимнастика. Постът ще бъде зает от треньора му Красимир Дунев.
"Важното е елитните ни спортисти да продължат да защитават честта да България на големи спортни форуми. Ще се обърнем към масовия и детско-юношеския спорт. След няколко месеца ще имате възможността да ни оцените", каза Стойчев.


Министърът е прекратил членствата си в спортни организации. "Вече не съм активен състезател, не съм служител на МВР, не съм председател на плувен клуб "Левски". Напуснах всичко", добави той.


Ценов обяви, че неговата задача е да помогне за приемствеността. "Има доста хубави неща, които започнахме, дано да ги завършим", каза заместник-министърът, който преди да заеме този пост работи като изпълнителен директор на баскетболната федерация.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK