Международният профсъюз на футболистите: Явно БФС отказва да спазва законите

БФС беше разкритикуван от FIFPro<br />

© Reuters

БФС беше разкритикуван от FIFProМеждународният профсъюз на футболистите (FIFPro) се изказа критично срещу ръководството на БФС. Коментарът на организацията идва във връзка със случая "Мирослав Антонов".


От FIFPro са проследили внимателно развоя на казуса и са го описали на сайта си. Те информират за постигнатото споразумение и за това, че нападателят все пак е получил разрешение да играе за "Славия".


"FIFPro е удовлетворен от решението в полза на Антонов. Но FIFPro е притеснен за поведението на БФС. Ние бяхме уведомени, че футболистът е получил разрешението, едва след като "Славия" е платил на "Лудогорец" и се е съгласил да даде процент от евентуален негов следващ трансфер", пише организацията.
"Изглежда БФС не се подчинява на законите и правилниците, което е притеснително за FIFPro", добавят от профсъюза на футболистите.


След дълги спорове между двата клуба белите все пак получиха правото да картотекират нападателя. През зимата той се изказа остро срещу "Лудогорец" и заяви, че в клуба са се отнесли лошо с него.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK