Петър Стойчев не усещал проблеми с федерациите от назначението му

Петър Стойчев ще пътува до Грузия за европейското първенство по борба

© МФВС

Петър Стойчев ще пътува до Грузия за европейското първенство по борбаСпортният министър Петър Стойчев заяви, не усеща напрежение с федерациите заради своето назначение в служебното правителство. 


В края на миналата седмица президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева обяви, че всички в министерството били в "шок" и "шашнати" от избора на световния шампион по плуване за министерския пост. 


На въпрос защо спортните федерации са се уплашили от избора му Стойчев заяви пред "Нова телевизия": "Аз лично нямам усещане, че те са се уплашили от това. Президентът на Република България е човекът, който сформира служебния кабинет, и той е човекът, който носи отговорността за този кабинет."
"Илиана Раева е един добър специалист, един човек, доказал се в своята област, но това мен не ме притеснява. Тези нейни критики не ме притесняват, защото екипът, който съм сформирал, е от хора с богат опит в администрацията", добави той в отговор на критиките на Раева.


"Всеки, който е запознат с управлението и с устава на тези федерации, знае, че спортният министър не може да прави промени в тези федерации. Той не може да назначава и уволнява президенти на тези федерации", каза още Стойчев.


Той отново обяви като основен свой приоритет финализирането на публичния регистър на спортните имоти в България. "Искам хората да имат възможност да знаят къде в България има спортни обекти, които те могат да ползват", каза Стойчев.  


Първата му проява като министър ще е да присъства на европейското първенство по борба в Грузия, за да изрази българската подкрепа на олимпийското присъствие за борбата.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK