След медийна атака Петър Стойчев обеща пари първо на волейбола

Данчо Лазаров (вдясно) и Петър Кънев бяха първите шефове на федерация, приети от новия спортен министър

© Юлия Лазарова

Данчо Лазаров (вдясно) и Петър Кънев бяха първите шефове на федерация, приети от новия спортен министърИзбори 2022

Само часове, след като беше подложен на медийна атака заради волейбола, новият спортен министър Петър Стойчев се срещна с ръководството на федерацията и обеща да й отпусне средства. 


Срещата е първа на Стойчев с ръководство на спортна федерация и според вицепрезидента на БФВ Петър Кънев е преминала "интересно" и "добронамерено". В съобщение на интернет страницата на волейболната федерация се уточнява, че срещата е била по покана на министъра. 


Стойчев е обещал още следващата седмица да преведе пари за финансирането на дейността на федерацията, която е една от шестте с подписан договор с МФВС, според твърдението на Кънев пред "Гонг"
"Ние сме много доволни от тона и от желанието на новото ръководство на министерството да продължи линията на добро сътрудничество с БФВ така както бе и при предишния министър", казва Кънев пред "Гонг". Според него от Нова година БФВ не е получавала никакви средства. 


По-рано днес Петър Стойчев беше подложен на медийна атака от вестник "7 дни спорт", според който световният шампион по плуване събира "разни хора да го съветват как да уволни шефа на федерацията по волейбол".


Между сарказма и обидите срещу Стойчев, вестникът пише: "За да му бъдем полезни, ще му кажем, че шефовете на федерации, също и служителите на федерациите, не са служители на министерството на спорта, нито са подчинени на министъра" Поради което въпросният П. Стойчев не може нито да ги назначава, нито да ги уволнява".


От съобщенията не става въпрос дали на срещата министърът и неговият екип са засегнали темата за лошите практики във волейболната федерация. 


Наскоро БФВ беше осъдена за това, че не предоставя информация по Закона за достъп до обществената информация.


По сигнал на феновете Агенцията за държавен финансов контрол извърши проверка в БФВ и установи неспазване на Закона за обществените поръчки и завърши с глоба от над 72 хиляди лева.


Освен това първата обществена поръчка за доставка на екипировка беше направена по калъп на "Асикс", която се представлява в България от вицепрезидента на федерацията Любомир Ганев.


"Иска ми се да вярвам, че проблеми с финансирането няма да има и очакваме първия превод следващата седмица", заяви Петър Кънев по въпроса за държавното финансиране.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK