Свилен Нейков: Съветвам и помагам на Петър Стойчев, прав е за гимнастиката

Бившият министър на спорта помагал със съвети на приемника си

© МФВС

Бившият министър на спорта помагал със съвети на приемника сиБившият спортен министър Свилен Нейков защити действията на наследника си Петър Стойчев в скандала с президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева. Той обясни, че и до "ден днешен" помага на бившия плувец да се оправи с претенциите на различните федерации.


"Ние сме работили с експертите по темата с бюджетите, разпределили сме ги всички и сме казали всичко точно и ясно. Оттук нататък допълнителни средства се отпускат само за домакинства за определени първенства", каза Нейков в интервю за вестник "Тема спорт".


"Едва ли не стигат парите за художествена гимнастика. Всичко е определено точно и ясно в бюджета", добавя бившият спортен министър.
Преди дни Раева поде поредната си атака срещу Стойчев, защото не й отпуска допълнителни 70 хиляди лева за участие на европейско и световно първенство. Сумата била коригирана след нейна техническа грешка.


"Нямат основание, специално художествената гимнастика, да търсят нещо повече", добавя Нейков.


Самата Раева снощи обяви в страницата си във "Фейсбук", че утре (бел. ред. - днес) ще "защити себе си срещу хора с много висок пост, които се опитват да омаскарят гимнастиката".


"Когато използваш служебното си положение за разчистване на лични сметки, без дори да си проумял, че такива на практика са невъзможни, когато си напълно некомпетентен и се осланяш не на личните си качества (ако има такива, разбира се) а на "силния си гръб" (ако има такъв изобщо), рискуваш да изобличиш пълната си несъстоятелност не само като Властимащ, а най-вече, като личност", написа в профила си тя.


Нейков добави, че помага на Стойчев да се оправи в проблемите, за които на него са му трябвали 7-8 месеца. 


"Всеки казва - дайте пари, не ни достигат. А то няма откъде да се вземат тези пари. Откъде да ги намери Петър? Трябва да прецени къде да насочи основния ресурс. И до ден днешен му помагам и се чуваме, и му давам съвети", добави Нейков.


Той обаче се изказа скептично за анкетата, която Стойчев поде за определяне на важните спортове за България.


"Това е противоречие. Поставяме под въпрос голяма част от елита. България не е спортна нация и ние трябва да натискаме обществеността да реагира в тази посока... Вдигане на тежести, борба, лека атлетика, плуване. Не можем да задраскаме тези спортове и да не правим елитен спорт", твърди бившият министър.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK