Шефът на леката атлетика: Стойчев ни предложи силно свит бюджет

Председателят на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов заяви, че е притеснен за клубовете заради липсата на договор за държавно финансиране за тази година<br />

© Дневник

Председателят на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов заяви, че е притеснен за клубовете заради липсата на договор за държавно финансиране за тази годинаПредседателят на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов заяви, че все още очаква подписването на договор за финансиране от министерството на спорта. По думите му министър Петър Стойчев е свил значително бюджета.


"С него се срещнахме официално на 4 април по мое искане, защото започнах да се притеснявам, че все още нямаме договор. Тогава той ни предложи 1.09 млн. лева", каза Карамаринов за "Дневник".


По думите му като календар 2013 година е равносилна на 2011. "В атлетиката има една периодичност. През 2011 г. бюджетът ни беше 2.024 млн. лева и очаквахме и сега да е подобен. Това е година с европейско първенство в зала и световно", добави той.
По думите му олимпийската 2012 г. не е показателна, защото там федерациите нямат ангажимент към финансирането за олимпийските игри. Дори и тогава бюджетът е бил около 1.6 млн. лева.


"Нормалната ми реакция е да очаквам увеличение на средствата. Стойчев обясни, че няма пари, и затова се съобразихме. Той предложи нещо символично отгоре - още 26 хиляди към първоначалните 1.09 милиона. Стиснахме си ръцете, но оттогава още чакаме договора", заяви Карамаринов. Той каза, че е притеснен за клубовете и затова е направил компромис със сумата.


Стойчев обяви по-рано, че трябва да се говори повече за спорт и по-малко за пари. "Президентът Добромир Карамаринов поиска директно 50% увеличение на сумата за федерацията за тази година заради успехите на състезателите му", заяви Стойчев конкретно за федерацията по лека атлетика.


Министърът добави, че има проблем с тоалетните на залата за атлетика на стадион "Васил Левски", които са заключени. "Карамаринов ми каза, че се използват за склад на уредите, за да не се плаща допълнително наем. Казах му, че щом така е преценил - добре, но някъде хората трябва да могат да ходят на тоалетна и трябва да се намери решение."


Карамаринов обаче отрече да е говорил за това със Стойчев. "Това е абсурд. Вероятно са го заблудили. Не е вярно, че ползваме тоалетните, за да държим уреди."


Според информация на "Дневник" от трети, независим източник, федерацията наистина няма отношение за заключените тоалетни на Националния стадион "Васил Левски".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK