Георги Илиев: Преговорите с Гриша Ганчев всеки момент ще се финализират

Бизнесменът Гриша Ганчев е близо до това да влезе в ръководството на ЦСКА<br />

© Дневник

Бизнесменът Гриша Ганчев е близо до това да влезе в ръководството на ЦСКАИзпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла заяви, че преговорите с Гриша Ганчев скоро ще завършат. Очаква се бизнесменът да влезе в ръководството на клуба, като все още няма яснота дали ще получи всички акции или част от тях.


"Има напреднали преговори между собствениците и Гриша Ганчев. Всеки момент ще се финализират", каза Илиев пред БНТ. Според него именно Ганчев трябва да е обединителната фигура в ЦСКА, която да направи така, че клубът да тръгне в правилната посока.


Собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов заявиха през януари, че преговарят с Ганчев. Тогава казаха, че развитие може да има след края на сезона. Малко по-рано бизнесменът Стойне Манолов заяви, че Ганчев е искал да влезе в клуба преди това, но е бил спрян от бившия министър-председател Бойко Борисов.
Илиев заяви, че до тежкото положение на ЦСКА се е стигнало заради колективна безотговорност на цялото ръководство. По думите му честите смени на треньори и назначавания от други са се отразили на представянето на отбора. "Разми се управлението и оттам дойдоха тези неща. Един не решава нещата и когато има няколко човека, винаги се стига до такива ситуации."


Според изпълнителния директор най-добрият вариант за ЦСКА ще е, ако Христо Стоичков се съгласи да бъде начело на отбора. Засега няма официална информация, но е ясно, че треньорът е поканил Петко Петков и Стефан Генов за помощници. "Той е най-голямата фигура във футбола и е нормално да се върне у дома си. В ЦСКА винаги има една цел - първото място", добави Илиев.


Сегашният треньор на ЦСКА Милен Радуканов би могъл да влезе в екипа на Стоичков. "Не можем да сме доволни от третото място. ЦСКА не може да си позволи да отпада за Купата на България от отбори, които се борят да не изпаднат", каза Илиев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK