Фернандо Алонсо спаси колоездачния отбор "Еускалтел"

Алонсо купи лиценза на баския тим, който беше пред разпадане заради оттеглянето на генералния спонсор "Еускалтел"

© Reuters

Алонсо купи лиценза на баския тим, който беше пред разпадане заради оттеглянето на генералния спонсор "Еускалтел"Един от най-силните колоездачни отбори в света - "Еускалтел", ще продължи да съществува, въпреки че баската телекомуникационна компания обяви оттеглянето си като генерален спонсор след края на настоящия сезон.  


Причината е звездата от Формула 1 Фернандо Алонсо. Испанският пилот спаси отбора, след като придоби лиценза му. Той ще осигури бюджет от 6 млн. евро, които ще бъдат покрити от неговите лични спонсори.


"Фернандо Алонсо, запознат с текущото състояние на испанското колоездене и с тъжната новина за окончателното изчезване на отбора, реши да се поинтересува от състоянието с намерението да придобие лиценза му и да осигури неговото спасение", съобщава официалният сайт на Алонсо. 
"След няколко дни интензивни преговори между двете страни, които се извършиха при максимална дискретност, ние сме доволни да обявим, че Фернандо е достигнал първоначално споразумение за закупуването на колоездачния отбор."


"От днес ще започнем да работим с максимални усилия, за да бъдем в състояние да започнем първите състезания от сезон 2014 с нов отбор, пълен с желание и борбен дух", завършва съобщението. 


Новият отбор, чието име все още не е известно, ще бъде изграден около олимпийския шампион Самуел Санчес. В състава ще останат и другите водещи колоездачи - Игор Антон, Микел Ниеве, Микел Ланда, Горка Исагире и Йон Исагире. 


Баският отбор, който е основан през 1994 г., има няколко призови класирания и етапни победи в най-големите обиколки благодарение на Санчес, Ибан Майо, Аймар Зубелдиа и Микел Астарлоса, както и доста призови места в отборните класирания. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK