Балканският ултрамаратон събра 6000 евро за каузите си за три дни

Участниците в утрамаратона преминаха преди ден границата при Видин

© 1000Balkan.com

Участниците в утрамаратона преминаха преди ден границата при ВидинУчастниците във второто издание на благотворителния ултрамаратон 1000 Balkan Charity Challenge събраха 6000 евро аз първите три дни на надпреварата. 


Днес около 17 часа ултрамаратонът ще пристигне в София на площад "Света Неделя", преди във вторник да поеме по пътя обратно към Букурещ. Ултрамаратонците тръгнаха на 1 ноември сутринта от Букурещ и изминаха с велосипеди пътя покрай река Дунав, преминаха новия мост при Видин и снощи стигнаха до Враца. 


Най-много средства за благотворителните каузи на ултрамаратона засега събира Станислав Георгиев, който привлече 1803 евро и увеличи целта си да привлече 2500 евро. Станимира Георгиева вече надхвърли предварително заложената цел от 300 евро - за момента тя е събрала 312 евро. Даренията за различните каузи се събират чрез специално създадена онлайн платформа 100Balkan.com.

По пътя маратонците засаждат дървета, които са "жива вкаменелост" – гинко билоба или метасеквоя. За целта са избрани публични места , които се намират в начална или крайна точка на маршрута за деня. След пристигането си в София тази вечер маратонците ще посадят дърво от вида метасеквоя в двора на 127 СОУ "Иван Н. Денкоглу" на ул. "Парчевич" 43.
На 5 ноември в 8.00 ч. започва втората фаза на благотворителния ултрамаратон. Тогава групата бегачи ще тръгне от центъра на София на бул. "Света Неделя" 7 пред централата на UniCredit Bulbank – посока към Ботевград, за да измине пътя през Плевен и Русе до Букурещ. За 11 дни участниците ще изминат 1050 км от Букурещ до София и обратно в две дисциплини – колоездене и бягане.


Събитието няма състезателен характер. Основната цел на 1000 Balkan Charity Challenge е да се съберат средства в подкрепа на благотворителни каузи - шест в България и 12 в Румъния. Те са внимателно подбрани от организаторите и включват критични социални сфери като грижа за деца и възрастни с увреждания, самотни възрастни хора, образование, развитие на таланти, подкрепа на бедни хора. 


Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK