Балканският ултрамаратон ще финишира с подобрено постижение за дарения

"Суперхората" продължават маратона към Букурещ

© 1000Balkan.com

"Суперхората" продължават маратона към БукурещБлаготворителният ултрамаратон 1000 Balkan Charity Challenge ще се придвижи към своя край в Букурещ днес, но още преди финала събраната сума от дарения надвишава с 20 процента постижението от първото издание.


Участниците в балканското предизвикателство успяха да привлекат до момента над 13 800 евро за 18-те каузи, шест от които са български и 12 румънски. 


Финалът на състезанието е днес в Букурещ след изминати 1050 километра от румънската столица до София и обратно в последните 11 дни. Целта им беше освен да покажат силата на духа и физическите възможности, да съберат възможно по-голяма сума в подкрепа на каузите.
Даренията се събират и днес чрез специално създадена онлайн платформа www.1000balkan.com и по банкова сметка. 


Сред най-успешните състезатели в набирането на средства са румънското семейство Лупу, които събраха над 3000 евро. В събота Дори и Петришор пробягаха пълна маратонска дистанция, 14-годишният им син Адриан пробяга 30 километра, а 12-годишната Габи - 15 километра. 


Българинът Станислав Георгиев, който пренесе концепцията и на българска територия преди година, вдигна своята цел до 4000 евро, след като до момента събра 3265 евро.


Сред каузите най-много пари до момента събира румънската "Чист въздух за децата с туберколоза" - 5272 евро, а от българските каузата "Дневен център за деца с увреждания" вече привлече 1250 евро. Каузата на "Каритас" (Русе) - "Програма домашни грижи" вече успя да събере малко над 1000 евро.


Каузата на "БАЛИЗ - Плевен" представлява дневен център за деца с увреждания с капацитет 30 деца и младежи, но в момента реално работи с около 50. Семействата имат достъп до целодневни и почасови грижи, логопедична, психологична, трудотерапевтична и рехабилитациона дейност, организация на свободното време и транспорт. 

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK