Читатели откриха 45 фактологични грешки в автобиографията на Алекс Фъргюсън

115 547 копия от книгата бяха продадени само в първата седмица след пускането й на пазара.

© Reuters

115 547 копия от книгата бяха продадени само в първата седмица след пускането й на пазара.Автобиографичната книга на сър Алекс Фъргюсън се превърна в най-бързо продаваното нехудожествено литературно произведение във Великобритания, след като 115 547 копия бяха продадени само в първата седмица след пускането й на пазара.


Бдителни читатели обаче са открили 45 фактологични грешки в 402-те страници, които разказват най-интересните моменти от 26-те години, в които легендарният шотландски мениджър изведе "Манчестър юнайтед" до 38 трофея.


От издателската къща "Ходър и Стоутън" се съгласиха да възстановят парите на един от недоволните читатели, който е открил много неточности в книгата.
След фактологичните грешки са датата, на която на Фъргюсън беше поставен пейсмейкър. Според книгата това се е случило през април 2002 г., но операцията беше направена през март 2004 г.


В автобиографията на Фъргюсън пише още, че Райън Гигс е дебютирал за "Манчестър юнайтед" на 16 години, но уелският полузащитник всъщност изиграва първия си мач за "червените дяволи" на 17 години.


"Един от читателите изпрати писмо, че е открил доста грешки в книгата и не е доволен от това. Той не каза какви точно са грешките. Ние му отговорихме, че след като не е доволен от покупката, следва да изпрати книгата и ние ще му възстановим покупната цена", обяви говорителят на "Ходър и Стоутън".


Изпълнителният директор на издателството Джейми Ходър-Уилямс заяви, че всички грешки ще бъдат коригирани при следващите препечатки на автобиографията на Фъргюсън.


"В интерес на истината ние преминахме през няколко етапа на проверка на фактите. Те бяха проверени от хора от "Манчестър юнайтед" и от специалисти по футболна статистика. В процеса на подготовка направихме голям брой корекции, но не сме успели да изчистим всички неточности. Грешките, които бяха услужливо посочени от читателите, бяха проверени и ще бъдат коригирани в бъдещите препечатки", заяви той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK