Финансистът, който избра да се наслаждава на всеки миг

Станислав Георгиев - финансистът, който избира да вкарва смисъл и щастие във всеки свой ден

© Красимир Юскеселиев

Станислав Георгиев - финансистът, който избира да вкарва смисъл и щастие във всеки свой денИстинските герои. Отново. Надяваме се и за вас срещите с тези хора да бъдат удоволствие.* 

Супермен. Какво знаем за него? Положителен герой, който помага на хората. Разполага с несломима воля, със супер сили. Когато имат нужда от него, захвърля костюма и се впуска в поредното предизвикателство. И въпреки, че супермен е измислен герой, по света има хора, които отговарят на неговите характеристики. Такъв е и Станислав Георгиев - един от организаторите на Балканския 1000-километров ултрамаратон. Не преувеличаваме. 


Това е събитие, в което участниците изминават разстоянието от Букурещ до София и обратно с бягане и колоездене. В основата му е залегнала благотворителността, като във второто му издание през 2013 бяха подкрепени 18 каузи.


48-годишният българин е женен, има четири деца. Завършил е бизнес училището в Манчестър и след това университета в Чикаго. Финансист и икономист по образование, той е прекарал голяма част от живота си като служител в банкови институции. Седем години вече живее в Букурещ, където работи за "Уникредит".
Зад тази корпоративна визитка обаче срещаме човек, който е открил какво го прави щастлив - да участва в благотворителни каузи, да бяга и да вдига нивата на адреналина в тялото си. Когато разказва за посланията на ултрамаратона, в думите на Георгиев се усещат искреност и страст.


"Обичам екстремните спортове. Всички тези неща, които ме карат да видя още, и още, и още. Нещата, които ме карат да се разгръщам, тъй като смятам, че човешкият живот трябва да има смисъл. Да живея ден за ден, да преживявам - това не е моят живот. Искам моят живот да има стойност за мен и за повече хора около мен. Всички ние сме уникални, но много често затрупваме тази уникалност под всички изисквания на околните и дори тръгваме да се сравняваме с хората около нас. С нещата, които правя, искам да прекрачвам тези граници", разказва Георгиев пред "Дневник".


От началото на 90-те години до днес е в банковия сектор. Той обаче поставя много ясна разделителна линия, която според него показва къде е балансът.


"Смятам, че финансите и икономиката са едно хубаво отражение на природата. Аз вярвам в природата. Съвременният капитализъм е отишъл твърде далеч в правенето на пари. Вярвам в пазарните принципи, защото те са един вид еманация на хаоса в природата, но когато те се използват за лична изгода и когато водят до изчерпването на природните ресурси - това вече не го приемам. Когато те се използват сляпо, цинично, арогантно - това не е моята кауза", обяснява той.


Българинът, работещ в Букурещ, се справя успешно и с айрън мен

© Станислав Георгиев

Българинът, работещ в Букурещ, се справя успешно и с айрън мен


Сега е решен да промени професионалния си път и да се занимава с нещо, което може да го мотивира, но и с което да може да издържа семейството си. Засега предпочита да не разкрива идеите си, но твърди, че благотворителността отново ще има важна роля.


Удоволствието да даряваш


Георгиев смята, че българското общество има нужда от лидери и от положителни модели. Според него това са хората, които сеят семената на полезното. А за него положителните примери се свързват задължително с благотворителността. "Трябва да даряваме. Целият скептицизъм по света сигурно има капчица основание. Но това не бива да ни отказва. Сигурно всеки човек може да отдели нещо - дали пет лева или време, за да бъде доброволец. Всичко е въпрос на вътрешна мотивация."


И като добре подготвен финансист веднага дава пример: "Годишно в Англия се даряват около 28 млрд. паунда от частни лица. Това е повече от БВП на България. Питали един англичанин защо дарява. Той се замислил и казал: "Ами, моята майка даряваше, моята баба даряваше". Т.е. там има култура. Ти си част от цялото общество. В България имам познат, който е успешен човек. От личните си пари той дари 148 хил. лева. Какъв начин на мислене е необходим, за да предпочетеш вместо да си купуваш коли или да ходиш на голф, да дариш? За мен това е изключителен човек", заключава Георгиев.


Голямото желание на Георгиев е да организира събития, в които спортът и благотворителността да са преплетени

© Станислав Георгиев

Голямото желание на Георгиев е да организира събития, в които спортът и благотворителността да са преплетени


По думите му е важно не просто да се дават пари, а да има отговорно дарителство, при което проверяваш как ще бъдат похарчени средствата, ще бъдат ли достатъчни, ще помогнат ли на тези, за които са предназначени. "Една от фондациите, които подкрепяме е за деца аутисти. Родителите им са се отдали на децата си. Но посвещавайки се на тях, те се посвещават на всички такива деца", казва Георгиев.


Той оценява и това, че много хора са погълнати от всекидневието: "Може би трудното ежедневие кара хората да обръщат повече внимание на шокиращите неща. Опитваме се да използваме това при представянето на ултрамаратона и каузите си, защото е шокиращо да избягаш 1000 километра. И вероятно затова привличаме интереса на хората."


Да вдишаш живота


"Ние сме много повече от физически същества, които просто ходят и дишат. Ние сме съвкупност от физическо, емоционално, ментално и духовно тяло. Не трябва да изключваме нито един от тези елементи. Ако пренебрегнем един от тях, изпадаме в дисбаланс, стрес и т.н. Когато отиваме отвъд възможностите си, това ни помага да се разгърнем. Приключенският начин на живот ми помага да открия своя смисъл и да се разгърна", казва Георгиев.


Още от дете е бил близо до спорта, като се е занимавал с лека атлетика. Преди шест години прави голяма промяна. При традиционната си самооценка в началото на годината, в която анализира постигнатото и си поставя нови цели, решава, че иска да пробяга маратон. "Намерих програми, подготвих се и избягах първия си маратон в Букурещ. И не спрях. Започнах да бягам ултрамаратони, включих се и в айрън мен (триатлони, в които участниците трябва да се справят с 3.86 км плуване, 180 км колоездене и да пробягат маратон). Отнема около 15-16 часа, но се справям."


Георгиев веднага дава и съвсем ясен и простичък отговор на въпроса "Защо бягам". Защото се чувства много добре. "Бягането и всички по-активни спортове на открито те правят щастлив. Зареждат те, дават ти много допълнителни ползи. Това има чисто биохимично обяснение - когато бягаш навън, си доставяш витамин D от слънцето, допамин, ендорфин - всички онези хормони на щастието. Има и адреналин. Така, когато свършиш, започваш да планираш следващото бягане", обяснява той.


Той поставя на преден план и въпроса за разпределението на времето. Като човек на висока позиция в голяма банка знае колко ценна е всяка секунда. По-важното изглежда е, че го осъзнава като човек. Според равносметката си дотук през годината е бягал общо около 300 часа. За целта се налага да става в 5 ч. сутринта. "Бягането ми помогна да съм по-организиран. С него насочваш времето си към по-градивни неща, отколкото да гледаш телевизия, например", казва Георгиев.


"Освен че е много достъпно за всички хора, има и много допълнителни ползи. Аз съм на 48 години. Много хора на моята възраст имат съвсем различен здравен профил. Много е важно да си здрав. Ако не си, можеш ли да се грижиш за семейството и да си вършиш работата? Бягането е един прекрасен начин да се презаредиш и да изчистиш ума си. Не бягам със слушалки, защото използвам възможността да си мисля за неща, за които иначе нямам време. Бягането регулира храненето, станах много по-внимателен какво ям, регулира спането ми."


Наблюденията му са, че културата на бягането в България е в зародиш. Затова е сред основателите на клуб "Бегач", с който организира различни събития. Има желание да участва и в организацията на маратона на София. "Искаме да направим истински софийски маратон, който да е много готин, международен, защото сегашният е пародия. Той е може би единственият в Европа, който не е добре организиран. Това е обществено събитие - хората колекционират маратони и биха посетили София, само за да участват. В момента организацията, маркетингът са ужасни. Маршрутът е много лош - седем пъти се върти едно и също трасе. Ако се направи правилно, социалният ефект може да е много як", вълнува се той.


Според него хората, които са ангажирани с маратона, са влезли в една пътека и не искат да излязат от нея. Може би защото това е една от много други задачи за тях. Но дава пример с Букурещ, където състезанието вече пета година се прави на високо ниво и резултатите са видими.


Нагоре към върха


Година след като си поставя и изпълнява целта да пробяга маратон, Георгиев вече се насочва по-нависоко - към алпинизма. Скоро след като му хрумнала идеята, със съпругата му изкачили Монблан. "Преди това си казахме: "Добре де, ние ще го изкачим, но какво от това?" И решихме да изпратим мейл до хора в Румъния дали искат да ни придружат. Разпространи се бързо и дори се наложи да спрем заявките, защото станахме много. Организирахме група с хора, с които не се познавахме. Създадохме си общество", разказа с усмивка Георгиев. 


Тази година изкачил връх Ленин (7134 метра). И веднага е готов да вдигне летвата. "Сега имам програма, по която се готвя за осемхилядник. Идеята ми е до три години да го постигна. А кой ще е, ще видим. Е, имам голяма карта на Еверест в стаята си, но има време."


На връх Ленин (7134 метра)

© Станислав Георгиев

На връх Ленин (7134 метра)


Признава, че популярността на алпинизма води до промени. "Може би се е поизгубила тръпката от това да си първият човек, който стъпва на девствени места, който открива нещо ново. Но така или иначе не е никак лесно. Изисква се огромна подготовка."


Другата му страст, която съвпада отлично с бягането и покоряването на върхове, е пътешестването. "С жена ми от години обичаме да пътуваме. Били сме в Тибет, Бутан, Индия, Непал, Нова Зеландия, Австралия. Много препоръчвам "Eл камино де Сантиаго" в Испания. Целият маршрут е около 780 км, като целта е да се измине пеша. Ние нямахме достатъчно време и затова вървяхме около 450 км, а другото разстояние изминахме с автобус. Твърди се, че мястото е специално и че човек се пречиства. Има много лишения, спиш в манастири, губиш се. Прекрасно е", добавя Георгиев.


Посланието на Георгиев към читателите на "Дневник":

© Красимир Юскеселиев

Посланието на Георгиев към читателите на "Дневник":


Вдъхновяващ с личния си пример, той отправя послание към читателите на "Дневник": "Пожелавам да откриете собствената си уникалност и да реализирате собствения си потенциал".


* За поредицата "Истинските герои": И около тази Коледа и Нова година, когато вярваме, че имате повече време за четене, ви срещаме с интересни и вдъхновяващи хора. Започнахме сериите от портрети "Истински герои" в края на 2010 г. В тях търсим да представим хора, които си приличат по енергията да създават, да се борят, да търсят, да преодоляват, да мечтаят... Те заразяват с желанието да продължат да вървят по пътя си, независимо какво се случва около тях. Събираме текстовете тъкмо в тези дни, защото светлите празници и пътуванията са време, което предразполага всеки да помисли за важните неща в живота, да планира промени, да се зареди. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Поредният високоплатен консуматор

 2. 2 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Добър старт на деня!Добро Утро!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "Петър Костов":

  Поредният задграничен "тарикат", който и пари за семки не е можел да изкара тук. Пич, напиши си житейското си-ви и след това си го прочети...

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на oligarha
  oligarha
  Рейтинг: 877 Весело

  Страхотна статия !

  Трябва да се стремим към нещо, за да има смисъл да живеем.Само по този начин може да оставим следи върху пясъка на времето.
 8. 8 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  До коментар [#6] от "calc": Шизо ще викаш на това, което виждаш в огледалото! Аз моите хапчета си ги пия редовно.
  Това за предоволните прасета беше написано по друг повод и за други хора. Човекът, описан по-горе има смислен живот, постига целите си, вписал се е в обществото, в което живее, намерил е баланс (емоционален, духовен, физически), от който ти май си много далеч. И ако е постигнал нещо, то е благодарение на качества и на положени усилия, а не защото е потопил ръце до лактите в кацата с меда, както го правят въпросните "горди". Не всеки, който е успял и е щастлив е "свиня" или "високоплатен консуматор", но всеки, който мрази или завижда на такива хора е... прост(о) хейтър.
  В тази страна и в този форум сте много такива, знам! Как така не се намери един, за когото да кажете "Евала! Такива хора трябват!"???

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 9. 9 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Много хубава статия и положителен пример!

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 10. 10 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  За мен текста е прекалено обширен и дава относително едностранна информация, но не виждам нищо лошо, да научаваме за наши сънародници успели на различни поприща. Все пак, освен успелите млади хора, като например наш Делянчо, има и такива, които успяват в разлчини страни и култури, в общия случай с качествата които притежават.
  А ако някой си мисли, че да успееш в друга страна е по-лесно, просто ще докаже, че няма (почти) никаква информация по въпроса.
  Даже когато имаш някакво предимство, доказал си се в университет или в някаква международна проява и те канят/искат в организация извън страната, това в никакъв случай не означава, че ти новия, външния и непознатия, измествайки и прескачайки хора, които години наред са работили в нея, ще те заобичат и прегърнат като лидер.
  Така че, човека си го бива, но автора на "очерка", доста е попресилил нещата, в желанието да ни сервира един роден супермен.
  Но нали (и ние) би трябвало да имаме малко ум в главите си, за да отсеем и оценим нещата достатъчно трезво и по достойнство.

 11. 11 Профил на maria_toycheva
  maria_toycheva
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Супер приятно е усещането човек да срещне съмишленици
  Човек трябва да е отговорен към себе си, близките си и винаги да е готов да помогне на другите в нужда.
  Имам приятното усещане, че все повече българи (или поне сред хората около мен) се осъзнават за това.

 12. 12 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#8] от "Станислав":

  Политик без банкер и обратно не могат да водят "смислен" живот. Та толкоз за поводите ти.

  [quote#8:"Станислав"]но всеки, който мрази или завижда на такива хора [/quote]
  Тц, но ти си поредният двутактов българин.

 13. 13 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Как постига баланса-банков дилър/работник и да изкачваш върхове като Монблан?...Намерих програми, подготвих се и избягах първия си маратон в Букурещ"
  Съмнявам се в това което говори освен ако не е само рекламното лице на банката

 14. 14 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Весело

  Възхищавам се от този човек,който споделя и живота,и средставата си за благотворителност,за това да живее със семейството си на макс!

  Tony
 15. 15 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално
 16. 16 Профил на Панайот Панайотов
  Панайот Панайотов
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  До коментар [#13] от "xalikarans":

  И какво е точно учудващото ? Човека е прекрасна спортна форма и може да го постигне. И да, има си програми и за маратон, че и за ултрамаратони.
  П.С. Само е радващо, че има такива хора. Лошото е, че веднага излизат "въшките" и почват да плюят кое и как, ама и защо...

  Fun is just point of view.
 17. 17 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 519 Неутрално

  [quote#13:"xalikarans"]Съмнявам се в това което говори освен ако не е само рекламното лице на банката[/quote]

  "Той поставя на преден план и въпроса за разпределението на времето..... За целта се налага да става в 5 ч. сутринта. ......."


  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 18. 18 Профил на Амбразурчик
  Амбразурчик
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#4:"calc"]Поредният задграничен "тарикат", който и пари за семки не е можел да изкара тук[/quote]

  Може да си прав , може и да не си прав..

  Истната е , че в БГ има дефицит на можещи хора ,
  и не просто можещи а Можещи да дават пример

  Господ го знае въпр. г-н доколко е "успял" ,
  а и какво значи "успял" ...
  но е прав в едно:

  човек какъвто и да е - не се ли движи активно , не спортува ли - рано или късно Ръждясва

  Ръждяса ли тялото- Ръждясва и Главата

 19. 19 Профил на Olga
  Olga
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Колко е хубаво, че има хора, за които живота не е само цифри и материя, въпреки, че това е професията им. Уважавам хора, които поддържат духа и тялото си. Спорта е много показателен за това, какъв човек е срещу теб. Спортуването и интелектуалността вървят чудесно ръка за ръка.

 20. 20 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  До коментар [#12] от "calc": Интересно ми беше да дискутирам с толкова "прогресивно" мислещ човек, като теб, но май няма смисъл да продължаваме.
  Между другото, не съм убеден, че правилно си използвал думата "поводите" - няма да е зле да провериш в Тълковния речник какви са значенията й.
  Поздрави от поредния "Трабант". По-добре двутактов, отколкото магарешки впряг...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 21. 21 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#20] от "Станислав":

  Простичко казано: Това е поредното банкерче, което Ви харчи кинтите. А тук търкате колене и му се радвате.
  Ако заглавието беше започнало с "Банкерът......", а не с "финансистът" щяхте да сте преминали всички в долна мъртва точка..............................

 22. 22 Профил на e.russeva
  e.russeva
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Културата на бягането у нас е в зародиш, но за щастие се появяват все повече организации, насочени към любителското бягане (runbg.net, begach.com, runner.bg и т.н.), които успяват да мотивират стотици българи да тичат, да участват в любителски състезания, да се хранят правилно и да водят по-здравословен начин на живот. Между другото - сутрешният хейт не е полезен за сърцето

  Life begins at the end of your comfort zone, http://runner.bg
 23. 23 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#20] от "Станислав":

  Оо, ама изобщо не се връзвай на такива хейтъри... Той е влязъл тук само за да създава изкуствено напрежение, а не за да комуникира по нормален начин...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 24. 24 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Да бяга човекът. Да е жив и здрав.
  А това, дето го приказва за англичаните си противоречи на 180% с това, дето те самите напоследък го пишат в статии си и в коментари под статиите си. И не става въпрос за дарителство или за каквато и да е форма на филантропия. Малко от малко да се бяха поотърсили от крайната си ксенофобия, параноя и лицемерие, пак би било напредък.

 25. 25 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Ами за да можеш да мислиш като него, трябва да направиш кинти, а за да ги направиш, трябва да се образоваш, а за да се образоваш, трябва да имаш акъл и амбиция... Когато имаш кинтите имаш възможност да пътуваш, да се обогатяваш духовно да мислиш за благотворителни каузи и да даряваш... И е прав, не е важно колко, важното е да даряваш и да имаш културата да го правиш. Тази култура в България е в зародиш!, А за физиката и спорта..., още по соц време викаха "здрав дух в здраво тяло" и е вярно. Евала на човека! Така се прави, а малките душици нека си мрънкат... Така ще им мине живота без нищо съществено да им се случи...
  И аз искам софийския маратон да стане нещо по-интересно, значително и професионално в спортния календар на България!
  Стискам палци!

  911,959,964,993
 26. 26 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2848 Неутрално

  Приятно е да видиш щастлив човек с пълноценен живот!

 27. 27 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Браво на човека.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 28. 28 Профил на dimitarcho
  dimitarcho
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#4] от "calc":
  Не напротив точно той не ''тарикат''.
  Ти като завършиш Manchester Business School &University of Chicago,и работиш в банка в топ 10 в света тогава ела коментирай.

 29. 29 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  Браво и на Дневник. Познавам няколко подобни човека. Всъщност те са много и ако се изключат екстремните постижения бих казал, че са повечето от нормалните хора в страната.
  Похвална инциатива да се осветли нормалната част от живота ни, а не несретниците, откачалките и чалгиите в обществото и бизнеса.

 30. 30 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Страхотен човек. Бих направил много за да си поговоря с него дори и за 5 минути.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 31. 31 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Хиляда километра маратон - спорт за самоубийци.

 32. 32 Профил на Yankee
  Yankee
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Я този финансов гений и маратонски супермен, обичащ филантропията, да обясни защо неговата банка-хранилка тегли финасиране от ЕЦБ на 0.25%, а го раздава на простолюдието след 100% ипотечно обзпечение на 7-8% (с таксите може и повече).

  Заврял с в Букурещ - подпомага Румъния - да им дава акъл на тях.

  Интервютата с паразитите от финансовия сектор ми идват малко в повче. Напишете нещо за доктори, учители. Да не мислите че такива успешни хора няма в БГ?

  И не бързайте да лепвате етикета "успял" на всеки банков чиновник. Просто поредния био-робот дето ходи на работа от 8 до 5, както хиляди други мишлета. "Успял" е тоя дето е отворил фирма, работи честно и дава хляб на още няколко други в БГ. Останалите са просто шушумиги на заплата (още повече и зад граница).

 33. 33 Профил на beelonzz
  beelonzz
  Рейтинг: 225 Весело

  ахахахах простите хейтъри налазиха човека ))

  Успехи!

 34. 34 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  До коментар [#32] от "Yankee":

  [quote#32:"Yankee"]Успял" е тоя дето е отворил фирма, работи честно и дава хляб на още няколко други в БГ.[/quote]
  Добре е вече нашенските милиционер бизнесмени да разберете, че не ДАВАТЕ ХЛЯБ на служителите си, а вършите съвместна работа от която поне на теория и двете страни би трябвало да имате полза.

 35. 35 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  От цялата статия ме впечатли само гова, че има 4 деца и е посетил много интересни места, поздравления за което. Другото е да се възхищават разни малоумници.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 36. 36 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 562 Неутрално

  ей, че много хейтъри тука. иначе симпатична и малко дългичка статия.
  браво на него, само не знам как намира време за тези неща. от всичко, което знам за този сектор, тези хора едва ли не нямат време да се изкъпят.

 37. 37 Профил на xpucmoax
  xpucmoax
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Къртунов,
  ти журналист ли си или сладкар?
  Без малко да стигна до 1та/3та на статията

 38. 38 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 722 Неутрално
 39. 39 Профил на Baron Samedi
  Baron Samedi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Работил съм за него преди години и мога да потвърдя, че е изключителен професионалист. Винаги е бил търсеща и одухотворена личност; много се радвам че е разширил емоционалните си хоризонти и в тази насока. Браво!

 40. 40 Профил на gregorym
  gregorym
  Рейтинг: 225 Неутрално

  http://www.blitz.bg/news/article/243295
  Ето това е достойно за възхищение, а не въпросният физкултурник. Добрал се човечецът до някакъв пост в банка, видите ли, и спортувал за здраве в свободното време. Бравос! Такива като него - банкстери-с претенции – бол!Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак-поживял малко на запад и видял колко е модерно да си „фит”, както пишат в списанията за кифли и той тръгнал да търчи маратони. Статия от типа простотии-на-които-попадаш-неволно-в-печата-докато-търсиш-нещо-смислено.

 41. 41 Профил на frequentflyer
  frequentflyer
  Рейтинг: 442 Разстроено

  като прочета такова нещо и веднага се почуствам пълен шит че все още си мечтая за ауди

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK