"Трейс" отрече разговори за спонсорство на ЦСКА

От ЦСКА са потърсили компанията във връзка с ремонтите на "Българска армия"

© Георги Кожухаров

От ЦСКА са потърсили компанията във връзка с ремонтите на "Българска армия"Компанията "Трейс Груп Холд" АД отрече твърденията, че ще бъде новият спонсор на ЦСКА. От дружеството, което се занимава със строителство на пътна инфраструктура, потвърдиха, че са имали разговори с клуба, но в друга насока.


"От ръководството на ПФК ЦСКА бяхме потърсени като една от водещите строителни компании по повод реконструкцията на стадион "Българска армия" и на базата на клуба в Панчарево, но въпросът за спонсорството не е дебатиран. На този етап от разговорите не сме поемали такъв ангажимент към клуба", обявиха от компанията.


Александър Томов няколко пъти каза, че се водят преговори за привличането на генерален спонсор. Той иска договорът да е за 1 млн. евро.
От последното му изказване стана ясно, че се очаква среща с директора на голяма българска компания, за да се приключи сделката. Нееднократно Томов обяви, че спонсорът ще бъде представен "до седмица" или "до десетина дни".


Сдружението "ЦСКА завинаги" помага за ремонта на "Българска армия". Председателят на организацията Александър Чакмаков твърди, че е предложил помощ и за базата в Панчарево, но ръководството на клуба я е отхвърлило.


"ЦСКА завинаги" изгради и терен за юношите пред сектор А на "Българска армия", като работят за още два. От сдружението обясниха, че в споразумението с клуба е записано, че те ще получават 70% от приходите от терените, а ЦСКА останалото. "От 70-те процента приходи, постъпили в сдружението една част ще отива за поддръжката и развитието на базата, а останалите пари ще се връщат обратно в детско юношеската школа на дружеството на базата на седмични протоколи", обявиха от "ЦСКА завинаги". Те обещават след изграждането и на третото игрище през май да бъде даден отчет за извършените дейности.


Сдружението започна като организация с нестопанска цел. На 16 януари е проведено извънредно общо събрание, на което е решено управителният съвет да учреди търговско дружество.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK