Мариана Георгиева още не знае за последната квота за Сочи, определи златото за чудо

Министър Мариана Георгиева не одобрява политическите протести по време на Сочи 2014

© Alexander Demianchuk, Reuters

Министър Мариана Георгиева не одобрява политическите протести по време на Сочи 2014Ако някой от българските състезатели спечели златен медал от олимпийските игри в Сочи, това ще е чудо, смята министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева. Тя все още не е разбрала за последната квота, която България получи.


Сноубордистът Радослав Янков стана 18-ият спортист, който ще представя страната на игрите в Русия. Георгиева обаче показа, че последната информация, която има, е за 17-ата квота на Станислав Беньов при шейните.


"В последния момент спечелихме една квота и вече са 17. Ние трябва да бъдем реалистични в очакванията, но в същото време сме със силна подкрепа, с голяма надежда и с признание за усилията на нашите състезатели", каза тя пред "Дарик".
На въпроса какви са възможностите за златен медал тя отговори: "Както се казва чудеса се случват. Но да не бъдем преднамерени в очакванията, защо това може да обремени състезателите, а в навечерието на олимпиадата всяко излишно натоварване може да окаже негативно влияние. Да бъдем с цялата си положителна енергия, да пожелаем шансът да сработи, и кондицията - физическа и психическа - да бъде овладяна."


Георгиева добави, че подготовката е била тежка, защото "не през цялата година България има даденостите за подготовка". "В тези осем месеца, откакто съм министър, а те са финалните в четиригодишната подготовка - ние направихме, каквото трябваше."


Последва темата за големите размери на премиите за българските олимпийци при евентуален медал. "Не съм привърженик на тези действия в аванс или по-скоро ангажирането на действията в плана на хипотезата. Ние сме начело в света по премиране на медалистите и това някак си стои свръх на фона на възможностите ни. Даже се прокрадваше ирония, че държавата нещо не е премерила добре или че това е в плана на хипотезата и е една излишна парадност", каза Георгиева.


Тя не одобрява политическите протести, които съпътстват игрите в Сочи. "Спортът обединява. Спортът е енергия на миротворчеството. Не може да се приеме за най-благовидното. Политическите теми могат да са важни, но нека да не е за сметка на спорта. Щом държавата има свои представители и те се състезават, благородното състезание не бива да бъде бламирано. Просто трябва да се получи една солидарност."


Георгиева обясни, че държавата работи в тясна връзка с федерациите. В тениса ще бъдат дадени по 100 хил. лева на Цветана Пиронкова и Григор Димитров за подготовка. Финансирането на федерацията по борба е увеличено от 2 млн. лева на 3 милиона. "И на волейбола се надяваме на спортна слава, и на борбата се надяваме на спортна слава", сподели министърът.


"Станка Златева замина миналата събота за Азербайджан. Държавата е платила индивидуалната ѝ подготовка. Станка благодари и призна, че се чувства спокойно. Тя просто работи за своето постижение, но с емблемата България. И не можем да се притесняваме, че ще погледне към друг път."


"Да заключа, че ММС прави всичко, за да конткактува правилно с федерациите. Това е във връзка с политиката на кабинета "Орешарски" държавата да прави нещата навременно."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1187 Разстроено

  Ужас! И това чудо е министър!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2221 Весело

  . Да бъдем с цялата си положителна енергия, да пожелаем шансът да сработи, и кондицията - физическа и психическа - да бъде овладяна."Все едно слушам учителя Йода.

 3. 3 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Очевидно комунистите са страхотно добри в манипулирането на хората и баламосването на опозиционно настроените лаладжии. Всяка дума на тази министърка подлежи на детайлно разнищване, което напълно задоволява потребността от опозиционно говорене, докато значимите действия остават встрани от вниманието.

  Кучетата си лаят, а керванът върви!

 4. 4 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1269 Любопитно

  "Мариана Георгиева още не знае за последната квота за Сочи"...
  Аз на другия край на свта разбрах, "министъра" на спорта в България - НЕ...!!???

  То не е като да се ходи в Париж и да се зяпа по магазините...

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 5. 5 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3668 Неутрално

  Айде Сочи! Марианка докато разбере какво става, олимпиадата ще свърши...

 6. 6 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Освен това е манипулативно твърдението, че министърката не знае за 18-та квота. Тя заявява: "В последния момент спечелихме една квота и вече са 17" - това означава, че знае за новината от последния час и просто е сбъркала цифрата. Нарича се лапсус, случва се на всеки. Заяждането на дребно ни е пробутано за неделно занимание твърде манипулативно и повърхностно!

 7. 7 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 466 Весело

  Днес ми е едно направо коледно. Вече втори материал за моята най-любима министърка. Какъв прекрасен ден - как да е тъжен човек след като я прочете? Тези леещи се като водопад "умни" мисли, тези сипещи се като лавина откровения, този "високоинтелектуален" стил......мисля, че гений като нея трябва направо МОН да оглави. Титан на мисълта е. Уникална и неповторима - няма друга като нея /да благодарим на Господ за което/.

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 8. 8 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Мариана Георгиева още не знае за последната квота за Сочи, определи златото за чудо..

  - До като не изпадне , във транс..
  нищо няма да каже ..

  urkobozambo
 9. 9 Профил на lil.brain
  lil.brain
  Рейтинг: 723 Любопитно

  Чудя се да псувам или да се смея, че тая е министър.

 10. 10 Профил на Рамзан Кады́ров
  Рамзан Кады́ров
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Тая пък. То всякакъв медал вече е чудо, не само от зимните игри!

 11. 11 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3636 Неутрално

  Интересно, защо се харчат пари за Станка Златева, Цвети Пиронкова, Гришо?
  Станка Златева се състезава за азербейджанския флаг, Цвети и Гришо са по своему частници, те се състезават за своето име, и надали някой обръща внимание откъде са. И двамата имаха нужда от пари в началото, а не сега.

 12. 12 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1327 Разстроено

  Смятам, че Олимпиадите и не бива да бъдат използвани за политически цели. Така е било в древна Гърция - по време на Олимпиадите са спирали войни и всички антагонистични междуособици. Ако все пак политиците решат да се възползват от тези световни мероприятия, то нека бъдат така добри ДА НЕ ГИ НАРИЧАТ ОЛИМПИАДИ, а да бъдат, примерно, ПАРТИАДИ или ПОЛИТИАДИ!!!!!

 13. 13 Профил на indonesia_bg
  indonesia_bg
  Рейтинг: 409 Любопитно

  Георгиева, а ти кога ще си овладееш кондицията - физическа и психическа?

 14. 14 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Мариана Георгиева е толкова заета да си пише недостижимите по форма и съдържание изказвания, че не й остава време да си върши работата.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 15. 15 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Изглежда съм мазохистка-прочетох статията докрай,може би и за да се "обогатя" с още и още бисери на това нещо,наречено Министър на спорта-Георгиева.
  Да бъдем с цялата си положителна енергия, да пожелаем шансът да сработи, и кондицията - физическа и психическа - да бъде овладяна."-нямам думи,не знам да се смея ли,да плача ли,да се ядосвам ли...
  Впрочем,ако трябва да се цитира всичко нейно....няма да остане място за останалите "министри-експерти"...

  Джордж Оруел-1984
 16. 16 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 1010 Разстроено

  До коментар [#7] от "julyanna":"... този "високоинтелектуален" стил......мисля, че гений като нея трябва направо МОН да оглави. "
  Сакън! Там си имаме.........КЛИСАРОВАТА!!!!!!!!!!!!!!!!1

  Джордж Оруел-1984
 17. 17 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  Досега България има само един (1) зимен олимпийски златен медал, но не е на Попангелов... помните ли го?

 18. 18 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Гневно

  "Чудо е,че Вие сте Министър на спорта,г-жо Георгиева!
  Отдавна трябваше,ако имате капка достойнство,сама да се оттеглите от този пост.
  Направете го сега!В противен случай просто ще съжалявате.
  Аз лично съжалявам и се срамувам,че имаме такова недоразумение,като това правителство,това НС.
  ОСТАВКА!

  Tony
 19. 19 Профил на mozaka
  mozaka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  хаха, тази неадекватна лелка е бутафорен елемент, преден пост на другарите зад кулисите, които дърпат конците и разпределят парите.

  Тъпото е, че някъде изтичат милиони, докато има десетки занемарени стадиони из държавата, които се ползват за разходка на домашни кучета вместо да се стегнат за масов спорт...

 20. 20 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Навременното изразяване на емоциите относто кондицията на играчите и правилната организация на условията,за които държавата няма необходимите дадености през цялата година, ни предупреждават да не сме преднамерени в очакванията си и за излишната парадност в плана на хипотезата.

  Чисто,просто и ясно!

 21. 21 Профил на oto55314000
  oto55314000
  Рейтинг: 409 Неутрално

  словоблудството е по-опасно от ръкоблудството)

 22. 22 Профил на Cayo Lara
  Cayo Lara
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Би било чудо, ако някой вземе медал от Сочи, защото нямаме традиции в Зимните спортове.

  hasta la victoria siempre
 23. 23 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 810 Весело

  Марианка на полянка...

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 24. 24 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 856 Весело

  [quote#17:"Ф.Нинов"]Досега България има само един (1) зимен олимпийски златен медал, но не е на Попангелов... помните ли го? [/quote]
  Таня Богомилова ли беше, Стефка Костадинова ли ... или пък Екатерина Дафовска?
  Еееее, не ни мъчи де.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 25. 25 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Ако ще има медал, ще бъде на Александра Жекова и никой друг. Дано вчерашната контузия Алекс не се отрази на представянето и.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 26. 26 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#17] от "Ф.Нинов":

  Катя Дафовска, и се чудя как го взе, като Мариана Георгиева не беше министър

 27. 27 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#24] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Аз питах дали помните Попангелов?

 28. 28 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 856 Любопитно

  [quote#27:"Ф.Нинов"]Аз питах дали помните Попангелов?[/quote]
  Убаво де, помним го. И Иван Лебанов помним. Ама ти защо питаш?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 29. 29 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#28] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Щот той си беше надеждата за някой медал.

 30. 30 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 847 Весело

  До коментар [#2] от "chicago514":Смял съм се със сълзи на коментара ти! Мерси!

 31. 31 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Доскоро не я понасях тази, но вече ми е много забавна...

 32. 32 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 750 Неутрално

  "Мариана Георгиева. Тя все още не е разбрала за последната квота, която България получи."
  Марианка докато разбере и Олимпиадата току е свършила.

 33. 33 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 750 Неутрално

  "Не съм привърженик на тези действия в аванс или по-скоро ангажирането на действията в плана на хипотезата...."
  Малееей, баси и синтаксиса.
  Тая надспревари даже милицюнерите.

 34. 34 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 750 Неутрално

  [quote#6:"Митев"]заявява: "В последния момент спечелихме една квота и вече са 17" - това означава, че знае за новината от последния час и просто е сбъркала цифрата. Нарича се лапсус, случва се на всеки. [/quote]
  Митев, гледал съм как журналисти или водещи правят лапсуси. Когато им се случи, те разбират, реагират веднага и се поправят, като най-често излизат от комичната ситуация с усмивка и шега. Нашата другарка докато разбере, че е направила "лапсус", олимпиадата може да е вече история.

 35. 35 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#15] от "kashpirovska":Да бъдем с цялата си положителна енергия, да пожелаем шансът да сработи, и кондицията - физическа и психическа - да бъде овладяна."

  -Дай,Боже!
  Това ще е мотото ми,докато света е олимпиада.

 36. 36 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#6] от "Митев":

  При толкова "случайни превози" лапсуси няма, Колега...
  В този случай има само "смях и сълзи",
  главно при спортните деятели и специалисти ...

 37. 37 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#34] от "choss":
  Гжата министър е един лапсус.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 38. 38 Профил на franklin
  franklin
  Рейтинг: 1620 Весело

  Марианка Георгиева стана за всенародно посмешище... и това си е своеобразен рекорд!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 39. 39 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Ние й е смеем на тази куха лейка, но тя си купува благоволение като раздава от нашите пари на различни федерацийки....

 40. 40 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1555 Гневно

  И тази министърка е феноменално недоразумение. Покрай словесните й изцепки не се разбира дали се прави нещо наистина сериозно за спорта.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 41. 41 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#4] от "yu22":

  Може да си на другия край на света, но на тоя, пък тя не знае на кой е.

 42. 42 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#39] от "johnniewalker":

  Първата е на Раев жена му и нейната федерация, барабар с партията и.

 43. 43 Профил на indonesia_bg
  indonesia_bg
  Рейтинг: 409 Весело

  Тази седмица беше урожай на мисли. Очаквам с нетърпение следващото включване на госпожа министершата.

 44. 44 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Недоразумението, което е спортен министър е еманация на простотията, която владее и командва това правителство.
  Да те е срам, че си българин.

  ура и да живей!!!
 45. 45 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Невиждам нищо смешно! Професорката звучи като шаман, но нали това и е работата да окуражава изявените спортисти.... Шаманска партия, шаманско управление, шаманска преса и телевизия..... От всекъде са се ококорили едни шамани и дуднят ли дуднят мисъл след мисъл .... Просто трябва да се наведем и да ги съберем, мислите и ша съ опраим.

 46. 46 Профил на Milko Stoyanov
  Milko Stoyanov
  Рейтинг: 553 Весело

  До коментар [#21] от "oto55314000":

  Че то на фона на малоумните дрънкания на тази лелка ръкоблудството си е направо малък празник...

 47. 47 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Изборат на тая пача беше хитър ход на ДПС-арите.
  Всеки път като си отвори устата се леят глупости като то bullshit-генератор. И простолюдието се литка, да търси смисъл. Или пък поне да се забавлява.
  Междувременно Цонев и Пеевски "творят" закони на спокойствие.
  Ама с "хайде, молим ви се, подайте си оставката" нема да стане.
  Украинците показаха как трябва да се "разговаря" с комунистен.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 48. 48 Профил на Dundaky
  Dundaky
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#24] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":
  Екатерина Дафовска - зимните олимпийски игри в Нагано

 49. 49 Профил на Dundaky
  Dundaky
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#43] от "indonesia_bg":

  Сори, но Марианка На Полянка не е министерша. Тя е - сори - министърка.
  Щеше да е министерша, Ако Високио Мазен Наратив беше министър - например на Министерството на Истината...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK