"Риболовът в тоалетната е забранен", или особеностите на руските олимпийски игри

Стая на австрийските скиори

© Kai Pfaffenbach, Reuters

Стая на австрийските скиориПомните ли филмите "Особеностите на руския лов" и "Особеностите на руския риболов"? Ако погледнем от забавната страна на нещата, сега може да си представим сценария за евентуалното продължение "Особеностите на руските олимпийски игри".


А сценаристи - колкото пожелаеш. Журналисти и спортисти от цял свят използват социалните медии, за да разкажат за богатите си впечатления от Сочи. Градът, в който след два дни ще бъда открити зимните олимпийски игри, все още не е готов за посрещането на гостите и официалните лига.


Т.нар. двойни тоалетни вече станаха широко известни. Интересни се оказват и ограничителните табели.

Журналистите разказват и за много по-сериозни проблеми като липсата на вода, мръсна вода, развален асансьор едва половин ден след пускането му в експлоатация, разпадащи се корнизи, брави на врати и т.н.


Един от репортерите говори за проблем с изграждането на рецепцията в хотела си, но добавя, че поне има снимка на Владимир Путин, която посреща гостите.

Канадският журналист Марк Макинън казва, че в хотела му изобщо няма лоби. "За тези от вас, които питат, когато в хотела липсва лоби, отиваш да се чекираш в стаята на собственика."


Медиите отделят голямо внимание и на проблема с водата. Стейси Сейнт Клер от "Чикаго трибюн" показа снимка на две чаши с тъмножълта вода, след което написа: "Нека погледнем и от добрата страна - измих си лицето с вода "Евиан" все едно съм Кардашиян."


Проблемите "излизат" и извън хотелите. На крайбрежната алея липсват капаци на някои от шахтите.

Първата група от българските олимпийци пристигнаха в понеделник сутринта в Сочи. В сайта на БОК беше описано, че стаите са обзаведени "по спартански".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK