Лечков щял да защитава интересите на ЦСКА в изпълкома

Йордан Лечков ще е човекът, на който ЦСКА ще разчита при взимането на решенията в БФС

© Дневник

Йордан Лечков ще е човекът, на който ЦСКА ще разчита при взимането на решенията в БФСЦСКА обяви, че интересите на клуба в новия изпълком ще бъдат защитавани от Йордан Лечков. Червените твърдят, че имат "взаимна договорка" с вицепрезидента на БФС.


"Включването в изпълкома на редица президенти и собственици на футболни клубове прави това решение логично и обосновано", заявиха от клуба.


Червените се надяват, че "новият Изпълком на БФС ще провежда политика за създаването на най-добрите условия за развитие на българския футбол и за провеждането на футболния шампионат".
ЦСКА и "Левски" останаха без пряк представител в ръководството на БФС. "Задължително трябва да се изключат всички президенти от изпълкома, за да се ограничи влиянието на определени клубове. Трябва да има равнопоставеност", каза Александър Томов за "Капитал" в навечерието на конгреса.


През 2011 г. Лечков води остра борба с предишното ръководство на ЦСКА. Тогава той заплаши, че червените няма да вземат лиценз, ако управляваният от него "Сливен" не получи дължимите 650 хил. лева.


Другият, свързан с ЦСКА член на изпълкома, е Емил Костадинов. В последните години той няколко пъти беше в ръководството на клуба, включително и през 2008 г. при управлението на Александър Томов, когато ЦСКА остана без лиценз.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK