Петър Манджуков купил 600 хиляди акции от ЦСКА

Сделката с Манджуков не помага на клуба да увеличи капитала си

© Юлия Лазарова, Капитал

Сделката с Манджуков не помага на клуба да увеличи капитала сиОръжейният бизнесмен Петър Манджуков е купил 600 хиляди акции на ЦСКА, което по думите му е станало още преди излизането на клуба на борсата, обяви той пред в. "Преса".


Червените емитираха 3 милиона нови акции, които са различни от вече внесените като капитал 5.080 милиона лева (по номинал 1 лв.), но продажбата им върви слабо.


Манджуков твърди, че е купил акциите преди няколко месеца, но ако е станало тогава, трябва да е отразено в проспекта за инвеститорите заради статута му на голям акционер. Такова нещо там ням.
Ако наистина е купувал "преди няколко месеца" (IPO-то стартира в средата на март) вероятно е станало на номиналната им стойност от 1 лев за акция вместо на емисионната стойност на новите акции на борсата от 3 лева.


По този начин сделката не допринася по никакъв начин за попълването на капитала на ЦСКА със свежи пари, което беше заложено като основна цел на ръководството с първичното публично предлагане.


В момента притежаваните от Манджуков ценни книжа му осигуряват 11.81% от клуба, а при реализиране на пуснатите в продажба 3 млн. акции делът му ще намалее до 7.43%. Той обявява решимост делът му да не пада под 5%.


"Искам да разполагаме с такъв процент, който да позволява на мен и семейството ми да влияем при взимането на решения. Ще следя как вървят покупките на борсата. Ако капиталът се увеличи до 8 млн. лева, ще си взема още ценни книжа, така че делът ми да не пада под 5%", каза Манджуков пред "Преса".


С придобитите акции той искал да даде пример и на други бизнесмени "да подадат ръка на ЦСКА". Бизнесменът обясни, че е направил инвестицията в клуба заради своя син Ивайло и като бизнес начинание.


"Купих ги заради силната привързаност на най-големия ми син Ивайло към отбора. За него червените са не просто футболен тим, а идея, която трябва да бъде подкрепяна със сърцето. Освен това съм израснал в Сопот. Там всички подкрепят ЦСКА като контрапункт на Карлово, където 100% са левскари", завърши Манджуков.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Имал бол пари, дал.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 2. 2 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Аз не разбрах, искал да помага, но купил акциите на цена по номинал, вместо на пазарната цена.
  Е няма такава помощ.

 3. 3 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 873 Весело

  Всички ПОМОГНЕТЕ на ЦСКА, а ние ще командваме !

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 4. 4 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Ако е искал толкова да помогне на отбора, да беше купил акции по емисионна стойност, това сега ми прилича на мошеничество, но се питам защо рочно той е получил привилегията, да купува по номинал!?

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 5. 5 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Важното е,че Томов ще си продаде неговите на заблудени хора по 3 лева и ще направи поредния си удар.

 6. 6 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  С такива трейдове се става богат - купуваш преди айпиото на левче и след месец хоп - три левчета... колкото повече такива трейдове - толкоз по-добре... стига да не се провали айпиото...

 7. 7 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "Освен това съм израснал в Сопот. Там всички подкрепят ЦСКА като контрапункт на Карлово, в който 100% са левскари", завърши Манджуков"

  Май това има някакво обяснение - в Карлово е роден Васил Левски, патрона на "Левски", а Сопот се слави с оръжейните заводи, които са си "армейски работи"......

 8. 8 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  [quote#2:"deymus"]Аз не разбрах, искал да помага, но купил акциите на цена по номинал, вместо на пазарната цена.
  Е няма такава помощ.[/quote]
  Да купуваш акции на декапитализирано дружество по номинал е достатъчна подкрепа.

 9. 9 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  До коментар [#4] от "Jessika":

  Защото сегашните собственици са му продали на левче... Това е нормална световна практика... например Арни Щварценегер като губернатор на Калифорния доста такива сделки е направил с тех.акции като Гугъл.
  Фирмите го правят за да привлекат влиятелни хора, които да са заинтересовани от възходящи курсове.

 10. 10 Профил на lmy13504670
  lmy13504670
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#2] от "deymus":

  Нима? А, как си мислиш, че са платени дълговете, които пречат за взимането на лиценз? А, заплатите на футболистите?

 11. 11 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Време да го преименуват на централен спортен клуб на олигарха --
  ЦСКО. И без това само перат пари там.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 12. 12 Профил на unbiased
  unbiased
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Като купуваш акции които вече са в обръщение не помагаш на клуба. Парите влизат в джоба на предишния собственик на акциите. Единствения начин да помогнеш на клуба е да купиш акции при увеличение, защото тогава парите влизат в клуба.
  Затова и Лупи не си купува акции при увеличението - на него не му пука за клуба. Иска друг да подпомогне клуба, а той след време да продаде неговите акции без да е инвестирал нищо освен таланта си за измами!

 13. 13 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#6] от "Ф.Нинов":

  Всичко това при условие, че има търсене. По-вероятно да е купил на 1,00 лв., а сега да струват 2 ст'инки

 14. 14 Профил на komitata80
  komitata80
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Само 600 000 акции никак не ми се връзват с процентите дял от клуба които му осигуряват....или броят на акции е грешен, или процентите.

 15. 15 Профил на lmy13504670
  lmy13504670
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#4] от "Jessika":

  Кое точно е мошеничество? Преди 8 месеца, клубът бе полуфалирал - покупката на акции на нереални цени беше направена с цел да се капитализира дружеството и да започнат да се изплащат дългове. Ако ЦСКА бе фалирал, днес щеше да има поне сто лица, сред които и държавата, които да са загубили общо около 40 милиона лева. С подобни покупки на акции влиза капитал, с който малко по-малко се погасяват тези задължения. Няма как да стане от днес за утре, но с разсрочвания, с дарения и клубът остава жив, и кредиторите си получават парите малко по-малко. Няма начин.

 16. 16 Профил на Амбразурчик
  Амбразурчик
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#2:"deymus"]Аз не разбрах, искал да помага, но купил акциите на цена по номинал, вместо на пазарната цена.
  Е няма такава помощ.[/quote]
  не може всички да купуват "по Пазар"

  някой трябва да купува и "по номинал"

  за всяко нещо си има хора

 17. 17 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  До коментар [#13] от "taratanki":

  Да така е -> ако айпиото не стане -> тогава няма оттърване от тез акции... но все пак ще бъде добър урок за сина му... как на борсата може не само да печелиш, но и да губиш... дори понякога целия залог.

 18. 18 Профил на unbiased
  unbiased
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Тази информация не се връзва с проспекта. Според него Лира Инвестмънтс притежава 4 637 649 акции от общо 5 090 790. Освен това Лупи беше казвал че притежава пряко 200 000 акции. Единствения вариант е П.М. да е закупил акциите съвсем скоро (след одобрението на проспекта), което е откровено изплюване е лицето на заблудените идеалисти при положение че имаме одобрен проспект при емисионна цена от 3лв на акция

 19. 19 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 572 Неутрално
 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Този тип - ако беше вкаран в пандиза - за 20 години , ДОРИ без СЪД- нямаше да е несправедливо ..Той си знае , за какво ...
  Един от големите КРАДЦИ от ДС-БКП - на България ..
  Нефт от садам, оръжие - за износ -под покровителството на Партията , мутра, заслужаваща да ЛЕЖИ , ако имахме "правосъдие " ...)).

  BIG AL
 21. 21 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Синът му е много запален армеец. Вероятно ще играе важна роля в близкото бъдеще на славния ни клуб. А в сравнение с ниско кръжащите над "Герена" лешояди е като отличник на випуска на "Итън".

 22. 22 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 418 Неутрално

  НЯКОЙ ПИТА ЛИ ГО ЗА ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ МУ ??? НЕ, НАЛИ ???? НЕ ВЯРВАМ ТОЗИ И ЕДИН ЛЕВ ДА Е СПЕЧЕЛИЛ ЧЕСТНО И ЗАКОННО !!! ПОЗНАЙТЕ НА КОГО Е ПРОДАВАЛ ОРЪЖИЕ- НА САДДАМ, НА КАДАФИ, НА АСАД И ВСЕ ПОДОБНИ ИЗВЕРГИ !!!

 23. 23 Профил на yupeee
  yupeee
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "По думите на Манджуков той е купил акциите преди няколко месеца. Това вероятно е станало на номиналната им стойност от 1 лев за акция вместо на емисионната стойност на новите акции на борсата от 3 лева."

  Дневник: Защо трябва да спекулирате толкова нечестно. Публично известно е, че акциите, които бяха предлагани директно от Лира преди започването на частичното публично предлагане бяха по 2 лв. за акция, а не по номинала от 1 лв.

 24. 24 Профил на Георги Филипов
  Георги Филипов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#23] от "yupeee":

  Здравейте, ние не разполагаме с такава "публична информация". Единственото публично е, че Томов обещава да подарява акции на ветерани. И дори да е така, смятам, че е некоректно някои да се възползват от привилегията да си купят акции по 2 лв., докато други също цесекари купуват по 3 лв.

 25. 25 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Хайде по-полека с "червената идея". Подчертавам, че не съм симпатизант и на Левски, но ЦСКА беше създаден от комунистите като контрапункт на Левски. Това трябваше да бъде отборът на новия комунистически строй, който да громи капиталистическите остатъци (главно Левски, Локо Сф и Славия) и да вдъхновява "новия" човек за спортни и трудови подвизи в строежа на Комунизма.
  Първите 10-15 години след създаването си ЦСКА печелеше шампионските титли с огромна преднина, защото всички по-добри футболисти бяха принуждавани да играят в армейския клуб. След обединяването със Спартак, Левски също се причисли към номенклатурните отбори и кой ще стане шампион зависеше от силата на лобито в ЦК на БКП, но ЦСКА беше толериран винаги с една идея повече. На добрите футболисти беше нареждано да отидат в единия или другия отбор. Малцина устояха на натиска - като Начко Михайлов (Локо Сф) и Христо Бонев (Локо Пд) .
  И двата клуба бяха галеници на съдбата по време на социализма, но държавната издръжка свърши и вече трябва да се търсят спонсори...

 26. 26 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Клубът нaвярно е пуснaл първо Привелигировaни акции, a после Обикновени.

 27. 27 Профил на lmy13504670
  lmy13504670
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#24] от "Георги Филипов":

  За каква коректност говорите? По същата логика не е коректно спрямо останалите акционери Лира Инвестмент да е получил всичките 5 090 790 акции срещу 1 лев... е, и? Те са собственици и те определят политиката - пазара си решава.

 28. 28 Профил на rembrandt
  rembrandt
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#11:"postbot"]Време да го преименуват на централен спортен клуб на олигарха --
  ЦСКО. И без това само перат пари там.[/quote]
  Да, а при сините не перат, хахах...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#14] от "komitata80":

  Зависи дали ще е успешна емисията или не. Процентите са сметнати при успешна емисия.

  Иначе Лупи се оказа още по-велик, отколкото мислех. Ебаси комбинатора, честно...
  А и балъци има...


  До коментар [#28] от "rembrandt":

  Ми не.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#1] от "Скромност Станишева":
  Имал бол пари, дал. "

  -Да даде и на нас да си купим...семки!

 31. 31 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 675 Весело

  Абе какво стана с ония безплатни купони за нефт, дадени от о Бозе почившия Садам Хюсеин на Електроимпекс, след командировка на оръжейният филолог Захари Захариев в Ирак?

 32. 32 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Едва ли един форумец тук който да не си дава сметка, че Лупи върти далавера и Омуртаг, това е агентурният псевдоним на Манджуков не е същества част от нея. Докато има балъци ще има и такива като Сашо Апашо и назначеният олигарх ПМ.
  От космоса е видоно, че това си е типична пирамида от епохата на несвършващият ни преход.
  Същевремнно е огромно удоволствие е да гледаш как никой не купува т.нар. акции на ЦСКА и в същото време да слушаш как публиката на ЦСКА е най-вярната, най-компетентната и разбира се най-многобройната на света. Само че от това тези акции на стават по-интересни и кампанията върви към естествения си крах. И става все по-ясно кой е Евроидиот, Европростак, Евроизмамник ит.н. И да не забравя - Чорбари, гледайте довечера Идиотската лига - според вас тя се казва така - вижте малко футбол.

 33. 33 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Интересно, че мъкне навсякъде със себе си тая проститутка до него. За справка на модерацията, това е любовницата му, която наистина има такава история, с която той има деца, докато жена му кеси във вилата в Монако.
  Това старчок на 70 и кусур години.
  А междувременно за заграбеното от клона на кинтекса в Алжир на който той беше шефче, никой не го бара. По оценки е гепил между $220 млн и $480 млн, ама за държавата това не е проблем. Ето защо и него го наричат касиера на БСП - защото си купува държавните индулгенции.
  Това им е морала, това представляват.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 34. 34 Профил на lmy13504670
  lmy13504670
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Братята лефскари, вместо да ходят да свалят Баткоф, седят по форумите и обясняват на другите, че са балъци, че ЦСКА е пирамида и пр. и пр. Такава им е съдбата - от едно време са си семкаджии и кибици.

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#34] от "kvh35350462":

  Е, не сме като вас, да даваме кинти на Лупи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#27] от "kvh35350462":

  И ти не знаеш какво е пазар и си пееш истории от 1001 нощ. Когато е за далавера пазара си решава, когато е директна покупка - собствениците решавали. И 100 ника да си направиш от два реда си личи че хал хабер си нямаш за какво говориш. Публично предлагане на акции е процедура която не е спазена изобщо за да говориш за пазар.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 37. 37 Профил на lmy13504670
  lmy13504670
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#35] от "Тони!":

  Нямаш - не даваш.

 38. 38 Профил на lmy13504670
  lmy13504670
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#36] от "Десен":

  Когато събереш няколко думи в правилно изречение, ще ти отговоря по същество.

 39. 39 Профил на Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Рейтинг: 624 Неутрално

  И аз искам да помогна на Цска.
  Затова ще им подаря едно червено знаме. И лично ще им боядисам една петолъчка.

  (настроение - саркастично)

  ЖУСТИС (фр.- правосъдие) ИЛИ ЖОСТЕРИС (бълг. - гьостерица)!!!
 40. 40 Профил на yupeee
  yupeee
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#24] от "Георги Филипов":

  1. Информацията е ноторно известна. Дори да я нямате от конкретен източник, който да задоволява стандартите за "достоверен източник," това не означава автоматично, че можете да заключите обратното и да твърдите, че е продадена за един лев. С други думи, ако приемем, че сте еднакво неосведомени за двата факта, няма логика (която да издържи на професионално-етичнен натиск) да предпочете единия пред другия.

  2. В първите месеци след поемането на клуба от новата власт, всеки, който имаше желание можеше да се свърже с Томов и Тодоров и да направи предложение за закупуване на пакет акции на 2 лв. Нямаше как това да бъде обявявано като публично предлагане защото щеше да наруши ЗППЦК. През целия този период ЦСКА обявяваше, че се подготвя публично предлагане, и че цената ще е 5 лв. Впоследствие тя беше намалена на 3. Имайте впредвид, че акционерното дружество е напълно в правото си да не продава акции, които не са част от публичното предлагане на цена каквато поиска, и на който поиска, защото такъв тип продажба трябва да е за по-голям пакет, за да има икономически смисъл за ЦСКА АД. Тоест, по-малките инвеститори, които сега имат възможност да се сдобият с акции, имаха бариера така или иначе. Г-н Манджуков се е сдобил с акциите, когато ЦСКА имаше въпюща нужда от оперативен капитал. Много голяма част, да не кажа всички, които досега са се сдоболи с акции от публичното предлагане не са могли да предложат това (с оглдед на това, че най-големия закупен пакет е около 5000 акции).

  Георги, Вие на кой отбор симпатизирате?

 41. 41 Профил на gottijohn
  gottijohn
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#4] от "Jessika":

  защото трябваха свежи пари есента лупи нямаше отде да ги вземе беше ясно че е продал на някой акции

 42. 42 Профил на gottijohn
  gottijohn
  Рейтинг: 313 Любопитно

  До коментар [#35] от "Тони!":

  щот нямате и я обясни как ги даваме на лупи а

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на gottijohn
  gottijohn
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#9] от "Ф.Нинов":

  Франки тебе те уважавам за тва пак ще ти обясня НИКОЙ НЕ КУПУВА ТЕЗИ АКЦИИ С ЦЕЛ ПЕЧАЛБА

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на gottijohn
  gottijohn
  Рейтинг: 313 Весело

  [quote#34:"kvh35350462"]Такава им е съдбата - от едно време са си семкаджии и кибици.[/quote]
  така е където не е текло няма и да протече

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3895 Любопитно

  Нещо работата много намирисва!Лупи каза ,че Манджуков ще става тепърва инвеститор,а последния твърди ,че вече е станал..........?!Лъжите около червените акции стават все по-очевидни за обществото!

 50. 50 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много мътна работа. Или Петър Манджуков е купил от акциите на Лупи (от което ЦСКА не печели нищо), или е имало предварителна, частна, емисия. И в двата случая това би трябвало да е отразено в проспекта, а не е.
  Третата вероятност е всички тези приказки да са просто ПР - един вид да се създаде впечатлението че към ЦСКА има сериозен интерес.

  Големия проблем на тази емисия е че цената на акциите е изсмукана от пръстите - затова и няма да се разпродаде.

 51. 51 Профил на Angel Dobrev
  Angel Dobrev
  Рейтинг: 572 Гневно

  А вие, уважаеми форумци, купихте ли си акций за ... 6 / Ш Е С Т !!! / лева?????????? Лесно е да пресмятате безброй пъти колко акций е купил еди кой си, но вие и за 6 / шест!!! / стотинки още не сте си купили. Хайде купете за 6 000 / шест хиляди!!! / пък тогаз отваряйте плювалниците...

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3895 Неутрално

  До коментар [#50] от "ventsy":
  +++++++++++++++++++
  Логично и добре изложено мнение!

 55. 55 Профил на gottijohn
  gottijohn
  Рейтинг: 313 Весело

  [quote#52:"tashko1"]в книгата на Гинес - отбор на 10 години с десет титли. [/quote]
  трябваше да са 12 ма 1953 вимат безумното решение и националния отбор да участва така кръг преди края подуенци сте шампиони и имате мач с ЦСКА пращате нарочнописмо че искате ЦСКА ДА играе с титулярите си за вас ужас бфф се сългасява и ви отупваме 5на0

 56. 56 Профил на gottijohn
  gottijohn
  Рейтинг: 313 Весело

  До коментар [#51] от "chichkovuychev":

  =+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 57. 57 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Просто не е за вярване, че дори в този минаващ за академичен форум какви тъпанари-чорбари има. Освен дребнави заяждания в чалга стил и класическото "ама вие защо биете негрите" нищо кратуните им не могат да родят.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#57] от "kastor":  ..."Просто не е за вярване, че дори в този минаващ за академичен форум какви тъпанари-чорбари има...."

  Една солидна група рогачи- бълвачи също никак не допринася за високия наратив, радетел на който явно си. Само ако позволиш да отбележа, де.

 61. 61 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#52] от "tashko1":

  ...."Глупак непобедим, причината да не се закрие Левски е страха на комунистите по онова време, че това няма да им се размине от народа....."

  Иха-а...Дори дърта безсрамница като баба Цола и садист като Солаков ще се изчервят от свян от подобна нагла измислица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK