Мариана Георгиева се ангажира да реши проблема с базите на ЦСКА

Георгиева заяви, че не тя е виновна за тежкото положение, а "хората преди нея"

© Министерство на младежта и спорта

Георгиева заяви, че не тя е виновна за тежкото положение, а "хората преди нея"Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева заяви, че правителството "има воля" да реши проблема с базите на обединени спортни клубове ЦСКА.


Днес тя проведе среща с ръководството на ОСК ЦСКА, която беше породена от откритото писмо, в което червените изразиха разочарованието си заради липсата на развитие около казуса с отдаването на стадион "Българска армия и базите "Къро" (на 4-ти километър) и "Червено знаме".


Двете страни договориха сформирана на работна група от юристи на ММС и ЦСКА, която да разработи предложение за оптимизиране на закона за правилното използване на спортните имоти.
Георгиева пое ангажименти за ремонтиране на "Къро" и "Червено знаме", след което те да бъдат дадени на лицензираните спортни клубове.


По думите на спортния министър по отношение на "Българска армия" има "утежнения, които ми пречат проблемът да бъде решен с един подпис.


"Стадион "Българска армия" ще бъде даден на ПФК ЦСКА, но съгласно закона. Днес не искайте от мен да нося отговорност за нещо, което се е случило преди 30 години. Ще се срещаме, докато решим всички въпроси. Готова съм на всякакви битки в политиката като министър на младежта и спорта, но съм длъжна да го правя според законите в Република България. Ще се боря за спорта, но според законите", заяви Георгиева.


Срещата продължи близо два часа при разгорещени разговори. Георгиева неколкократно заяви, че е поела ангажимента тези спортни бази да бъдат за спортистите и за спорта. Тя подчерта, че не е виновна за тежкото положение, а "хората преди нея".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK