Футболистите на Мексико имат забрана за говеждо месо заради допинг

Играчите на Мексико са предупредени още преди месец

© Associated Press

Играчите на Мексико са предупредени още преди месец



Футболистите от националния отбор на Мексико получиха забрана да консумират говеждо месо заради притеснения от положителна допинг проба за кленбутерол.


Селекционерът на състава Мигел Ерера е предупредил възпитаниците си още преди месец да не употребяват червено месо.


Тимът вече имаше подобни проблеми по време на регионалния турнир на КОНКАКАФ "Голд къп" през 2011 г., когато петима играчи на Мексико бяха уличени в употреба на забранения мускулен стимулант.




Тогава Мексиканската футболна федерация успя да изчисти името на футболистите си, след като Световната антидопингова агенция (WADA) прие "убедителни доказателства", че месото в страната съдържа веществото и то е провокирало положителните допинг проби.


"Щабът ни е категоричен, че въз основа на предишния ни опит червено месо не трябва да се консумира", заяви Ерера. Мексиканските власти са наясно, че забраненият в спорта кленбутерол се използва от местните животновъди за угояване на добитъка.


Защитникът Мигел Понсе, който остана извън първоначалния 23-челенен състав на националите, призна, че е консумирал червено месо. Той попадна в състава на Ерера след контузията на Хуан Карлос Медина. "Изядох няколко такоса, но се надявам това да не е проблем. Отсега нататък ще изпълнявам изискванията на треньора", каза Понсе.


Първият мач на Мексико на световното първенство в Бразилия е срещу Камерун на 13 юни. Северноамериканците са в група A заедно с тима на домакините и Хърватия, с които ще играе съответно на 17 и 23 юни.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK