Благотворителната щафета Postbank Business Run събра над 9000 лева

Филип Драголов преминава победоносно финала за SAP Top Team

© Анелия Николова

Филип Драголов преминава победоносно финала за SAP Top TeamПървото самостоятелно издание на благотворителната корпоративна щафета Postbank Business Run събра над 9000 лева.


В надпреварата в "Бизнес парк София" се включиха 107 отбора от 63 фирми, а средствата ще бъдат дарени за каузата на УНИЦЕФ в партньорство с Пощенска банка "Най-добър старт за всяко дете" за развиване на мрежа от центрове за майчино и детско здраве.


Състезанието на клуб "Бегач" затвърди успеха си, след като доскоро беше част от вечерното маратонско бягане Sofia Evening Run. Заради големия интерес обаче организаторите решиха да ги отделят.
За втора поредна година победата бе спечелена от първия отбор на SAP Labs Bulgaria. Николай Кабаджов, Кирил Стоянов, Иван Атанасов и Филип Драголов преодоляха най-бързо 16-километровата дистанция.


Всеки участник трябваше да направи по четири обиколки на трасе от 1000 метра. Победителите стигнаха до финала за 1.01:30,12 часа и категорично заеха най-високото място на почетната стълбичка.


Фотогалерия: Усмивки и настроение от Postbank Business Run >Всички резултати от Postbank Business Run бихте могли да видите тук.

Втората позиция в надпреварата заеха представителите на "Чаход" ООД с пасив от шест минути спрямо шампионите в благотворителната щафета. Последната позиция на подиума зае отборът на адвокатска кантора "Манчев и Рътков", воден от мотоциклетния шампион Мартин Чой и изпреварил с едва три секунди четвъртия "Аутсорс партнърс интернешънъл".


След финала всички тимове получиха подаръци от спортен клуб "Бегач", а състезателите бяха удостоени и с грамота за участието си в бягането. Те имаха възможността да се почувстват като шампиони и да си направят снимка на Стената на победителите на "Дневник".


По-малките бягаха наравно с каките и батковците

© Анелия Николова

По-малките бягаха наравно с каките и батковците


"Всичко премина много добре. Настроението беше отлично и хората се забавляваха. Нямахме никакви проблеми при организацията и срещнахме голяма подкрепа от нашите спонсори и домакини. Заради събитието за първи път беше спряно движението на автомобили в "Бизнес парк София" за два часа", заяви основателят на спортен клуб "Бегач" Еленко Еленков.


Организаторите са доволни от интереса и отклика на бизнеса към благотворителната щафета, която е и своеобразен тиймбилдинг за фирмите. "Имаме няколко компании, които се включиха с два и повече отбора. "Телерик" например са с пет квартета. Бизнесът проявява интерес – тук са всички одиторски компании", обясни Еленков.


Фотогалерия: "Дневник на победителите" в Postbank Business Run >


Успехът на събитието е продължение на добрата тенденция от предходните надпревари на клуба, който преди месец проведе третия пореден полумаратон в района на езерото Панчарево.


"Голяма част от включилите се в щафетата са хора, участвали в други наши състезания и те привличат все повече нови участници. На когото му е харесало предния път, събира нови колеги от работата си и така все повече хора излизат да спортуват и помагат за една добра кауза", допълни Еленков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK