Венцислав Стефанов: Платен канал за А група е най-доброто решение

Венцислав Стефанов: Платен канал за А група е най-доброто решение

© LAP.bgПрезидентът на "Славия" Венцислав Стефанов заяви, че мачовете от А група трябва да се излъчват по платен канал. Той е недоволен от модела с продажбата на правата на отделни телевизии.


"Когато една телевизия иска да си вдигне рейтинга, веднага се залепва за нас, футболните хора, и иска да вземе футболното първенство. Веднага след това почва да пищи като вдовица, че едва ли не е на загуба. Така беше с Би Ти Ви, така е сега с Тв7", каза Стефанов.


"Някои хора обаче пречат да се случат нещата като в цивилизованите държави. Просто на някои не им достига сивото вещество. На българския футбол трябва да се помогне. Не виждам много светлина в тунела. Като мина на работа в ДАНС, ще ви кажа какви са мотивите да се пречи. Но сигурно няма да ме вземат, защото съм пред пенсия", добави той.
Стефанов каза, че са водени разговори с "Булсатком". "Когато имаш милион - милион и половина клиенти и знаеш, че поне 10-20% ще платят, за да гледат българското първенство, това означава минимум 20 милиона лева да влизат в българския футбол. Така клубовете ще могат да си помагат поне с един милион. В това число слагам суперниски сметки, без реклами. Въпросът е под шапката да има нещо и да се потрудиш."


Според него проблемът в спорта е същият като този в държавата - на ключови постове са назначени неграмотни хора. "Всеки гледа собствения си интерес, без да гледа за обикновения човек. В "Славия" не сме последователи на Майка Тереза, но мислим по-човешки."


Очакванията му са белите да влязат в първата шестица. Целта е да се изгради сериозен отбор и да се върне публиката на стадиона. "Ако решим, хората, които сме в "Славия", можем да станем шампион и тази година, и догодина, но нямаш ли здрав тил, все едно наливаш от пусто в празно. Една титла ще вземеш, но после ще те рисуват по бесилките. Ние в "Славия" гледаме да остане нещо след нас", каза Стефанов.


Той допълни, че във времето е допуснал много грешки. "Ако някой е сигурен, че е безгрешен, той би трябвало да се казва Исус. Аз се казвам Венцислав."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK