Отчет на нескромната екстровертност

Отчет на нескромната екстровертност

© Георги КожухаровСпортът едва ли стана по-силен през последната година, в която на власт беше кабинетът на Пламен Орешарски, но със сигурност стана по-забавен и енигматичен. Министър Мариана Георгиева, професор по синтаксис, внесе както достатъчно колорит в една напълно непозната за нея сфера, така и тотално объркване какво иска да каже. Тъй като и до днес е трудно да се оцени желаното и стореното поради пълната лингвистична загадка в изказванията й, отбелязвайки края на правителството "Орешарски", публикуваме избрани нейни цитати с надеждата, че читателите ще могат да си направят изводите сами. 


"Принципът на ветрилото е дебалансиран принцип на резултативна политика. Това е моето верую. Така смятам аз."
- Обяснява какъв е принципът й на работа


"Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам. Иначе ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи."
- За мащабната кадрова реформа в подопечното й ведомство
"Моята политика, политиката на екипа на Министерството на младежта и спорта като цяло, това, което е лого и философия на кабинета "Орешарски", е реална политика с прозрачност, принципност, последователност, с европейски стандарти. Излишно е да казвам, че всичко значи законосъобразност."
- Разяснява своята политиката на управление


"Отчет. Отчет. Отчет. Не мисля, че може да бъде инкорпориран във въпросно-отговорното единство като единица на пресконференцията - категориална и основна, работеща и работна единица. Отчет! Няма как. Просто аз не лимитирам време. Съжалявам, ако вие лимитирате вашето време за мен, тук вече наистина се съдържа проблемът на нашия контакт днес."
- Отговаря на въпрос на журналист защо експозето й относно отчета за шестте месеца от нейното управлението е продължило 1.55 часа (без почивка)


"Работим в правилната посока и имам право да се нарека спокойна. Ще се държа внимателно, скромно, но не изцяло, защото смятам, че кабинетът има интегративен подход, има нова политика в областта на спорта. Досега се работеше отгоре – за глазурата, а вътре няма нищо – куха, измамна политика в спорта. Отдолу нищо не работи. Доволна е много категорично състояние и предполага завършек. За 100 дни човек не може да бъде доволен в областта на политиката за младежта и спорта. Мисля, че успяхме да покажем на обществото видими неща."
- За първите сто дни от управлението си


"Ще започна може би от ключови моменти, около които по маниера на концентричните кръгове ще добавям, ще наслагвам, ще прибавям всичко, което сме свършили."
- Обяснява "сложната" система, по която ще изложи отчета за първите шест месеца от управлението си


"Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си, че ген. Владимир Стойчев е емблема, история, памет на олимпизма в България. Аз мога да си позволя да прибавя и традиция, и история, корени, философия. Дошли сме на коне на тази земя."
- Обяснява защо конният спорт ще бъде сред 21-те приоритетни за държавно финансиране. Ген. Владимир Стойчев е дългогодишен председател на БОК, участник на олимпийските игри през 1924 и 1928 г.


Отчет на нескромната екстровертност

© Георги Кожухаров


"Първо нека говорим в позитивни пластове - 88 нации участваха на олимпиадата в Сочи, 26 са с медали, в този смисъл нашето участие не е провал."
- В отговор на въпрос по БНТ за представянето на българските спортисти в Сочи.


"Тази свързаност, към която се прицелва журналистически интерес или опозиционен интерес, аз не мога да я обяснявам, защото не зная от какво се генерира. Вярно е, че в последните четири-пет години аз бях нещатен сътрудник на г-н Местан по въпросите на образованието и науката в парламента."
- Отговаря на въпрос дали лидерът на ДПС Лютви Местан е оказал влияние върху избора й


"Сега сме в орбитата на постиженията на Гришо и на Цвети Пиронкова, както вие мотивирахте въпроса. Държавата иска да участва като подкрепа, не като заслуга и това може да се признае. Уточнението е важно заради хигиената на комуникацията. Може би нещо не е разбрано или е посрещнато емоционално от публиката."
- Коментира реакцията около изказването й, че принос за успехите на Григор Димитров има работата в синхрон между държавата и федерацията по тенис.


"Гордея се, още повече като си спомним с какво притеснение ме посрещнахте и вие, и спортистите на 29 май (миналата година). Имам съзнание, че спортистите са спокойни, федерациите също са спокойни, треньорите - също, общините - също, гражданите - също, учениците - също... Повече от успешно е едногодишното управление в областта на младежта и спорта на кабинета "Орешарски". Въведохме знакови, работещи, полезни политики. Контрастът е категоричен, неоспорим, безспорен... Нашата политика е прогресивна, работеща, европейска. И занапред така ще работим. Аз няма от какво да се напрягам. Има от какво да се гордея."
- Изразява задоволство от своята работа в отчета за едногодишното си управление


Отчет на нескромната екстровертност

© Красимир Юскеселиев


"Искам да ви кажа, че съм в пълно съзнание за високия адреналин на темата футбол, защото той и мене ме обзема от време на време. Адреналинът ме е хващал много яко още отпреди 94-а, от дете, откакто се помня, и мене ме хваща адреналинът и ме докосва на тема футбол", каза тя.
- Обяснява голямото си влечение към футбола по време на среща с обединени спортни клубове ЦСКА


"Моля ви много мъжки да слушате и онова, което ви взривява, защото то мен не ме взривява, но мен ме притиска и затова е луфтът в разбирателството ни."
- Една от многото реплики на спортния министър на срещата с представители на ЦСКА за решаване на проблемите с ползваната от тях спортна база


"Аз съм в съзнание, че има клубове, които попадат под чертата, и може би имат основание да плачат, но това съвсем възразявам да бъде отчетено като вина, престъпление и деструктивна политика на спортното министерство в кабинета "Орешарски". Няма как да бъдем достатъчни в цялата орбита на необходимостта на българския спорт."
- В отговор на критиките на клубовете около системата на финансиране


"Пожелах на участниците успех, като преди това изразих удоволствието си да имам тази чест да присъствам заедно със зам.-кмета д-р Чобанов, за да кажем, че всички сме един до друг, когато трябва да се работи в конструктивизъм за добрите практики в политиката, в това число и в спорта."
- Спортният министър открива юбилейния 30-и маратон на София


"Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, показа възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис."
- Изтъква част от "заслугите" за четвъртфинала на Григор Димитров на Australian Open


"Аз не съм си позволявала да си приписвам заслуги, мои, на министерството или на държавата, защото аз съм само личностно проявление на държавата, на властта, за успеха на Григор Димитров."
- Опитва да разясни какво точно е имала предвид с предишното си изказване


"Още повече, когато става въпрос за международни параметри на тази логистика, защото Гришо дефилира в най-престижните турнири, където не само спортното майсторство е на макс, но и инвестиционните величини са доста притеснителни за малка България. Така или иначе обаче, България, държавата, кабинетът, министерството, аз, министърът, съобразно относителните пропорции на числата мисля, че се държим подобаващо и достойно."
- Аргументира се относно премията за първата титла на Григор Димитров от турнира в Стокхолм в разрез с подписаната от самата нея инструкция за награждаване


"Вие сте най-будната съвест на невралгичните точки на спорта и на политиката в областта на спорта в България. Няма да кажа, че сте живата история... Живата история, обаче с цялото величие на достолепието ви, г-н Диков."
- По адрес на Сашо Диков, след като го разведе из Зимния дворец, за да се аргументира защо са необходими около 50 млн. лева за ремонт на съоръжението


"Аз трябва да съм тази, дето да върви по бръснача и да пали свещи, защото законът е навсякъде около мен, а над мен е капакът на налягането на феновете."
- Обяснява под какво голямо напрежение трябва да работи


"Вярвам, че това е вярната политика. И ще ви кажа защо. Защото и Тайбе Хюсеин, и Станка Златева са момичета, които са от малки населени места. Не се знае от това село Гулийка, където има 20 деца, което ви притеснява, дали няма да излезе един Бербатов."
- Отговаря на обвиненията на ГЕРБ, че насочва средства основно към общини на ДПС


"Става въпрос за числа и там не е удобно поле за интерпретации, още по-малко за политически нападки, още по-малко за партизанска реторика. Това е кабинетът, който управлява по-различно, видно от фактите, и който ще заличи несправедливостта, която е била почерк на предишното управление."
- Отново за обвиненията в насочване на средства за спортна инфраструктура към общини на ДПС


"Когато плачеш за държавния лев, трябва да бъдеш отговорен."
- Обвинява клубовете в липса на професионализъм и отговорност


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Тази трябва да бъде заместник на Боко! Така говори!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 2. 2 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1165 Весело
 3. 3 Профил на today
  today
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Първо ще обядвам, после ще пия някакви успокоителни, и тогава ще се опитам да прочета изказванията на тази госпожа, която била професор, доктор и не знам си какво, и то по филология!
  Сигурно защото дори тези, които я назначиха, не са разбирали какви ги дрънка, и са решили, че е голям експерт, та се биеха в гърдите с експертното си управление.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 4. 4 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Карикатура на интелектуалец .

 5. 5 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 6029 Неутрално

  Предполагам, че новият академичен труд на М.Георгиева ще е озаглавен: Синтаксисът в спортната стратегия за една мирна Новорусия"

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 6. 6 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Това е единственият министър от този кабинет който ще ми липсва. Няма вече кой да ръси дивотии на високо интелектуално ниво. А може следващият премиер да я вземе служебно?

 7. 7 Профил на _brego_
  _brego_
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Още един грандиозен труд по темата:
  http://bgvolleyfans.org/posts/iz_dnevnicite_na_edin_lingvistar

  Аз съм един от шепата НЕГОДНИЦИ и искам твоята ОСТАВКА!! http://bgvolleyfans.org/
 8. 8 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#6:"koko65bg"]А може следващият премиер да я вземе служебно? [/quote]
  Тя себе си не може да управлява, та министерство!

 9. 9 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Типична селянка от градски тип - правнучка на Андрешко. За съжаление такива като нея отдавна са населели всички етажи на властта.Време е такива като нея веднъж за винаги да ги натикаме за постоянно в единия ъгъл на политическия живот в страната ни.

 10. 10 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Госпожата си има начин на изразяване. Това, че някой не я разбира, си е лично негов проблем.
  Предлагам да обсъждаме грешките в управлението на министерството а не личните качества на министъра.

  ☭= ☠
 11. 11 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 540 Гневно

  Марианооо,Мариано,да те дозирам аз тебе,да бях те дозирала.....!!!
  От всички в правителството ти ме караше най-много да се задушавам от бяс-заради огромното ти самочувствие и нахалство,придружени от хронична логорея.
  Дори покровителят ти Местан не ми е късал така нервите...

  Дневник-токсичният сайт
 12. 12 Профил на levbalkanski
  levbalkanski
  Рейтинг: 424 Неутрално

  С този висок език можеше да е министър на всичко,защото тя нямаше идея на какво е министър дори. Празнословията и отразяваха възможностите на това правителство. Ах, колко съм ексзактен.

 13. 13 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1154 Весело

  Честно казано, тази другарка ще ми липсва.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 14. 14 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Култова...ще ми липсват дебилните и изцепки...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 15. 15 Профил на karak
  karak
  Рейтинг: 409 Неутрално

  единствената заслуга като спортен министър е, че превърна словоблудството в спорт.

 16. 16 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  то има ли някой в това правителство ( не че предишните бяха стока) ама едно нещо положително да направиха за обществото? аз са собствените им джобове не се съмнявам...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 17. 17 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Весело

  БРАВО Дневник! Много силна статия! Ще си я запиша...

 18. 18 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Марчето направо кърти...Как ли си говорят с агент Павел/Местан? Такъв разговор ще влезе в аналите на световната конспирация.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 19. 19 Профил на newbiee
  newbiee
  Рейтинг: 237 Весело

  Разбирам се липсата й ще индексира вакум във всеки от нас!Поради принудената си комплексност на придворен шут на изпълнителната власт, тя не беше за този пост. Проблемът е, в екзистентното несъответствие на позицията й и всеобхватното разбиране за света и лексиката.

  В тази връзка предлагам Президентът да я назначи за Съветник по забавните лексикални интерпретации, като в това си качество тя да не бъде ограничавана само до темата за младежта и спорта.

  Благодаря за вниманието!

 20. 20 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#15] от "karak": И стана шампион, а на трето място е Мастан/Павел.Защо на трето? Второто е празно,защото Марчето много вдигна летвата.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 21. 21 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1038 Весело

  [quote#15:"karak"]единствената заслуга като спортен министър е, че превърна словоблудството в спорт. [/quote]

  Значи можем спокойно да влезем в книгата на Гинес! с
  [quote#14:"Γαλλα"] дебилните и изцепки..[/quote]

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Нищо не вдявате, приятели! Тази е с мнооого висок наратив. По висок дори и от на Лютвито.Те всички в ДПС-то са такива. Затова и електората им ги избира. Намира ги за много учени щом нищо не могат да схванат като им бръщолевят важно.

 24. 24 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4207 Неутрално

  До коментар [#1] от "Диверсификация на корупцията и излишните проекти":

  Или жена на Местан, ще се разбират перфектно дискутирайки екзактно.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 25. 25 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  На кон ли ще си отиде ?

 26. 26 Профил на ВаняХр
  ВаняХр
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Само Лютвито я разбира.

 27. 27 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Високо интелектуална личност. Отива си неразбрана от нас простичките хора. Язък!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 28. 28 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 879 Весело

  Нека да я назначим за доживотен Министър на веселото говорене! Моля ви, моля ви, моля ви!

  Така ще ми липсват екстровертните словоформи и некомпулсионното параметриране на изказността. Пък и рони сълзи за държавния лев...

 29. 29 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 846 Гневно

  Ярък пример за самонадценила се, инфилтрирана във властта комплексно некомпетентна личност за да всява респект сред избирателите, които не са завършили 8-ми клас.

 30. 30 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 831 Неутрално
 31. 31 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#4] от "apollo":

  Даже карикатура на човек.

 32. 32 Профил на nepokoren
  nepokoren
  Рейтинг: 8 Гневно

  Изказ на герой от "Чевенгур" на А. Платонов...

 33. 33 Профил на karak
  karak
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#25] от "elevation04":

  [quote#25:"elevation04"]На кон ли ще си отиде ?[/quote]

  да, бял като автобус и с номер 15...

 34. 34 Профил на Адриана Димова
  Адриана Димова
  Рейтинг: 821 Неутрално

  [quote#29:"tademan"]Ярък пример за самонадценила се, инфилтрирана във властта комплексно некомпетентна личност за да всява респект сред избирателите, които не са завършили 8-ми клас. [/quote]

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Не причинявай другиму това, което не искаш да се случи с теб!
 35. 35 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Тази как ли пазарува в магазините? Сигурно продавачите се виждат в чудо, докато разберат, какво точно иска.

 36. 36 Профил на Адриана Димова
  Адриана Димова
  Рейтинг: 821 Гневно

  Дано никога повече не слагат такава карикатура за министър на каквото и да било, а кандидат-министрите, както и депутатите да минават на психо-тест преди да бъдат назначени/допуснати до властта, за да няма такива словоблудни недоразумения в политиката!

  Не причинявай другиму това, което не искаш да се случи с теб!
 37. 37 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1005 Любопитно

  Някаква вербално екстровертна диагноза може да се инкопроереремкедира за височайшата експертност на цялото правителствено съсловие ,като трябва да прибавим и Местана.

 38. 38 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Надявам се да бъде проследена каква длъжност ще заема от тук нататък.
  И в никакъв ,никакъв случай да не бъде оставяна да преподава на младежи.Може да се изказва само пред заслужили Бг.политици и подобни величия ,да ги учи да ги смайва каквото ще.

 39. 39 Профил на Milko Stoyanov
  Milko Stoyanov
  Рейтинг: 682 Весело

  Много комици си отдъхнаха...

  Госпожата вече няма да им краде хляба с уникалноидния си коктейл от пълни безмислици и синтактично-лексикално-изказни извращения, увенчани със самочувствието на самодоволен балон, пълен с топъл въздух.
  Аз съм Магистър по филология, цял живот се храня с писане, редактиране, превеждане и т.н. но такова чудо не БЯХ ВИЖДАЛ! Това НЕ Е български език, а претенцията за високопарност минава само пред неграмотни тъпанари, които се респектират просто от факта, че не разбират за какво им говори.
  Ако някой ВУЗ има глупостта да я допусне в досег със студенти - това си е за негова сметка... Жалко е, наистина, че с правителството на Орешарски си отива и най-гротескният му символ на неадекватност, но... нали министерските кресла са за професионалисти, не за комедианти?

 40. 40 Профил на karak
  karak
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Мариана трябва да работи в Следствен отдел като разпитващ заподозрените. След 10-минутен разговор с нея, те ще си признават всичко и ще молят за бърза присъда и затвор. Единственият недостатък е, че невинните също ще признават.

 41. 41 Профил на kikoleppard
  kikoleppard
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#40] от "karak":

  ХА-ха-ха!

  +++++++++

 42. 42 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4265 Неутрално

  Единствената която ни развеселяваше !

  klimentm
 43. 43 Профил на Loco Motion
  Loco Motion
  Рейтинг: 247 Неутрално

  "Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам. Иначе ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи." - това го разбрах!!!

 44. 44 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Тази беше един от символите на това правителство. И изобщо няма да ми липсва...

 45. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3127 Неутрално

  Мислех, че #новговор е само литературна фигура от роман. Госпожата, със своята алиенация, въведе #новговор в обръщение, за да материализира собствената си безпомощност.

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 46. 46 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  До коментар [#3] от "today (we are not going to pay)":

  Ми те в Джурово така говорят.Особено ако са расли под крилото на ДПС и са "поливани" с екзактната и пунктуална реч на Местан и то ДЕНОНОЩНО!

 47. 47 Профил на q1w2e3
  q1w2e3
  Рейтинг: 409 Неутрално

  диверсификация на лимитираното дозиране...

 48. 48 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#7] от "_brego_":

  +++
  Изкефих се как е подписан подборът: "Превод и редакция - А. Кендев"

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 49. 49 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 576 Весело

  Значи Места я е чу.. ал тая! А тя взела, че прихванала, ама се плаща.

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3916 Неутрално

  Тази е типичен пример на онзи виц за ходовата част и свирката на машината на комунизЪма. "
  "Много пара отива за свирката, но за ходовата част не остава!"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Аз ли съм единствения, който мисли, че жената на снимката е не просто глупава, а има някаква форма на шизофрения??? Сериозно...

  The things you own end up owning you
 52. 52 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Марианка...чудя се да се смея ли или да я съжаля.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 53. 53 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#51:"petergriffin"]Аз ли съм единствения, който мисли, че жената на снимката е не просто глупава, а има някаква форма на шизофрения??? Сериозно...[/quote]

  Не няма - просто наистина е мноооого глупава. Обикновенно хората които не знаят какво правят и какво да кажат избират термини които са трудни за асимилиране дори и за самите тях и си мислят че така демонстрират компетентност.

  А за изречението "Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам." просто нямам думи. Как точно и с какво се дозира? На какви дози? С игла или през носа?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 54. 54 Профил на Огорчен
  Огорчен
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тази си сложи Местан в малкото джобче на сутиена.

 55. 55 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 409 Весело

  Тая Лелка ако до 1-2 седмици успее да оправи дис-баланса между двете полу-кълба...може и да не я вземат в лудницата....

  Сигурен съм ,че скоро трудно ще си намери работа...
  Освен ако Местан не я вземе за говорител на ДПС...поради безспорния факт(дори БАН го доказа),че последния говори пълни глупости отвреме-на-време....
  Но БАН не е излязъл с официално съобщение какви ги плещи Марианка....

 56. 56 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#39] от "milko_stoyanov":
  Проблема е ,че коментарите се пишат предимно от хора(с малки изключения..разбира се ,че винаги има и извънземни)
  Но истината е,че ако не си извънземен нямаш думата да кометираш какво е казала Мар-и-анка...тя по-принцип не говори на нас...

 57. 57 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#40] от "karak": ≪Мариана трябва да работи в Следствен отдел като разпитващ заподозрените. След 10-минутен разговор с нея, те ще си признават всичко и ще молят за бърза присъда и затвор. Единственият недостатък е, че невинните също ще признават.≫

  Без коментар: ++++++++++++++++++++++++++

 58. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  Колко много спортисти и спортни деятели във форума . И всички с точни и премерени оценки за същността на работата на министъра . А е казано в Голямата книга по какво се познават хората .

 59. 59 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Тази министърка ще ми липсва.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 60. 60 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Тая само оня Ивайло Нойзи Цветков ли беше, само тоя може да я разшифрира.
  Ама после някой него трябва да го превежда

  А искам да кажа, че спортистите току що им мина едно главоболие, вече си мислиха горките да си вадят зъби профилактично, а то се оказа че министърката ги затъкнала умствено. Още дават заето в федерациите по борба и щанги

 61. 61 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1489 Весело

  "Иначе ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи."
  Е сега вече ще има отпуск за медитиране и ще може да изпадне спокойно в интровертност на духа.
  Лошото е, че едва ли по време на тази интровертност тя, а и другите министри, едва ли ще си зададат въпроса - "Къде сбъркахме?"

 62. 62 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#3] от "today (we are not going to pay)":

  Сещай се как се става професор в страна от третия свят...

  Марс е изконна Американска територия!
 63. 63 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Е, правителството на гебелокожите чудовищата си отиде. Тази също е с психични отклонения.

 64. 64 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Инкасото! Тук-там. Тука има, тук няма. Покаже се, скрий се. Без знак и без след. Всеки си е свободен електрон, сам си е вожд, сам индианец. Пълен конфиденс!"- г-жата за кадровата политика в министерството

 65. 65 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#58] от "papyre":

  Тук не се коментира спорта, коментираме г-жата, интелигентността й и дейността й като министър донякъде!

 66. 66 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#46] от "doroteus":

  Местан не е забавен, той говори като че ли чете вестник, с клишета главно. Тъпо е, а повечето хора го мислят за интелигентен. Да ама не! Днес четох интервю на Даниел Вълчев за оттеглянето му от политиката- това е реч на интелектуалец, образен, красив език.

 67. 67 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Налапала се с непонятни за нея термини като патка с топли ла@на

 68. 68 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Може да ме сметнете за извратен, но бих легнал с нея само за да я чуя какво би казала в леглото. Имам само един проблем - как ще разбера кога е готова за леглото.

 69. 69 Профил на XYplorer
  XYplorer
  Рейтинг: 237 Весело

  енергиен вампир... класика просто. трудно се общува с нея камоли да вършите заедно няква работа, да не говорим да ти е шеф. ужъзд!

  Somnus est imago mortis
 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8319 Неутрално

  Спортът борави с по-прости понятия,г-жо професор по синтаксис.Пък и спортистите едва ли ще разберат,какво им говорите.

 71. 71 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  Госпожата е едно натопорчено нищо ! Много и се иска да се изкаже високопарно,като си мисли,че колкото повече,,купешки " думи вплита в едно изречение - толкова е по ,,начетена". Не съм психолог,но мисля,че се касае за голямо чувство за малоценност! Нямам претенции да съм прав 100% .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 72. 72 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Весело

  Хаха! Кой съфорумец си пожела Марианка да направи оценка на заминалото си правителство?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 73. 73 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Граматическо и политическо недоразумение ... както и останалите неща в Родината.

  Като деца се надпреварвахме да измисляме алогични, смешни фрази от типа - "Осмоъгълна къртица навява глуха непременност." Тази госпожа/експерт използва подобни фрази.

  California Über Alles
 74. 74 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Тази лелка е страхотно недоразумение, готова е да я приемат с предимство в специализираното заведение на четвърти километър !!! Всички в това правителство бяха дрънкащи "експерти" !!!! Който и да дойде след тях доста трябва да се потруди за да ги стигне и надмине в неадекватността им !!!

 75. 75 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Този голям "експерт" в областта на младежта и спорта, надали точно знае какво иска да каже като нахвърля разни изрази, без да може да ги обедини в изречение

 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4256 Неутрално

  В една мутренска държава има мМинистерство на спорта, но не се намери място за Министерство на туризма, което осигурява 14% от БВП.

 77. 77 Профил на tarsis
  tarsis
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За Александра Жекова

  Спортното майсторство, което показа Сани Жекова, и, както казах на срещата с баща й и треньор с премиера, лошият шанс да не финишира трета не беше свързан със спортно майсторство, а нечие друго спортно майсторство, което е отнело нейното спортно майсторство като престиж. По тази причина, че аз реших - въпреки че де факто за нас е трета, не де юре, е достатъчно категоричен престиж и я възнаградих."

  Просто нямам думи.
  На "Експерт-министъра" в главата и протичат мисли на принципа на ветрилото. т.е. Вятър работа.

 78. 78 Профил на today
  today
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Ако не бях толкова възпитан бих я нарекъл "Мъра Кухото".

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 79. 79 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#51] от "petergriffin":

  Не, не си.

  Според мен тя си мисли, че казва нещо.

  Горе някакви хора и копират стайлинга, но проблемът е, че в думите им ИМА смисъл.

  А тази там говореше абсолютни нелепици, като дори и доста изречения не бяха структурирани смислено.

  И според мен си е за лекар.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 80. 80 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 552 Весело

  Това, което не може да се отрече на това "експертно" правителство е,че или мълчеше, или когато говореше успяваха в поток от думи да удавят всякакъв смисъл.

  haokarapora
 81. 81 Профил на drumbass
  drumbass
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#76:"historama"]В една мутренска държава има мМинистерство на спорта, но не се намери място за Министерство на туризма, което осигурява 14% от БВП.[/quote]

  Въпросът е има ли смисъл от министерство на туризма (и свързаните с него разходи и бюрокрация). Агенцията навярно е достатъчна. Все пак държавата освен регулация и контрол, няма много място в туризма (или кой да е бизнес).

  Не че и спортът сигурно не може да бъде агенция, но поне там държава (би следвало да) има ангажимент към развитието му, особено на масовия и некомерсиален такъв.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#2] от "xmm":

  И на мене също.........

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK